2018. szeptember 23., vasárnap

EL33: UTE-FTC 4:5 hu.

Elég fura az ERSTE Liga sorsolása, hisz az alapszakasz két újpesti derbijét hat nap alatt lezavarják. A mai meccs egyben a Visegrád Kupába is beleszámít. Az érdeklődés – mondhatnám szokás szerint – hatalmas, ezúttal is 1000 feletti nézőközönség követte a mérkőzést. És a rendőrség és a TEK is jelentős létszámmal volt jelen a jégcsarnok közelében és a környező utcákon.
Az Újpesttől pénteken elköszönt Iberer, vagy az Újpest elköszönt a védőtől – a részletek majd kiderülnek, vagy sem. De a gólerős 48-as már nem a csapat tagja.Az FTC felfutóban van – legutóbb elkapták a DAB-ot, az UTE első vereségével egy pontot hozott el Fehárvárról.

(2018.09.23) EL 33:
UTE - FTC-Telekom 4:5 hu. (0:1, 3:1, 1:2, 0:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 1010 néző, vezette: Varjú Á., Halassy Gy., Pálkövi B., Kis-Király B.

UTE: Sila - Huba 3, Szaller, Hebar (1), Sikorcin (1), Ropret (2) - Nagy N., Kovács A., Benk (1), Stefishen (2), Csanyi 1 - Varga A., Kiss P., Nemes B., Kocsis (1), Sági M. - Pokornyi, Horváth Á., Szalma, Kovács S., Schmál. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt 

FTC-Telekom: Arany - Hegyi Á. 1, Rantanen, Pavuk (1), Nagy G. 1(1), Tóth A. 2(1) - Karmeniemi (1), Jászai, Walls (1), Switzer (1), Fitzgerald 1 - Sarcia, Boros, Roczanov, Tóth G., Rafaj - Hardi R., Lengyel, Farkas L., Tóth R., Tóth R. Edző: Fodor Szabolcs, Hennely Yul

Gólok:
08:20 - 0:1 Fitzgerald (Switzer, Walls)
21:28 - 0:2 Nagy G. (Tóth A., Pavuk)
27:30 - 1:2 Huba (Ropret, Stefishen)
30:10 - 2:2 Csanyi (Stefishen, Benk)
37:53 - 3:2 Huba (Hebar, Kocsis) - ee
43:54 - 3:3 Tóth A. (Karmeniemi, Nagy G.)
48:26 - 3:4 Hegyi Á.
52:16 - 4:4 Huba (Ropret, Sikorcin) - ee
64:52 - 4:5 Tóth A.

Kiállítás: 14 perc ill. 14 perc
Lövések: 38 ill. 41 (5:16, 20:10, 10:12, 3:3)

I harmad
A kezdés után Walls – Tóth A. – Walls összjáték után Sila tornázhatott. Hamar kiderült, hogy iramos, élénk meccset láthatunk, de az FTC volt az aktívabb. 
Karmiemi, majd Switzer tesztelte a lila kapust, majd Tóth A. és Nagy G. próbálkozott. Nem jó jel, ha kapusunknak ennyi dolga van! Annyira jönnek a zöldek, hogy szurkolóik hangja uralni tudja a lelátót, ahogy csapatuk a jeget. A további Sila védéseket nem írom le, de a 9. percben már ő sem segített. Meglódultak a vendégek Wals a jobbszélről adott középre, Switzer balra tolta, Fitzgerald lőtt, sem védő, sem Sila nem ért át a másik oldalra, 0:1 (videó). Megdolgozott gól. Az UTE kihúzta az első emberhátrányt, de azért továbbra is a fehérmezeseké a játék, a helyzetek. Talán az utolsó három percre állnak össze a lilák, ekkor Sikorcin kapott egy nagyot a kezére – a harmad végén be is mutatta vérző ujját, de sajnálkozáson kívül nem kapott elégtételt a bíráktól.
Szörnyű hazai teljesítmény, amit az 5:16-os kapura lövési arány is mutat. Sila tartotta az Újpestet.

II. harmad
Több kell, több kell! Ez az első húsz perc tanulsága. Nagy G. is így gondolta, amikor a 22. percben Tóth A. baloldali átadását a kapu elé érkezve üresen átvette, egy flakk és gól, 0:2 (videó). Akkor? Mehetünk haza? Az eddig látottakból csak erre lehetett gondolni. De ekkor valami történt. Minden előzmény nélkül elkezdett játszani az Újpest. Nemes majd Hebar volt veszélyes. Közben Walls szerzett korongot egy védői pontatlanság után, de maradt a mínusz 2. Támadott az Újpest, és a 28. percben a sokadik akció bejött! Ropret keringett át jobbról balra, Hubához passzolt, a hátvéd jobboldalt előrébb ment, és oldalról bombázott sok ember között a kapuba, 1:2 (videó). A 31. percben már egyenlítettek a lilák, Stefishen és Benk passzolva jöttek fel a balszélen illetve középen, a center végül jobbra adott Csanyinak, aki belőtte, egyenlített, 2:2 (videó)! Micsoda változás! A jó játék meghozta a gólokat, brávó! Nagy a játék, nagy a hangulat, a csapat beindította a közönséget! Folytassuk! És a csapat folytatta. 5 az 5 ellen beszorították az FTC-t, csak a lilák voltak a pályán. A 38. percben emberelőnyben Hebar jobbról áttolta a korongot Hubának aki hatalmasat lőtt a jobb alsó sarokba, 3:2 (videó)! Csoda, csoda, csoda! 
Mekkorát fordult a meccs, mekkorát változtak a csapatok, mekkorát fordult a hangulat! Az első harmad utáni letargia elmúlt, az Újpest csodálatos játékkal fordított. A kapura lövés ezúttal 20:10 ide. Halványan azért ott maradt a kérdés: hogy változhat ekkorát a játék? Van erre szakmai magyarázat?

III. harmad
Azt gondoltuk – a csapat is – , hogy minden folytatódik, ahogy kell. De a zöldek mindezt elrontották, a 44. percben Tóth A. egy ellentámadás alkalmával balról lendületből kapuvasas góllal egyenlített 3:3 (videó). A 27. percben kettős hátrányba került az Újpest, de kibírtuk! Közben az FTC felső kapuvasat lőtt, de a következő UTE akció gólt hozott, Nagy N. távoli bombája került a hálóba, 4:3 (videó! Jó, videó bíró a vendégek kérésére. A bírák hosszan nézték, vizsgálták a helyzetet. Amikor visszatértek, Halassy gyenge mozdulattal mutatott középre, majd ment az UTE cserepadhoz, majd az FTC cserepadhoz. A kijelzőn közben megjelent: UTE-FTC 3:4 (videó)???? Szóval a gólnál állt meg a játék, a bírák egy továbbengedett FTC lövést néztek meg újra, s azt látták gólnak. Hegyi kapta a gólt. Látott már valaki ilyet? Nem lőttünk, hanem kaptunk egy gólt. Irracionális az egész… Az Újpestben benne volt az elszántság, az 53. percben Huba harmadik gólját is belőtte, ezt is távolról, 4:4 (videó). Legalább döntetlen.
Hosszabbítás dönt. Nem is tudom, mit mondjak a harmadról. A nézőtéren nehéz felfogni a gólokkal történteket. Hétfőn hoztuk a második pontot, csütörtökön elbuktuk. Most?
Hosszabbítás
Nyerhettünk volna a 3-3-as játékban, de az 5 perc végén Tóth A. jött fel és lőtt, megszerezve a második FTC-pontot (4:5) (videó). A döbbenetes ítélet – amely lehet, hogy helyes volt, mégis belenyúlt a meccsbe. De ezen túl kell lépni, hiszen hétfőn (Gyergyó) és kedden (Nové Zámky, Visegrád Kupa) is pályára lép az Újpest. Aztán pénteken a meglepően jó Debrecen otthonában játszik a csapat.
LS

Szilassy Zoltán: "Őrült meccs volt… Álmosan kezdtünk, de a második harmadunk parádés volt, kombinatív, gyors játékkal. A harmadik kaotikusra sikerült, dupla challenge-dzsel, megadott Fradi- és annullált Újpest-góllal. Jó döntések születtek, de mégis felálltunk: nem játszottunk jól, de a srácok tartására büszke vagyok. A védekezésünkön dolgoznunk kell." (nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése