2018. december 2., vasárnap

EL142: UTE- GYE 5:4 hu.

Dugig megtelt a vendégszektor, s a terem már a kezdés előtt teli volt a gyergyói szurkolók hangjával. Erre nem készültünk fel, a hazai oldal dobos nélkül várták a meccset.
A csapatban nem játszott a Vasas ellen gyönyörű gólt szerző Vincze, és ma Duschek állt a kapuban. 


(2018.12.02) EL 142:
UTE - Gyergyói HK 5:4 hu. (3:0, 0:2, 1:2, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 664 néző, vezette: Rencz D., Kormos D., Vincze D., Sipos R.

UTE: Duschek - Huba, Szaller, Sikorcin 1(1), Hebar 1(1), Ropret 1(2) - Kiss-Rusk J. (1), Kiss P. (1), Benk 1, Stefishen, Sági M. 1 - Nagy N. (1), Varga A., Nemes B., Szalma, Csanyi - Kovács A., Mansson, Kovács S., Kocsis. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gyergyói HK: Ruczuj - Ezhov (1), Kozma, Tomanek (1), Pestunov (2), Csergő 2 - Góga, Orbán Sz., Veshutkin (1), Péter Zs., Vorobyev 1 - Bobcek, Nagy Cs., Barabás, Benedek (1), Elekes 1 - Daradics, Ivácson, Constantin. Edző: Vitali Donika, Novák Václav

Gólok:
04:40 - 1:0 Hebar (Nagy N., Ropret)
11:18 - 2:0 Sikorcin (Hebar, Ropret)
19:33 - 3:0 Sági M. (Kiss-Rusk J., Kiss P.)
20:54 - 3:1 Vorobyev (Veshutkin, Ezhov)
22:34 - 3:2 Csergő (Pestunov, Tomanek)
43:02 - 3:3 Csergő (Pestunov) - ee
43:29 - 4:3 Ropret (Sikorcin)
54:27 - 4:4 Elekes (Benedek)
60:29 - 5:4 Benk

Kiállítás: 6 perc + 10 perc fegyelmi (Stefishen) ill. 10 perc
Lövések: 51 ill. 26 (16:8, 17:10, 17:8, 1:0)

I. harmad
A mai ellenfél közvetlen vetélytárs, tehát két, nagyjából azonos képességű csapat méri össze erejét. Ahogy elindult a játék, már látszott, hogy a lilák nagyon komolyan veszik az összecsapást. A védekezés már a középső harmadban visszaszerezte a korongot, aztán irány előre! A sok támadásnak hamar meg is lett az eredménye: az 5. percben Nagy N. jobbról középre lőtte a korongot, Hebar gólt pattintott, 1:0. Ilyen rövid játékidő után is elmondható: megérdemelt, megszolgált gól. A Gyergyó először a 8. percben lőtt kapura. Addig is támadtak, de a hazai védelem úgy zárt, hogy helyzetig is alig jutottak el a vendégek. A 10. percben Iváncson szerzett korongot és lőtt – Duschek jót védett. Kijött a Gyergyő, de ez is a liláknak hozott szerencsét! a 12. percben visszaszedte a korongot Ropret a támadó harmadban, balra tette Hebarhoz, aki középre passzolt Sikorcinnak. A center kapura ment, kicsit cselezett a kapusnak, és gól a bal alsóba, 2:0. Olyan egyszerű, olyan szép volt! Továbbra is csillogott az Újpest, harcolt, próbálkozott a Gyergyó. Már-már letelt a játékidő, 27 másodperccel a pihenő előtt Sági Rusktól kapott átadást, vezette, belőtte, 3:0!
Valami nagyon nagyot játszott az Újpest! A védekezés és a támadás is a helyén volt, a csapat lendületes és harcos volt, lőtt három gólt, tehát minden megvolt, ami kell a győzelemhez. Ráadásul a Gyergyó jó kis csapat, és ők is hajtottak, hittek magukban, gólt akartak lőni. Eddig ötcsillagos meccs!

II. harmad
4 a 4 ellen indult a harmad, és az elején három helyzettel ijesztgettek a vendégek. A negyedik már gólt hozott, a becserélt Vorobjev nem ment hátra, így egy indítással a védők mögött kiugrott a kékvonalról, a rávezetést belőtte, 3:1. A gyors gólt hamar követte a második, a 23. percben ketten hozták fel a korongot, Csergő lendületből jobbról, éles szögből betalált, 3:2. Hamar elporladt a megnyugtató háromgólos előny. És nem mondhatom, hogy ez vagy az hibázott. Két erős csapat játszik, bármelyik képes betalálni. Az első harmad a liláké volt, a másodikban a Gyergyónak jött össze. A nézőknek a nyereség: nem lesz unalmas a meccs, és a már-már megnyugvást további izgalmak váltják fel. Az Újpest időkéréssel próbálja rendezni a sorokat, ami nagyjából sikerült is. A játék továbbra is izgalmas, változatos. Mindkét fél talán még jobban akarja a gólt. Stefishen a 27. percben lő kettőt, a második kapuvas. Aztán Hebar lövése a baloldalra átkerül, de nincs, aki gólba pöckölné. A szervezett vendégszurkolók nagyon nyomják, de az újpestiek sem hagyják magukat, hátha segít a buzdítás… A 32. percben emberelőnyben támadnak a lilák – jó is csinálják, de gólig nem jutott a csapat. A 37. percben Csanyi lőtt, de a kipattanóra most sem ért oda egy gólvágó sem.
Továbbra is jó a mérkőzés, de a nézőkben a magabiztosságot (3:0) felváltotta az aggodalom (3:2). Jogos az érzés, két erős, hajtós csapat játszik, a végeredmény bármi lehet.

III. harmad
Emberelőnyben egyenlített a Gyergyó: Pestunov kapuvonal mögül adott vissza, Csergő most sem kegyelmezett, 44. perc, 3:3. 27 másodperccel később Ropret indult meg, volt egy védő előtte, de lövését csak a háló állította meg, 4:3. A játék képe továbbra is változatlan, a két győzelemre játszó csapat harca folytatódott. Az 55. percben aztán fokozódott a bizonytalanság. Egy tilos felszabadításra rámentek a gyergyóiak, és valahogy megelőzték Vargát. Visszaadás, gól, Elekes, 4:4. A reklamálás sem segített, s a maradék 5 és fél perc sem. 1-1 pontnak van gazdája, harmadikról túlórában döntenek a csapatok.

Hosszabbítás
A Gyergyó támadott, ebből indult meg Benk, és jobbról lendületből gólt lőtt, megvan a győzelem! 29 másodperc elteltével 5:4 az Újpest javára.
Nagyszerű mérkőzésen a végég jól játszó Újpest két pontot begyűjtött. A nézőknek csak a harmadik pont miatt lehet hiányérzete. Jól játszott az Újpest egy jó csapat ellen. A fiúk megdolgoztak az ünneplésért. Ilyen játékkal és hozzáállással lehet esélyünk jövő pénteken a ligában vezető Csíkszereda ellen is!
LS

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése