2018. december 19., szerda

EL162: DAB-UTE 2:3

Az alapszakasz felén túl járunk, már minden csapatot be tudunk sorolni. A DAB gyengébben szerepel az Újpestnél, pedig az első meccs a Megyeri úton igencsak nehezen jött össze (5:3), akárcsak a novemberi Újvárosi találkozó (1:0 ide). Tehát hisszük azt, hogy győznek a lilák, de a magam részéről nehéz, szoros meccsre számítok.
A mai beszámoló az internetes közvetítés alapján készül.
Az Újpestben bemutatkozott a 47-es mezben a 33 éves kanadai-horvát David Birne, aki a Medvescakból érkezett.
(2018.12.19) EL 162:
Dunaújvárosi Acélbikák - UTE 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)   -  eseménynapló

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 300 néző, vezette: Juhász G., Pálkövi Zs., Pálkövi B., Kedves A.

Dunaújvárosi Acélbikák: Garbacz M. - Jabornik, Hruby, Uski, Turtiainen 1(1), Nagy M. - Franssila, Léránt, Saluga, Iossafov, Dubek - Erdélyi T., Hüffner 1, Tóth G., Németh P., Azari - Lencsés, Huovinen, Pinczés O., Török, Makovics. Edző: Borbás Gergely 

UTE: Duschek - Huba (1), Kiss P., Sikorcin, Hebar (1), Ropret (1) - Kiss-Rusk J., Szaller, Benk, Stefishen, Sági M. - Nagy N., Varga A. 1, Nemes B., Vincze P., Csanyi - Kovács A., Szalma, Brine (1), Kocsis 2. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
04:41 - 0:1 Kocsis (Brine) - eh
12:11 - 0:2 Varga A. (Hebar)
16:48 - 1:2 Hüffner (Turtiainen) - ee
21:12 - 2:2 Turtiainen
30:58 - 2:3 Kocsis (Huba, Ropret) - ee

Kiállítás: 20 perc + 10 perc fegyelmi (Tóth G.) ill. 18 perc
Lövések: 35 ill. 33 (12:11, 11:16, 12:6)

I. harmad
A meccset 142 társammal kezdtem nézni a neten. A helyszínen is voltak vagy 300-an. A mérkőzés elején az Újpest volt az aktívabb. De az első kiállítás is a liláké volt, amiből sikerült jól kijönni.
192-en láttuk, hogy az 5. percben még hátrányban egy felszabadítás után visszaszerezték a lilák a korongot az ellenfél harmadában Huba révén, átadását az új fiú, Brine balról tolta Kocsishoz, aki a jó és szép passz után bevágta a korongot, 0:1 (videó). Kicsit később egy jó hazai támadás végén a lövés Duschek arcát találta el. Láthatóan rosszul esett neki, de tudta folytatni a mérkőzést. A 13. percben Ropret akciója után Varga nyerte vissza a korongot, szép cselekkel indult meg, nem túlságosan zavarták, be is vágta. 0:2 (videó). Varga lassan klasszissá érik Újpesten!
A DAB nem nagyon volt ott. Azt gondoltam, ez a meccs megvan. Az Újpest magabiztosan játszott sokat támadott, de emberhátrányba került. A pirosmezesek előnyjátéka gólt hozott a 17. percben, Hüffner a kékvonalról, középről bombázott, gól, 1:2 (videó). Beindult a csapat, belelkesültek a hazaiak. „Hajrá kohász” – ha jól hallottam. Sokan régóta szeretik csapatukat... Tehát a DAB-ot fellelkesítette a szépítés
Egy gól előny jó és fontos, de nem egy élet(győzelem) biztosítás.

II. harmad
Az újpest emberelőny kimaradt, letelte után Tuirtiainen egy, a támadó harmadban elkövetett rossz átadás után megindult, 2:2-ig meg sem állt (videó). 303-an látták a Sportstream adásában a gólt. Akkor kezdjük elölről! A meccs átment egy nagy kérdőjelbe. Egyik fél sem több a másiknál. Pedig ma este is lesz győztes! A harcos hazaiak sorozatban álltak (ültek) ki, a harmadik bejött, Kocsis előnyben felállt szituációban talált be, 2:3 (videó). Két újpesti hátrányt is kihagytak a hazaiak, majd egy bunyó kerekedett az újpesti kapu előtt. Az abszolút győztes begerjedt Tóth G. lett 14 perccel. A harmad végére jobb lett az Újpest, visszanyerte magabiztosságát. De az előnyre nagyon kell vigyázni!

A III. harmad második felében nagyon akart a DAB, de a védekezésben elég biztos volt az Újpest. A hazaiak nem tehettek mást, próbálkoztak, akartak, nyomtak, és hibáztak. De ehhez kellett Duschek jó formája is. A meccs végén, amikor a dabosok kapus nélkül akarták az utolsó két percben támadni, elcserélték magukat. Az emberelőnyben egyszerűbb lett megnyerve tartani a meccset. A végén 390 net-néző láthatta, hogy a lilák 3:2-re győztek. Nem volt könnyű győzelem, dolgozni kellett a sikerért. A három pont mindig jól jön!
Két nap múlva, pénteken örökrangadó idegenben, az alapszakaszban az utolsó.
LS
A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése