2018. szeptember 10., hétfő

EL10: UTE-FTC 2:1 hu.

A pénteki nagy túra után (busz, metró, másik metró, metrópótló, 30-as, aztán vissza) megkaptuk a bérleteket. Aztán jött az esti hír, hogy 0:9.
Egy derbi győzelemmel mindent elfelejtünk, mindent megbocsájtunk.


Nagyon sokan jöttek el a nyitómeccsre! 1000-nél is többen jöttünk össze a lelátón. Jó volt találkozni a régen látott ismerősökkel, szurkolótársakkal. És persze a csapattal, akik az előidényben csak Szlovákiában játszottak.

A vadiúj Rolba – Zamboni rosszalkodott, késve kezdődhetett az örökrangadó.


(2018.09.10) EL 10:
UTE - FTC-Telekom 2:1 hu. (0:1, 0:0, 1:0, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 1043 néző, vezette: Németh M., Rencz D., Váczi D., Árkovics G.

UTE: Sila - Huba, Szaller, Hebar 2, Sikorcin, Ropret (1) - Nagy N., Iberer (1), Benk, Stefishen, Csanyi - Varga A., Kiss Ph., Nemes B., Kocsis, Sági M. - Kovács A., Schmál, Szalma, Kovács S., Horváth Á. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt 

FTC-Telekom: Arany - Rantanen, Karmeniemi, Walls, Nagy G., Tóth A. - Hegyi Á., Jászai 1, Pavuk, Switzer, Fitzgerald - Lengyel, Sarcia, Roczanov, Tóth R., Tóth G. - Boros, Farkas L., Tóth R., Rafaj (1). Edző: Fodor Szabolcs

Gólok:
17:12 - 0:1 Jászai (Rafaj)
57:37 - 1:1 Hebar (Iberer, Ropret) - ee
61:18 - 2:1 Hebar

Kiállítás: 14 perc ill. 12 perc
Lövések: 41 ill. 29 (12:8, 9:12, 18:9, 2:0)


A kezdés előtt a 75 éves korában elhunyt válogatott kapusra, a ferencvárosi Géczi Istvánra emlékeztünk. 

I harmad 
Hajtósan indult az összecsapás, újpesti fölénnyel. Az első lövésre 4 percet kellett várni, aztán jött a többi. A csapat lendületes játéka beindította a szurkolást, jó hangulatban és várakozással teltek a percek. Aztán a 8. perctől kijöttek a vendégek, ők is lendületesen támadtak, sokat lőttek. Sőt, percekig beszorult a hazai csapat. Ez így ment az első FTC kiállításig, amit 17 másodperc után „ledolgoztunk” A 18. percben furcsa góllal szereztek előnyt a vendégek: jobbösszekötőből Jászai másodszorra lőtt – elég gyengén, kapu mellé, de a korong megpattant Varga lábán, és besurrant a hosszú sarokba, 0:1. A vendégek támadásban maradtak, Sila dolgozott sokat. A lila támadások ötlettelenek, így eredménytelenek voltak.

II. harmad
Rögtön kiállítással indultunk, ami dupla hátránnyá váltott. Örültünk, hogy megúsztuk. Amikor egyenlő volt a létszám, akkor is inkább a vendégek domináltak, A szurkolás is elült, legfeljebb a vendégeket bosszantó rigmusok jöttek elő. Amikor támadtak a hazaiak, a támadások nem hoztak igazi helyzeteket. A lövések esetlegesek voltak, sok volt a hibás átadás, nagy helyzet nem volt, nem lehetett. Az újabb zöld-fehér emberelőnyt (ami tán túl szigorú ítélet volt) kivédekeztük, de újabb kettő perc múlt el egyenlítési lehetőség nélkül. A 32. percben sikerült Pavuknak ajándékba adni a korongot a mi harmadunk közepén, amivel a csatár kapura indult. Büntetőre sikerült megállítani (Huba). A rávezetést megúsztuk, tehát jó üzlet volt. A továbbiakban is elég reménytelenül játszottak a hazaiak, alig jutottunk előre, míg Sila bemutatta jó formáját. Nagy G. kapuvasat lőtt. A harmad vége felé volt néhány próbálkozás, de Arany remekül védett.
Elkeserítő volt ez a harmad. Az Újpest rosszabb lett, az FTC magabiztosabbá vált. A szünetben már-már azt éreztük, ezen a meccsen nem képes gólt lőni az Újpest.

III. harmad
Egy sokkal elszántabb Újpest kezdte a harmadik húszpercet. A csapat nem javult fel, de valahogy több elszántság, több akarat, és talán kicsit jobb játékot mutattak a lilák. A 46. percben ismét beindult a szurkolás, a játék képe adott némi hitet a szurkolóknak. A 48. percben végre egy szép Benk Csanyi Stefishen támadás csaknem gólt hozott. Az 57. percben Huba ment ki – a meccsnek annyi, majd legközelebb. Vagy mégsem? Nagy Gergő 2 mp után egyenlíti a létszámot, majd Walls kiállása után a hazaiak mehettek 4 a 3-ban. És ekkor! Hebar kissé jobbról Iberer átadását kapásból a rövid oldalon belőtte, 1:1! Kevesen hitték el – én sem – hogy ma gólt lő az Újpest. De sikerült, megvan, megvan egy pont! És az az egy lehet akár kettő is! 

Hosszbbítás
Emberelőnyben támadott az Újpest, és 61:18-nál hatalmas kavarodás után az FTC kapujába került a korong Hebar révén. Nem gól, a bírók azonnal mutatták, nem az. De mentek videózni. Aztán a középre mutattak, Megvan! Megvan a győzelem! Vagy mégse? Az FTC kérésére újra nézték – talán ezúttal a tévéadást. Egy perc feszültség, és újra robban a lelátó: megint megadták a gólt, immár véglegesen! 2:1!
Emlékezetes mérkőzés volt. Az Újpest 57 és fél percig nem lőtt gólt, aztán amikor nagyon kellett, kettőt is. A lilák nem játszottak jól, nagyot küzdött, és a végén képesek volt csodát tenni. Pénteken a Hokiklub ellen nem szeretnénk ennyit izgulni!
LS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése