2018. december 10., hétfő

EL159: UTE-VAS 4:1

A tévéközvetítés és a nem túl acélos Vasas miatt a mai nézőszám elmaradt a megszokott ötszázas létszámtól. Nem vártunk mást, mint a három pont begyűjtését, mindenféle pozitív és negatív csoda nélkül. 
Az Újpestben ma Duschek védett, nem játszott Benk, visszatért Vincze.

(2018.12.10) EL 159:
UTE - Schiller-Vasas HC 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 316 néző, vezette: Kincses G., Mach M., Árkovics G., Kövesi B.

UTE: Duschek - Huba, Kiss Ph., Hebar 1(1), Sikorcin, Ropret (1) - Kiss-Rusk J., Kovács A., Vincze P. (1), Stefishen, Sági M. (1) - Nagy N., Varga A. 2, Nemes B., Csanyi, Kocsis 1(1) - Pokornyi, Mansson, Kovács S. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt 

Schiller-Vasas HC: Koitmaa - Szlama, Bukor, Bödök, Csiki, Schmál - Tornyai, Surányi, Majoross B. (1), Lőczi, Varga T. - Bálint T., Inglis, Fliszár, Pápa, Gágyor - Belényesi, Farkas B., Szlépka, Czakó, Turbucz 1. Edző: Ladányi Balázs, Revák Zoltán

Gólok:
03:03 - 1:0 Kocsis (Hebar) - ee
17:41 - 2:0 Hebar (Ropret)
26:14 - 3:0 Varga A. (Sági M.)
39:56 - 3:1 Turbucz (Majoross B.)
43:54 - 4:1 Varga A. (Kocsis, Vincze P.)

Kiállítás: 14 perc + 10 perc fegyelmi (Hebar) ill. 6 perc
Lövések: 42 ill. 29 (12:10, 16:13, 14:6)


Az Újpest hamar emberelőnyhöz, majd gólelőnyhöz jutott: a 4. percben Kocsis egy Hebar lövés után Koitmaa kapusról kicsorgó koronggal kegyetlenkedett: 1:0. Az alaphang megvolt, a meccs kényelmesen folytatódott. Az Újpest fölényben játszott, a Vasas igyekezett. A vendégek lelkesen védekeztek, és próbálkoztak előre menni, de inkább kevesebb, mint több sikerrel. A 18. percben lett 2:0, amikor Ropret szerzett korongot a támadó harmadban, Hebart indította, aki gólig meg sem állt. Eztán szép lassan lecsorgott a harmad, bár az utolsó másodpercekben Bukor – Czakó – Fliszár lövések érhettek volna gólt, de Duschek nem így gondolta.
A középső harmadot lazán kezdte az Újpest, két perc alatt akár az egyenlítés is meg lehetett volna a Vasas részéről. A 27. percben Varga bombája a kékvonal közeléből ment kapura, illetve kapuba, 3:0. A meccs így eldőlt, bár korábban sem kételkedett senki, ki lesz a győztes. Hogy a Vasas is a jégen van, góllal nyomatékosították a káposztásmegyeri angyalföldiek: Majoross B. lövését védte Duschek, a kipattanót Turbucz közelről bevágta, 3:1. Tavaly azért jobban örültünk egy Turbucz gólnak…
A harmadik harmadban Varga kopizta gólját, távoli lövése megint hálóig jutott, ezúttal a kapus balkezénél, 4:1.
Papírforma magabiztos újpesti győzelmet láttunk. Sajnos, a Vasas nem tud komoly ellenfél lenni, a csupa harmadik-negyedik soros játékosból ennyi jön ki. Nem jó egy gyenge csapat ellen hokizni. Ha csak négy gólt lövünk, gyengék vagyunk, ha meg nyolcat, kegyetlenek. A három pont megvan, és pont.
LS

Szilassy Zoltán: “Nagyon sima meccs volt, éppen ezért nagyon szép dolgokat akartunk csinálni: passzoltunk, aztán még egyszer és még egyszer, hiszen annyi helyzetet teremtettünk, amennyit csak akartunk – de amit máskor ellövünk, azt most nem lőttük el. Hellyel-közzel elégedettek lehetünk, de ezek azok a meccsek, amelyeken nehéz végig koncentrálni, ellentétben a Csíkszereda, a Fradi, a Brassó és a Debrecen elleniekkel.”

Ladányi Balázs:
“A harcosságunkkal nem volt probléma, az odaajándékozott gólok számával igen, ami nemcsak most volt jellemző ránk, hanem korábban is. A helyzetkihasználásunk és az emberelőnyös játékunk sem elég hatékony, ennek fő oka a rutin hiánya. Eredménytől függetlenül négysorozunk, mert az a projektünk lényege, hogy mindenki sok játéklehetőséget kapjon, alakuljanak ki a játékosok, csapatrészek, akik és amelyek a Vasas magját alkothatják a jövőben.”
(nso.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése