2018. szeptember 16., vasárnap

EL19: UTE-DAB 5:3

A mai ellenfél, a DAB erős csapat, az előzetes megítélés szerint egy kategóriában van az Újpesttel. Az erőviszonyokat illetően két és fél óra múlva okosabbak leszünk. Az Újpest csapatából ma nem csak Csányi, hanem Sikorcin is hiányzott, így Kocsis játszott centert Hebar és Ropret között.


(2018.09.16) EL 19:
UTE - Dunaújvárosi Acélbikák 5:3 (1:1, 2:0, 2:2)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 568 néző, vezette: Gangel L., Kókai M., Kis-Király B., Kövesi B.

UTE: Sila - Huba, Szaller (1), Hebar (1), Ropret (2), Kocsis - Nagy N., Iberer 1, Benk (1), Stefishen 2, Sági M. (1) - Varga A. 1(1), Kiss P., Nemes B. 1, Szalma, Kovács S. - Kovács A., Horváth Á., Schmál. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Dunaújvárosi Acélbikák: Sevela - Jabornik 1(1), Erdélyi T., Uski (2), Török (1), Nagy M. 1 - Franssila 1, Mestyán, Iossafov, Azari, Westerling (1) - Lencsés, Szabó D., Tóth G., Saluga (1), Léránt - Pinczés, Németh P., Makovics

Gólok:
08:51 - 0:1 Jabornik (Uski, Török)
13:52 - 1:1 Stefishen (Benk, Hebar)
23:47 - 2:1 Varga A. (Ropret)
38:51 - 3:1 Stefishen (Sági M., Szaller)
44:09 - 3:2 Franssila (Saluga, Westerling) - ee
52:50 - 3:3 Nagy M. (Uski, Jabornik) - ee
56:58 - 4:3 Nemes B.
59:35 - 5:3 Iberer (Ropret, Varga A.) - üres kapu

Kiállítás: 12 perc ill. 10 perc + 10 perc fegyelmi (Uski) + 10 perc fegyelmi (Léránt)
Lövések: 36 ill. 31 (12:6, 12:13, 12:12)


I. harmad
Egyből egymásnak ugrottak a csapatok. Már az első percben Benk zavarta Sevelát, majd Sila fogott lövést. Szóval hamar kiderült, hogy mindkét csapat győzni akar, és mindkét fél elhiszi, hogy így is lesz. Tehát gyors, mozgalmas meccset látunk, bár az elején az UTE támadott erősebben. Az 5. percben Stefishen lőtt, taps igen, gól nem lett belőle. A hazai fölényt a 9. percben Jabornik törte meg. Egy balos visszaadást átvett, s a térfél közepéről, kissé jobbról a jobb alsó sarokba lőtt, 0:1. (videó) Egy perc múlva a lilák ismét felvették a tempót, Ropret-Hebar akció során Sevela kétszer is bravúrozott. De ideát Sila sem unatkozott. Tehát két erős csapat hajtott gólért. Ilyen egy jó meccs! A 14. percben érdekesen jött az egyenlítés. Sevela úgy tett, mintha rátenyerelne a korongra, de inkább továbbütötte védőjének. Csakhogy Hebar lenyúlta a korongot, Benk tovább adta balra, Stefishen belőtte, 1:1. Valljuk be, Sevela balfék döntése sokat segített a gólban. (videó) A továbbiakban a vendégcsapat támadott, Sila védett. Viszont a harmad végén Benk kapott indítást, átvette, lendületből cselezett, kapura ment, Sevela hárított. Mindkét játékos nagyszerű dolgokat művelt.
Jó mérkőzést látunk, minkét fél győzelemre játszik. A vendéggól némileg váratlanul ért minket a nézőtéren), de az egyenlítés jól esett. Bármi lehet a vége, de azért pontozással jobb az Újpest!

II. harmad
Az elején a 71-es Iossafov kapcsolt le egy korongot az újpesti harmadban, de Sila javította a hibát. Aztán jött az első hazai kiállítás is, Sila négyet védett, de kihúztuk. Aztán a 24. percben Ropret ellenállhatatlanul ment el a balszélen, a beadásra Varga A. érkezett centerbe, 2:1 (videó). Horváth Á. kiállítása kissé túl szigorú volt, de kibírtuk. Aztán Hebart faultolta Mestyán. A bírók nem torolták meg az esetet, Hebar igen. Bírói hiba a kettős kiállítás. Aztán végre meglett az első hazai emberelőny – gól nélkül megúszták a vendégek. Nagyon erősen támadott az Újpest, akartak, harcoltak, támadtak a lilák. A 34. percben Hebar lépett meg, de buktatták. Kiállítás lett, nem büntető. Az Újpest támadott, de a DAB háromszor is csaknem gólt lőtt az ellentámadásból. Jobban kell figyelni! A 39. percben egy hazai támadás végén Stefishen jobbról, éles szögből lőtt. A korong valahogy megtalálta az utat a hálóig, 3:1. Ismét élvezhettük a 40-es Stefishen különleges gólünnepét (videó). 
Tetszett a játék, tetszett az eredményt. 

III. harmad 
Benk megint bemutatta a futtából cselező tudását, de Sevela megint menteni tudott. Az Acélbikák érezték nehéz helyzetüket. Ha gólt kapnak, annyi. Ha gólt lőnek, visszajönnek a meccsbe. Így még nagyobb elszántsággal jöttek előre. De jött Hebar! Huba nehéz helyzetben bravúrral passzot jobbra Hebarhoz, aki pár lépés után hatalmas gól lőtt, 4:1! A megadott gól után az újvárosiak kérésére videóztak a bírák. És mégsem gól! Én is csak a visszanézésből láttam meg: Ropret a kapuelőtérben tiltott helyen volt. Tehát jó az ítélet, csak a közönség nem értette, miért nem érvényes a gól. A rendszer olyan, hogy nem kapunk tájékoztatást. Aztán szidhatjuk a bírókat - ami azért jól esik. A korrekt info mindenkinek az érdeke. Vagy nem? Át kellene gondolni a rendszert! Tehát továbbra is 3:1, azaz még sincs meg a győzelem (videó). A 45. percben emberelőnyből lőtt gól a DAB, azaz Franssila. Balról kapott átadást, hátulról, középről lőtt, kapuvasas gól a jobb sarokba, 3:2 (videó). Megváltozott a helyzet. Aki gólt lő, viszi a meccset. Ha visszaállítjuk a kétgólos különbséget, rendben. Ha a vendégek egyenlítenek, lélektani előnyből vihetik a meccset. S a gólt mi kaptuk. Az 53. percben emberelőnyben a fehérmezes Nagy M. lőtt balról, a korong valahogy megpattant, és a hosszú sarokba került, 3:3 (videó) . Ajjajaj! Ez a rossz forgatókönyv… De az Újpest nem akarta ezt a végkimenetet, és tett is ellene! Mindkét oldal mindent beleadott, de a nézőtéren volt miért izgulni. Hol van már a kétgólos előny… És mégis összejött! Méghozzá milyen gól! Az 57. percben egy újpesti indítást láttunk, a korongot csak üldözte Szalma, de nem érte el, a bírók nem fütyültek tilos felszabadítást. A palánkról visszajött a korong, a kapus előtt csúszott át. Sevela nem ütött bele, számított a sípszóra. Viszont Nemes érkezett, és egyből belőtte a gólt. Sevela megint balfék módon cselekedett, illetve nem cselekedett. 4:3 ide (videó)! Tombolt, szurkolt a közönség, de nem a kemény mag, hanem mindenki! Hebar újabb kiállítása kihozta nézőkből a „M.csk.s cs.l.k!” rigmust, komolyan így gondolták… Hat a négy ellen jöttek a vendégek, de kihúztuk a hátrányt. És a végén Ropret ment el a jobboldalon, beadását Iberer tette a még mindig üres kapuba, 5:3 (videó).
Csodálatos esténk volt! Nagyszerű mérkőzésen két erős csapat játszott a győzelemre. 3:1-nél nagyon hittük a győzelmet, 3:3-nál már-már megingott a hit, de egy fantasztikus hajrá csodát tett. Nagyszerű mérkőzést láttunk, ahol az UTE volt a jobb, s az eredmény mutatja is a különbséget. Az Újpest nagyszerűen játszott, Játékban, akaratban sokat adott a csapat. Erős csapatot győztünk le, nagyot harcolunk velük az idei bajnokságban. Emlékezetes meccset produkált a csapat! Három meccs után azt mondom: szép idényünk lehet!
Szép volt fiúk, köszönjük a mai estet, igazi élményt kaptunk. És emeltük az elvárást is a csapattól!
Summa summárum: mindeni sajnálhatja, aki ma este nem jött ki Újpestre: csodás meccset hagyott ki. Legalább nézzék meg utólag a neten!
LS


A teljes mérkőzés a SPORTSTREAM közvetítésében:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése