2018. december 28., péntek

EL179: UTE-Fehérvári Titánok 3:2 hu.

A Debrecenben leamortizált Ropret nem tudott pályára lépni - így segítette a DEAC a Titánokat. Duschek kapus sokak örömére már fehér fejvédőben állt a lilák kapujába.
A közönség visszatért, jó létszámban figyelték és ha kellett, buzdították az újpesti csapatot. Az első két Titánok-meccs a hosszabbításban dőlt el. És ma?


(2018.12.28) EL 179:
UTE - Fehérvári Titánok 3:2 hu. (1:1, 0:1, 1:0, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 577 néző, vezette: Halassy Gy., Mach M., Pálkövi Bo., Bedő P.

UTE: Duschek - Huba, Kiss Ph., Sikorcin (2), Csanyi 1, Hebar (1) - Nagy N., Kovács A., Benk 1, Stefishen (1), Sági M. - Varga A. (1), Szaller, Nemes B., Kovács S., Kocsis - Pokornyi, Szalma, Brine 1, Vincze P. (1). Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Fehérvári Titánok: Gyenes - Kiss R., Beukeboom (1), Lewis (1), Mihály Á. 1, Kiss P. 1(1) - Imre, Reiter A., Madácsi, Mazzag, Bennett - Szabó B., Sándor, Hamvai, Péter A. (1), Császár - Vas M., Kovács A., Almási, Buzás. Edző: Kiss Dávid

Gólok:
03:22 - 0:1 Mihály Á. (Kiss P., Lewis)
10:59 - 1:1 Csanyi (Hebar, Sikorcin)
24:27 - 1:2 Kiss P. (Beukeboom, Péter A.) - ee
43:12 - 2:2 Brine (Vincze P., Sikorcin) - ee
62:33 - 3:2 Benk (Stefishen, Varga A.) - ee

Kiállítás: 4 perc ill. 16 perc + 10 perc fegyelmi (Bennett)
Lövések: 53 ill. 27 (20:5, 13:12, 16:10, 4:0)

I. harmad
A lilák kezdet jobban, azonnal nekiestek a vendégeknek. Beszorultak a fehérváriak, de se gól, se még igazán nagy helyzet sem jött össze. Viszont a második vendég-próbálkozás gólt hozott, tehát a 4. percben már O:1. Gólszerző Mihály Ákos, aki egy ellenakció során Kiss Patriktól balról kapott átadást, amit lendületből be is lőtt (videó). Tehát az Újpest támad, a Fehérvár gólt lő. Nem jó a leosztás! Az Újpest továbbra is ment előre, harcolt a gólért, most már az egyenlítésért. A 11. percben össze is jött, Sikorcin balról középre adott, Csanyi elég távol volt a kaputól, de egyből lőtt, 1:1 (videó). (Mint később kiderült, az „egyből lőtt” momentum volt a döntő.) A 13. percben Bennett Madácsi szép akciója szerencsére nem lett gól (Duschek), de az akciót három perc Titán fölény és gólveszély követte. A lilák megúszták és visszavették az irányítást. A továbbiakban az Újpest támadott többet, de ekkor már világosan látszott a két csapat stílusa. A Fehérvár hatalmas erőnléttel, lendülettel játszott, míg a lilák a technikás, kombinatív, de lassabb tempójú a hokit játszottak. Tehát a két csapat stílusa teljesen eltért egymástól. Az erőhoki, vagy a kombinatív játék lesz a sikeresebb?

II. harmad
Az Újpest hamar emberelőnybe került, amit hamarosan hátrányra váltottak a lilák. És a 25. percben megint vezettek a Titánok. A vendégek emberelőnyben támadtak, a jobbra adott korong Kiss Patrikhoz került, aki „jobbösszekötőben” átvette azt, kinézte magának a hosszú oldalt, és oda is bombázott, 1:2 (videó). Emberhátrányban sem szabad támadót ennyire magára hagyni! Az Újpest ment az egyenlítésért, de a támadások a felállt védelemmel szemben lassúak és körülményesek voltak. Sőt, a 30. percben ismét az újpesti kapuba került a korong, miközben Huba a jégen feküdt. A bírók a gólt nem adták meg, megnézték a vérző Hubát, majd összegyűltek, és (nyilván tanúvallomások alapján) 2+2 percre kizárták Vas Márkot a játékból. Ezután az UTE bemutatta, hogyan nem szabad emberelőnyben játszani. Átadás, leveszem, tovább adom, aki lekezeli, körülnéz tovább adja. Tehát lassú, kiszámítható időtöltés, amiben egy jól korcsolyázó csapat (a Fehérvár) megeszi a körülményeskedőket. (Ugye, Csanyi egyből lőtt...) Az Újpest a következő emberelőnyben is csak szerencsétlenkedett. A közönség megérezte, kell a segítség, a nézőtérről segítették, buzdították a csapatot. De az Újpest hátránnyal fordult a harmadik húszpercre. Azért említsük meg Gyenes kapus teljesítményét, aki nagyon sokat tett csapatáért. Az Újpest a kombinatív játékát próbálta, de a fehérvári lendület és erő elrontotta a hazaiak próbálkozásait.

III. harmad
Akkor most, vagy soha! És a 44. percben meglett az egyenlítés, végre, kihasználta az UTE az emberelőnyét! Vincze P. lövése kijött Gyenes kapusról, Brine közeli ismétlése bement, 2:2 (videó). Az iksz (X) megvan, előre a győzelemért! A közönség megint beindult, régen hallott dalokkal támogatta a csapatot. A meccs megint nyílt és izgalmas lett, mindkét csapat hitte, hogy győzhet. A küzdelem maximális volt, de a valaha volt Jegesmacik két volt kapusa ellenállt, a két csapat nem bírt egymással. Ahogy az eddigi két meccsen sem. Stefishen 59. perben lőtt felsővasas lövése mehetett volna pár centit lejjebb…

Hosszabbítás
Emberhátrányban kezdett az Újpest, majd hamar előnybe kerültek a lilák a hazai csapat. És összejött, Stefishen baloldali beadását Benk remekül lőtte kapásból a hálóba, 3:2, (videó) győzelem, két pont!

Bár a táblázaton előzetesen 21 pont különbség volt a csapatok között, a két fél eltérő játékstílusa az eddigi két meccsen döntetlent, illetve egy-egy hosszabbításos győzelmet hozott. A sorozat ma folytatódott, a kombinatív és az erőhoki nem tudta legyőzni a másikat. A ráadásban meglett az Újpest második pontja is, de a harmadik ma a Titánoknak jutott. 

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése