2018. január 3., szerda

ERSTE Liga tudnivalók

Még négy forduló, és itt az ERSTE Liga alapszakaszának vége. Nézzük meg, milyen szabályok szerint lesz a folytatás! 

Az alapszakasz helyezésében a megszerzett pontok száma dönt, egyenlő pontszám esetén az egymás elleni eredmény, (aztán gólkülönbség, több lőtt gól stb.) határozza meg a sorrendet.

A középszakaszban felsőházra (alapszakasz 1-4 helyezett) és alsóházra oszlik a mezőny, mindkét csoportban két fordulót játszanak a résztvevők. A csapatok a korábban megszerzett pontjait törlik, jutalompontokkal vágnak neki a következő körnek. A felsőházi csapatok 4-2-1-0  ponttal, az alsóházi együttesek 4-2-1-0-0 ponttal kezdik a középszakaszt. A csapatok ellenfeleikkel oda-vissza játszanak, így felsőház csapataira 6 mérkőzés, az alsóházban szereplőkre 8 mérkőzés vár. (Az alsóházi csapatok elvileg "pihenhetnek", mert amúgy sem dönthetnek ellenfelükről. Elég, ha az utolsó helyet elkerülik. - LS.)

A 8 közé, a rájátszásba a négy felsőházi csapat, és négy alsóházi csapat kerül, az utolsó nem játszik tovább. Az 1-3 helyezett csapat választhat magának ellenfelet az 5-8 helyezett közül. A rájátszás minden páros csatája 4 győzelemig tart, ez esetenként 4…7 mérkőzést jelent. A mérkőzések helyszíne (otthon vagy idegen) a következők szerint alakul a magasabbra sorolt csapat szempontjából: o - o - i - i - (o) - (i) - (o).

Az elődöntőben az alapszakaszban legjobb helyen végzett csapat választhat magának ellenfelet. 

A középszakasz mérkőzéseiről, az időpontokról jelenleg (2018.01.03) még nincs információ.
LS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése