2019. december 20., péntek

EL11: Vasas-UTE 1:3

Győztes meccs után, kiegészült csapattal győzni mentünk Káposztásmegyerre. A mérsékelt érdeklődés ellenére a nézők legalább fele kerületi - tehát újpesti - volt.
Szokatlan, hogy a folyosói világítás nem segítette, hogy megtaláljuk a büfépultot, és amikor ráleltünk, nem volt meleg tea.
A teremben a zene iszonyat hangos volt, a bemondó hangját viszont alig lehetett hallani. Tán felcserélték a két erősítőt...
Videókat nem teszek közzé. A közvetítés (lehet, hogy csak nálam?) akadozó-ugrándozó. Talán az összefoglaló jobb lesz!


(2019.12.20) EL 11:
Schiller-Vasas HC - UTE 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)   -  eseménynapló

Vasas Jégcentrum, Budapest, 250 néző, vezette: Juhász G., Pálkövi Zs., Korbuly G., Mizsák P.

Schiller-Vasas HC: Sági M. - Gáspár, Bukor, Szlama, Pápa, Turbucz - Hetényi P., Inglis, Csiki, Czakó, Nagy M. 1 - Tornyai, Surányi, Szalma (1), Fliszár (1), Székely Mádai - Béres, Márton. Edző: Ladányi Balázs, Revák Zoltán

UTE: Duschek - Varga A. (1), Kovács A., Benk 1, Sikorcin, Pance (1) - Henderson, Pokornyi, Reed 2, DiDiomete, Rafaj (1) - Nagy N. (1), Kiss-Rusk J., Nemes B., Vincze P., Csamangó - Horváth A., Kovács S., Horváth Á., Godó. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Gólok:
12:37 - 0:1 Benk (Varga A., Pance) - ee
21:15 - 0:2 Reed (Rafaj, Nagy N.)
36:22 - 1:2 Nagy M. (Szalma, Fliszár)
40:30 - 1:3 Reed - büntető

Kiállítás: 6 perc ill. 14 perc
Lövések: 30:30 (11:7, 10:14, 9:9)

Az első percben már kétszer is védett Duschek. Az Újpest lassan indult be, de az ötödik perctől többször úgy felálltak, úgy beszorították a Vasast, mintha emberelőnyben lennének. Ezt egy kiállítás törte meg - ahogy később többször is. Hamar kiderült, erősebb csapat az Újpest, de a jegyzőkönyvbe mindez csak a 14. percben került be: emberelőnyben Pance visszaadását hátulról Varga lőtte meg, Benk most is benkelt, 0:1. A Vasas ügyesen passzolva lendületesen támadott, lőttek, de az erős védőkkel nem tudtak mit kezdeni. Álljunk hozzá pozitívan: erősen közepes mérkőzésen magabiztosan vezet az Újpest. De tudjuk: egy gól előny a Vasas ellen sem előny. A második harmad úgy indult, ahogy kell: a 22. percben Rafaj ment a jobboldalon, beadását Reed középen átvette és belőtte, 0:2. A játék lassan unalomba fordult: a sokkal erősebb Újpest uralta a játékok, a piros-kékek lelkesedése nem hozott sikert. Viszont Csíki majdnem gólt lőtt - mert el tudott menni. A 31. percben Sikorcin lőtt kapuvasat. Vagy tán be is ment? Ha a lila védők koncentrálnak, nem lehet baj. A 37. percben mégis lett: A hátrahúzódó Nemes nem volt határozott, Nagy Márk elszedte tőle a korongot és gólig meg sem állt, 1:2. Pofon, nem vártuk. A fölény ellenére nem lőtt gólt az UTE, a hibából betalált a Vasas. Az eredmény szorosabb lett, de az izgalom nem fokozódott. A harmadik harmad jól kezdődött: a 30. másodpercben Reed megindult, kapura ment, lövése fejbe találta Sági kapust. De: Inglis lövés előtt akasztotta, az eleső Reed elvitte a kaput. Büntető, és Reed tényleg büntetett, 1:3. A továbbiakban tulajdonképpen egy edzőmeccset láttunk: Az Újpest sokkal erősebb, de a fölényt a folyamatos kiállítások rendre megtörték. Itt kell megemlítenem: a sok kiállítás túlnyomó többsége túl szigorú volt: nem volt fault, vagy legalábbis éppen határeset volt. Ha valaki elesett a jégen, ennek okául kiállították az ellenfelet. Fura játékvezetői felfogás. Viszont el kell ismerni, mindkét csapatot egyenlően kezelték - bár sokkal több bünti jutott az Újpestnek, de ma nem lett gond belőle.
Papírforma eredmény született, a győzelemnek örülünk, a játék nem számít, nem ma kellett villogni, de a magabiztos győzelemet hozták a srácok.

LS

Virág Csaba: "Nagyon jól játszottunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Most ezekből csak három ment be, de ha tovább dolgozunk, és kicsit élesebbek vagyunk az utolsó pillanatok döntéseinél, még eredményesebbek leszünk." (nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló: (már lényegesen jobb minőségben!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése