2018. január 26., péntek

EL152: MAC-UTE 8:5

Az idei bajnoki kiírásban a középszakasz azért van, hogy a csapatok még hat meccset játsszanak, és eldöntsék az ellenfélválasztás lehetőségének sorrendjét a továbbiakhoz. De ez az az időszak, amikor a fel kell készülni a négy győzelemig tartó párosmeccsekre. A feladat nem egyszerű, muszáj eldönteni, hogy melyik szempont a legfontosabb. Az okos edző távolabbra tekint…
Az Újpestben újra helyet kaphatott Nagy Nilan, viszont nem lép(he)tett jégre Čaládi Erik és Kovács Attila.
A MAC ellen a legutóbbi két meccsen nyertünk a Tüskében, hosszabbítás után 5:4-re. De a sorozatok azért vannak, hogy megszakadjanak, mikor kezdjük megszokni őket.


(2018.01.26) EL 152:
MAC Budapest - UTE 8:5 (4:0, 4:3, 0:2)   -  eseménynapló

Tüskecsarnok, Budapest, 987 néző, vezette: Halassy Gy., Rencz D., Soltész Á., Váczi D.

MAC Budapest: Bálizs - Cunningham (1), Dudas, Orban B. 1, Brown (3), Bodó 3 - Macaulay, Pozsgai T., Klempa (1), Dansereau 1, Mansson - Kovács B. 1, Garát, Somogyi 1(1), Nagy K. (3), Terbócs 1(1) - Tóth G., Tóth R., Molnár D., Keresztury. Edző: Majoross Gergely, Kontsas Jukka

UTE: Sila - Huba, Kiss R., 
Frolik (1), Sikorcin, Ropret (1) - Varga A. 1(1), Hegyi Á. 1(1), Benk 1, Kovács Cs., Sági Martin - Nagy N., Dósa (1), Nemes B., Szalma (1), Turbucz (2) - Kiss D., Schmál, Pápa 1, Pichler-Balássy Á. 1, Sági Máté (kapus). Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
10:49 - 1:0 Kovács B. (Nagy K., Somogyi)
15:48 - 2:0 Dansereau (Klempa)
16:05 - 3:0 Bodó (Brown)
17:30 - 4:0 Bodó (Brown)
21:54 - 4:1 Pichler-Balássy Á. (Varga A., Hegyi Á.)
22:09 - 4:2 Benk (Dósa)
26:38 - 4:3 Varga A. (Turbucz) - ee
29:31 - 5:3 Orban B. (Brown)
34:41 - 6:3 Bodó - ee
35:47 - 7:3 Terbócs (Cunningham, Nagy K.)
38:11 - 8:3 Somogyi (Nagy K., Terbócs)
41:36 - 8:4 Hegyi Á. (Ropret, Frolik)
52:48 - 8:5 Pápa (Turbucz, Szalma)

Kiállítás: 16 perc ill. 12 perc
Lövések: 32 ill. 24 (13:8, 13:7, 6:9)

I. harmad
Elég lassú játékkal kezdődött a találkozó. Az előző összecsapásokon a hazaiak aludták át az első harmadot, ezúttal egyik fél sem tűnt túlságosan élénknek. A harmad első felében amolyan kapuskímélő játék folyt a pályán. A 11. percben a kissé többet támadó MAC gólt szerzett, Kovács B. belenyúlt egy lövésbe – a korong becsorgott, 1:0. A vendégcsapat felment, támadott, de nem voltak veszélyes lövések, még emberelőnyben sem. A 16. percben Dansereau a jobboldalon ment el, fonákkal húzta kapura a korongot, ami a rövid oldalon jutott a kapuba. 17 másodperre rá Bodo egy hátratett korongot távolról lőtte rá, végállomás a háló, 3:0. Másfél perc múlva Bodo balról, ezúttal közelről, de éles szögből lőtt gólt. 4:0, K. O. 
Szilassy edző időt kért, a nézőtéren néma csend volt, hallani lehetett az edző emelt hangját. Ennyit tehetett.
A szünetben felmerült a gondolat, hogy hazamegyünk, de akkor mit olvasnának? (Bár sok öröm nem lehet a történtek leírását nézni.)

II. harmad
Ilyenkor az a bevált recept, hogy a hazaiak eljutnak mondjuk hét gólig, aztán nem erőltetik a nyolcadikat. De a 22. percben Pichler ment el a jobboldalon, lőtt, gól, 4:1. 15 másodperccel később Benk benkelt gólt, Dósa balhátvédes lövésébe ért bele, 4:2. No csak! Jó lett az Újpest! A 27. percben emberelőnyben támadtak a lilák. Varga A. észrevette a lehetőséget, jobboldalon járt a korong, ő fellépett centerbe, Turbucz jobboldali álombeadását belőtte, 4:3! Hihetetlen hét perc! Egy tökéletesen elvesztett meccsből visszajött az UTE, egy gól hátrány nem hátrány! A mai öröm eddig tartott: kijött a MAC, egyre többször támadtak, és a 30. percben Orban egy komoly kavarodás után betalált, 5:3. A kérés ellenére nem volt videózás, pedig tényleg hatalmas felfordulás volt a gól előtt. A 35. percben emberelőnyben Bodohoz került az átadás, fordult, lőtt, 6:3.  Egy perc, és Terbócs kapura ment, lőtt, gól, 7:3. Silának ekkor lett elege mindenből, Sági Máté állt a helyére. Egy perc múlva Somogyi avatta fel az új kapust, 8:3
Fent és lent. Az UTE visszajött egy gólra, majd ismét kapott sorozatnégyet. Mit mondjak? A nézőtér másik fele volt boldog. 

III. harmad
A szünetben azt latolgattuk, lesz-e tíz? Hegyi a 42. percben bombagólt lőtt védő pozícióból, miután Ropret az alapvonal mögül passzolt vissza 8:4. Pápa lőtte az ötödiket, ezúttal centerből Turbucz visszaadása után, 8:5. Hátul a csapat arra játszott (és az újpestiek azért drukkoltak), hogy Sági Máté ne kapjon gólt. Így is történt, de az ifjú kapus is sokat tett ennek érdekében. A meccs végén csaknem rövid volt a büntetőpad, 4 újpesti és 3 MAC-os ült kint egyszerre, míg a jégen 4-4 játékos harcolt. 
Nem kaptunk tízet, a -3 végül is elfogadható eredmény. De! Borzasztó meccset láttunk, egyik csapat sem játszott jól, az Újpest volt a még rosszabb. Hülye egy meccset láttunk. 4:0, 4:3, 8:3, 8:5. Ezek a gólsorozatokra nem látok magyarázatot. Ha valaki tud valamit, jelentkezzen!
A harmadik harmadban Sila olyan bánatosan, semmibe meredve ült a kispadon, hogy rossz volt nézni. Pedig ma csak egy meccs volt a sok közül, vasárnap 0:0-ról kezdjük a következőt. És minden játékosra, minden szurkolóra szükség lesz a DAB ellen!
LS

Szilassy Zoltán: "Játszottunk egy Magyar Kupa-döntőt, és attól akkora arcunk lett, hogy a fejünktől nem láttuk, hogy itt van egy hokimeccs. Hamar értésünkre adták, hogy küzdelem, egyszerű játék és szerénység nélkül itt nem fogsz eredményt elérni. A második harmadban megteremtettük magunknak az esélyt, de újra elkezdtünk felelőtlenül jégkorongozni, és akkor el is szálltak az esélyeink. Az alázatot és az egyszerű, kemény munkát hiányoltam."
(nso.hu)

Az összefoglaló:


A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése