2018. január 20., szombat

Magyar Kupa: ezüstérem! DVTK-UTE 4:0

Foto: Gab

Kupadöntő Miskolcon. Azon ott kell lenni! Már a pénteki, ötkor kezdődő jegyárusítás előtt hatalmas sor állt a Megyeri úti  jégpálya pénztáránál, pillanatok alatt elfogyott az össze jegy. Szombaton legalább 150 újpesti szorongott a Miskolci Jégcsarnok sarkában. A mérkőzésre abszolút teltház jött össze, kezdődjön a döntő!

(2018.01.20) MK 31: 
MK döntő: DVTK Jegesmedvék - UTE 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)   -  eseménynapló

Miskolci Jégcsarnok, 2105 néző, vezette: Kincses G., Babic V., Kis-Király B., Soltész Á.

DVTK Jegesmedvék: Adorján - Kiss-Rusk J., Leppanen, Galanisz 1(1), Miskolczi, Magosi B. 2 - Rantanen 1, Láda B., Pavuk, Vas J. (2), Sakaris (1) - Joe (1), Vojtkó, Hajós, Tóth A., Kulmala - Albert, Köllő, Ritó, Berta, Tóth G. Edző: Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli

UTE: Sila - Huba, Kiss R., Benk, Kovács Cs., Čaládi - Kovács A., Kiss D., 
Frolik, Sikorčin, Ropret - Varga A., Hegyi Á., Nemes B., Szalma, Sági M. - Dósa, Schmál, Pápa, Pichler-Balássy Á., Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
10:04 - 1:0 Magosi B. (Joe)
11:28 - 2:0 Magosi B. (Galanisz)
33:05 - 3:0 Galanisz (Sakaris, Vas J.)
44:27 - 4:0 Rantanen (Vas J.) - ee

Kiállítás: 14 perc ill. 16 perc + 10 perc fegyelmi (Hegyi Á.)
Lövések: 34 ill. 31 (15:11, 7:12, 12:8)

I. harmad
Az idényben ma hatodszor találkoztak a csapatok, sok újra nem számíthattak a másik féltől, de ennek ellenére ismerkedtek a csapatok. Az újpesti nézők folyamatosan bíztatták a kedvencieket, hazai jégen sem szokott ilyen történni. Persze, a sokszoros létszámfölényben lévő hazaiak is kiengedték hangjukat, tehát hatalmas hangzavarban folyt a játék. A mérkőzés elején mintha az újpestiek támadnának többet, a 3. percben Čaládi ment fel, átadásából Benk lőhetett – Adorján hárított. Aztán Sila is dolgozhatott, de igazából olyan semmilyen játék folyt. A védekezés fontosabb volt, mint a támadásvezetés. Az ellentámadás, a lendületes akció a veszélyes – ezt tette Sikorčin, de rögtön ezután a DVTK is: Joe lódult meg a balszélen, a centerezésből az érkező Magosi talált a kapuba, 1:0. A gól után Sikorčin vett át szépen egy korongot – Adorján védett. Aztán a 12. percben megint egy kontra! Adorján védése után a jobboldalon kapura húzó Magosi kapott keresztátadást a kékvonal közelében, nagy tempóval ment előre, védője nem került igazán közel hozzá, futtából eleresztett bombája az újpesti kapuba vágódott – pont az elfektetett  mamut fölött a botos oldalon. Ez védhetetlen, 2:0. Most kellene szépíteni – de egy kiállítás azonnal védekezésre kényszerítette a lilákat. Az újpesti szurkolók hangja egy pillanatra sem csökkent. A harmad utolsó veszélyes - és szép - akcióját Szalma és Nemes vezette – nem lett szépítés. 
Ha pozitív vagyok, még fordíthat az Újpest. Ha reális, akkor komoly a hátrány. Egy dolog biztos: a harmadik gól döntő lesz!

II. harmad
Az Újpest támadólag lépett fel, és körülmények is a vendégcsapat esélyét növelték, kétszer is emberelőnyben támadhatott a lila-fehér csapat, de a DVTK mindent kibírt. Ráadásul a hazaiak játszhatták az első harmadban két gólt hozó kontra játékukat. Egyenlő létszámban remek, hajtós lett a mérkőzés, az ütközések keményedtek. Mindkét csapat érezte, hogy tényleg a harmadik gól dönt el mindent. A 31. percben Kovács Csaba lövése felpattant, átment a kapuson is, de a lehulló korong a kapu tetejére esett, nem gólba. 34. perc, DVTK támadás során az alapvonal mögül visszapasszolt korongot Sakaris lőtte rá, a Siláról kipattanó pakkot Galanisz vágta a kapuba, 3:0. Ez a gól rosszul esett, éreztük: mára ennyi volt...
Az Újpest hajtott, nyomott, de nem lőtt gólt – a DVTK jól és keményen védekezett, és veszélyesen ellenakcióztak. Vendéggól nem lett, hazai igen.

III. harmad
Folytatódtak a páros kiállítások – ez a bírók részéről amolyan „hoztam is-nem is” megoldás. Aztán a hazaiak 4 a 3 ellen támadhattak, a páros büntetés lejárta pillanatában egy balról érkező átadást vágott kapásból a rövid alsó sarokba Rantanen, 45. perc, 4:0. 
A továbbiakban a mérkőzés elvesztette korábbi jellegét. Egyik félnek sem volt /lehetett szüksége gólra, lecsorgott a játékidő, a kupagyőztes a DVTK lett, gratulálunk!
Az Újpest a szurkolók számára meglepetésként, de megérdemeltem jutott a döntőbe. Az előző DVTK elleni eredményeket tekintve nem is volt esélytelen az UTE, de ma a diósgyőriek olyan játékot produkáltak, hogy akár az EBEL-es Fehérvárt is legyűrhették volna. Az Újpest részéről az is közrejátszhatott, hogy a csapat nincs hozzászokva az ilyen döntő meccsekhez, amikor nincs mód a következő mérkőzésen javítani. Reméljük, a jövőben ez nem lesz probléma, a kupatapasztalatokat alkalmazzuk a Ligában!

A szurkolóknak majdnem hibátlan napjuk volt. Sokan voltunk, jó volt a nézőtéri hangulat, szinte végig szólt a dob, folyamatos volt a szurkolás. Csak a kupagyőzelem nem jött össze, de ezúttal ez volt a realitás. 

Felidézem a búcsúdalt:

Akárhogy volt, s akárhogy lesz,
Mi mindig itt leszünk.
Lila-fehérbe öltözve
Éljük le életünk!

A hűségünk örök marad,
Nem ismerünk akadályt!
Halálunkig énekeljük:
Újpest küzdj és harcoljál!
LS

Mikael Tisell (DVTK):Az eredmény ellenére nem volt könnyű mérkőzés. Fontos volt, hogy rövid idő alatt két gólt tudtunk ütni az első harmadban, majd utána jól is védekeztünk. Úgy éreztem, hogy a harmadik gól volt a döntő, utána még jobban kézben tudtuk tartani a mérkőzést. Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük a kupát.” 

Szilassy Zoltán: „Sok nagy helyzetet dolgoztunk ki, főleg a második harmadban, ám nem tudtuk ezeket kihasználni. A hozzáállással, az energiánkkal elégedett voltam, és a harmadik gólig benne volt a meccsben, hogy betalálunk, akkor pedig új meccs kezdődött volna. Sajnos ez nem sikerült, a harmadik harmadban pedig annyit játszottunk emberhátrányban, hogy nem volt már komoly esélyünk visszajönni.”
(Forrás: miskolcijegesmedvek.hu)

Az összefoglaló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése