2018. január 17., szerda

KUPADÖNTŐBEN AZ UTE! MAC-UTE 4:5 hu.

Foto: Gab
Kupa elődöntő. Az ember úgy áll hozzá, hogy igen, itt a MAC, és ha nyerünk, döntőbe kerülhetünk. Az ERSTE Liga, a felsőházba kerülés elvitte az ember gondolatait. De ha így mondjuk: „KUPA ELŐDÖNTŐ!” azért egy kicsit más! Ma este a nézőszám elég visszafogott volt. Nem az újpestieknél, a hazaiaknál. Igaz, a mérkőzést adta a tévé is. 
Az újpesti szurkolók visszakerültek a „veszélyes” kategóriába, ismét a hazaiaktól elkülönítve, a hátsó bejáraton léphettünk be a Tüskébe.
Nagy Nilan ma sem játszhatott, múlt pénteken Újvárosban agyrázkódásra ütközték le.

(2018.01.17) MK 29:
MAC Budapest - UTE 4:5 hu. (0:2, 2:0, 2:2, 0:1)   -  eseménynapló

Tüskecsarnok, Budapest, 620 néző, vezette: Kincses G., Németh M., Váczi D., Muzsik N.

MAC Budapest: Bálizs - Macaulay 1, Pozsgai T., Klempa, Brown (1), Dansereau - Cunningham, Dudas, Orban B. 1(1), Nagy K. 1, Bodó (2) - Kovács B., Garát 1, Somogyi (1), Terbócs (1), Mansson - Molnár D., Vokla, Tóth R., Majoross B., Keresztury. Edző: Majoross Gergely, Kontsas Jukka

UTE: Sila - Huba, Kiss R., Sikorčin 1(1), Frolik 1, Ropret (1) - Kovács A., Kiss D., Benk (1), Kovács Cs. 1, Čaládi (1) - Varga A., Hegyi Á., Nemes B. 1, Szalma, Sági M. (1) - Dósa, Schmál, Pápa, Pichler-Balássy Á., Turbucz 1. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
01:11 - 0:1 Frolik (Sikorčin, Ropret)
02:06 - 0:2 Turbucz - eh
33:10 - 1:2 Orban B. (Bodó) - eh
39:03 - 2:2 Nagy K. (Orban B., Bodó)
41:47 - 3:2 Garát (Terbócs, Somogyi)
51:11 - 4:2 Macaulay (Brown)
51:38 - 4:3 Nemes B. (Sági M.)
52:59 - 4:4 Kovács Cs. (Caladi, Benk)
60:45 - 4:5 Sikorčin

Kiállítás: 8 perc ill. 8 perc + 10 perc fegyelmi (Huba) + végleges fegyelmi (Huba)
Lövések: 39 ill. 35 (12:6, 12:12, 15:14, 0:3)

I. harmad
Egy meccs elejét valahogy így álmodjuk meg! A 2. perc elején Sikorčin korongot szerzett a támadóharmad előtt, bevitte, jobbra tette Ropretnek, aki visszapasszolt, a center balra Frolikhoz adott, aki kilőtte a kapu rövid oldalát, 0:1. Aztán kiült (kissé szigorú ítélettel) Nemes. 8 másodpercre rá Turbucz lépett meg, remek csellel becsapta a kapust, (elütött a korong felett), köténygólt lőtt, 0:2. 2:06 után kétgólos előny! Ki emlékszik ilyen kezdésre? A hazaiak aludtak, de sebaj. Aztán lassan beindultak, fokozatosan vették fel a tempót. Fölénybe kerültek, de technikai hibák sorozatát vétették a hazaiak. Rossz passzok, elpattanó korongok, a korong fölött elsuhanó ütők… De mentek, támadtak lőttek. Ebben segítette a hazaiakat a három kapott emberelőny – némelyiket az újpesti szurkolók hangos nem tetszése kísérte. A következő újpesti kapura lövésre a 13. percig kellett várni. Közben Sila parádézott. A 16. percben az Újpesti védők elpasszoltak egy korongot, Mansson jöhetett és lőtt – kapuvas. Ezt Frolik „egyenlítette” a harmad vége előtt.
Csodás harmadelő, két gól, aztán beindult – de rosszul játszott a MAC. Nem úgy Sila! A lövésarány 12:6 volt. Mindent összevéve a vendégszurkolók a kétgólos vezetés ellenére sem lehettek nyugodtak.

II. harmad
Egy másik meccs kezdődött – az edzők komolyan dolgozhattak a szünetben. Nagyobb lett a tempó, hajtottak a csapatok, és a játék képe egészen kiegyenlített lett. A kapusok jól működtek. A 33. percben négy emberhátrány után végre előnyben játszhattak a lilák – erre Orban meglépett, be is talált, 1:2. Aztán Dudás „büntette” Sikorčint, Előnyben helyzeteket alakított ki az UTE, a legnagyobb lehetőséget Kovács Cs. hagyta ki, amikor a legfontosabb pillanatban nem volt jó helyen az ütője. A harmad végén újpesti támadások után a hazaiak jöhettek lendületből, Orban a jobbról érkező Nagy Krisztiánhoz passzolt, aki kapásgólt lőtt a bal felsőbe, Sila már nem ért át, 2:2.
Tehát oda a vezetés, feljött a MAC, övék az lelki előny, bár az eredmény még döntetlen.

III. harmad
Így kell kezdeni! A harmad második percében Terbócs adott korongot az érkező Garáthoz, aki átvette, ráfordult, 3:2. Egy érdekesség: az eddig látott öt gól mind lendületes ellentámadásból született. Tehát nem támadni kell, hanem ellentámadni! Az 52.percben el is dőlt a meccs (így gondoltuk): egy hazai játékos ütközött Silával, aki elesett, és botját is elvesztette. A játék mehetett tovább(?), a MAC támadók kavartak az újpesti kapunál, a bot egyre távolabb került a kapustól, végül Macaulay az eszköz nélkül maradt Sila kapujába lőtt, 4:2. Az Újpest és Huba reklamált, videobírót kérhettek. Az eredmény: nincs videózás, a gól maradt, Huba 10, majd 20 perc büntivel mehetett öltözőbe. Most kellene egy pszichológus véleménye! Hogyan fordulhatott ekkorát a világ? Az eset nem összetörte, hanem beindította az Újpestet! Fél perc múlva Sági az alapvonalon túlról adott vissza, Nemes bombája a hálóba került, 4:3. Az üzlet és az Újpest beindult, az 53. percben Čaládi ment fel, egy csel után nem lőtt, hanem középre adott, Kovács Csaba a hálóba lőtt, 4:4! -2-ről így felállni! Fantasztikus! Az Újpest az utolsó 4 percben emberelőnyben játszott, majd egyenlő létszámban. Az UTE hihetetlen fordítása nem volt benne a MAC számításaiban.
A közönség hangulata fantasztikus volt, gondolom, a játékosok is valahogy így éreztek. 0:2, 4:2, 4:4 – nem mindennapi sorozat!

Hosszabbítás
Az Extra Time itt máshogy működött, mint a Ligában eddig megszoktuk: 10 perc 4-4 mezőnyjátékossal. De az Újpesten elég volt 45 másodperc! Sikorčin korongot szerzett, bement a kapu elé, majd lőtt: góóól, 4:5!!
Fantasztikus teljesítményt nyújtott ma az Újpest. Nagyon gyors előny után kétgólos hátrány, majd egyenlítés. A mai győzelemre számítani nem lehetett, de a csapat megcsinálta! Nagyon jó volt ünnepelni!
Szombaton egy nem kalkulált mérkőzés következik: KUPADÖNTŐ MISKOLCON!
Szép volt fiúk, köszönjük!
LS

Szilassy Zoltán: "Érdekes meccs volt, mert az első harmadban valójában sokkal rosszabbul játszottunk, mint a középsőben. A harmadik igazi adok-kapok volt, de aztán csodálatos gólokat szereztünk, a kreatív játékosaink sokadszorra nyernek meg nekünk fontos meccset."

(nso.hu)

Az összefoglaló:

A mérkőzést az M4Sport TV közvetítette, ITT lehet megnézni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése