2018. szeptember 24., hétfő

EL36: UTE-GYE 4:3 hu.

Hoztuk a hétfő esti nézőszámot – ebbe azért kombináljuk bele a tegnapi félvereséget is. Viszont a vendégszektort csaknem fullra töltötték a gyergyóiak, akik – valljuk be – remek szurkolásukkal, jól előadott dalaikkal uralták a mai meccsen a hangsávot.

(2018.09.24) EL 36:
UTE - Gyergyói HK 4:3 hu. (0:0, 3:0, 0:3, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 525 néző, vezette: Nagy A., Soós D., Kocsány B., Pálkövi B.

UTE: Sila(1) - Huba, Szaller, Csanyi 1, Sikorcin, Ropret 2 - Nagy N., Kovács A., Benk, Stefishen (1), Hebar (1) - Varga A. (1), Kiss Ph. (1), Nemes B. 1, Kocsis, Sági M. (1) - Pokornyi, Horváth Á., Szalma, Kovács S., Schmál. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt 

Gyergyói HK: Goryachevskikh - Ezhov (1), Góga (1), Simakov (1), Sára (1), Csergő 1 - Vasilchenko A., Nagy Cs., Veshutkin 2, Péter Zs., Vorobyev (1) - Orbán Sz., Kozma, Daradics, Constantin, Timaru - György, Ferenc, Barabás, Benedek, Elekes. Edző: Alexander Trofimov

Gólok:
29:10 - 1:0 Nemes B. (Sági M., Varga A.)
30:03 - 2:0 Ropret (Hebar, Kiss P.)
34:42 - 3:0 Csanyi (Stefishen)
45:18 - 3:1 Csergő (Simakov, Sára)
47:19 - 3:2 Veshutkin (Vorobyev)
51:17 - 3:3 Veshutkin (Góga, Ezhov)
61:43 - 4:3 Ropret (Sila)

Kiállítás: 2 perc ill. 2 perc
Lövések: 37 ill. 30 (10:10, 11:12, 15:7, 1:1)

I. harmad
Jól kezdett az Újpest, a 3. percben Benk kétszer, Stefishen és Csányi is lőhetett egyazon akció végén. Három perccel később egy eladott koronggal Vorobjev csinált majdnem bajt a hazai kapunál. Aztán az idén szokásos hazai játékot láttuk: támadnak a lilák, de a támadás inkább nyomás, az akciók nem jutnak nagy helyzetekig. Az eddig látottak azt mutatják, hogy az UTE a jobb csapat, de csak pontozással jobbak, gólt tudni kéne lőni. A 19. percben aztán a hazaiaknak csaknem sikerül hátul összebénázni egy gólt – de Constantin megkegyelmezett.
Húsz perc után ismerős a megállapítás: ennél több kell!

A II harmad
gyergyói lehetőségekkel indult, 3 perc múltán szabadultak ki a lilák. Ropret lőtt jó helyzetben mellé. Aztán Varga és lőtt veszélyesen, majd a 27.percben Hebar lőtte hasba a kapust, Gorjacsevszkijt. A 30.percben Sági lőtt kissé jobbról a harmad előteréből, a lövésbe Nemes belenyúlt, 1:0 (videó), remek gól! A videóbíró – újabban nem szeretjük - ezúttal velünk volt. Az Újpest megérezte a lehetőséget, támadásba maradt a csapat. Egy perc múlva a baloldalon Hebar és Ropret játszott össze, utóbbi lövése a rövid sarokban állt meg, 2:0 (videó). Ez már valami! Kicsit később Goga közelről találta telibe Silát. Élénk volt a játék, az Újpest a győzelem bebiztosításáért, a Gyergyó a meccsben maradásért harcolt. A 35. percben Stefishen szerzett korongot jobboldalon a palánknál, Csányi üresen érkezett, rávezette, trükk, belőtte, 3:0 (videó)! A három gól komoly előny, az előnyben lévő csapat lazábbra veszi a meccset, hisz már-már győzött. A hátrányban lévő lassan feladja. Ez történt most is. Az UTE könnyedén támadott – mert gólt lőni azért jó dolog – a vendégek lélekben lezárták a meccset. Így láttuk/hittük a jégen.

III. harmad
Trofimov edző eléggé felpörgette a Gyergyót, Sila dolgozhatott. Hamarosan előnybe került az Újpest – ez tovább altatta a csapatot – nem is lett gól. A 46. percben egy tilos felszabadításra sprintelt rá Sára. Ütközött, ment tovább a játék, s a kapu mögül visszaadott korongot Csörgő üresen vette át középen és közelről be is lőtte, 3:1 (videó). Hogy ne legyünk annyira nyugodtak… Fel is pörgött a játék, hirtelen lett iram, a vendégtábor is behangosodott. A 48. percben a lilák egy támadás során teljesen összezavarták a vendég védelmet, Gorjacsevszkij a jégen fekve forgolódott, csúszott ide-oda, de nem lett gól, egy hazai csatár sem tudta megemelni a korongot. Az ellentámadás gólt hozott, Vorobjov Vesutkin előtt hagyta a korongot, ő jobbösszekötőből lőtt,  3:2 (videó). Akkor most jön a neheze! Szilassy edző időt kért, próbálta felrázni a csapatot. Támadott az Újpest, helyzeteket hagyott ki, de az 52. percben Vesutkin lépett ki, elsőre Sila, másodszorra ő győzött, 3:3 (videó). Innen fel lehet állni? Hirtelen a vendégeknek állt a meccs. Az 57. percben emberhátrányba került az UTE – támadó harmadban esett a fault. Most már örülhetünk, ha döntetlen marad. Örülhettünk.

Hosszabbítás
Oda-vissza támadások után Csergő kikotorta a korongot a palánknál egyedül mehetett kapura, de kapra lőni nem sikerült. Az ellenakció során Ropret balról lendületből indult, cselezett, elhúzta a korongot a kapus előtt, és jobbra átérve behúzta a bal alsó sarokba, 4:3 (videó)! Ezzel szerezte meg a második pontot az Újpestnek.

A meccs forgatókönyve 3:0-ig a szokásos szabályok szerin folyt. A harmadik harmadban a vendégek kiszálltak a sablonból, egyenlítettek, elrontották az Újpest mai meccsről szóló elképzelését. Három gólról kiegyenlíteni bravúr, elszórni ekkora előnyt komoly hiba. A végén viszonylag örülhettünk, bár a közönség öröme nem volt „hárompontos”!
LS

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése