2019. december 30., hétfő

EL150: UTE-Fehérvári Titánok 5:2

Az év utolsó meccsén visszatértek a nézők! Lám, elég pár jó meccs - egy jó csapat - és máris megtelnek a lelátók. A negatív csúcs a Debrecen elleni 305 fő volt. Ma sok olyan régi törzsszurkoló is eljött, akikkel nagyon régen találkoztunk. Jó volt újra látni egymást!

(2019.12.30) EL 150:
UTE - Fehérvári Titánok 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 604 néző, vezette: Varjú Á., Halassy Gy., Pálkövi Ba., Mizsák P.

UTE: Duschek - Varga A., Kovács A., Benk, Sikorcin 1(1), Pance (2) - Henderson, Pokornyi, Reed (2), DiDiomete, Rafaj 1 - Nagy N., Kiss-Rusk J. 1, Nemes B. (1), Vincze P. 1, Csamangó 1 - Fehérgyarmati, Milushkin, Zsigmond. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Fehérvári Titánok: Gyenes - Horváth M., Kiss R., Zion, Almási, Balogh - Schartz, Erdély, Kovács A. 1, Péter A., Vincze G. (1) - Mangone, Dobmayer, Kóger 1, Rétfalvi (1), Buzás. Edző: Kiss Dávid, Arany Máté Dániel

Gólok:
03:15 - 1:0 Sikorcin
03:44 - 2:0 Kiss-Rusk J. (Pance, Sikorcin)
23:50 - 2:1 Kovács A. (Vincze G.)
25:44 - 2:2 Kóger (Rétfalvi)
39:45 - 3:2 Csamangó (Reed)
54:57 - 4:2 Rafaj (Pance, Reed) - ee
58:07 - 5:2 Vincze P. (Nemes B.)

Kiállítás: 8 perc ill. 4 perc + 10 perc fegyelmi (Mangone)
Lövések: 45:29 (12:8, 16:13, 17:8)


I. harmad
Késtem négy percet. Rosszul tettem. Nejeméket kitettem a bejáratnál, és kértem, hogy majd mesélje el az első két gólt. Becsszó, így volt! Leparkoltam, mentem a csarnok felé. Még az utcáról hallom az első gól zaját. A másodiknál már a folyosón voltam. Nagyot hibáztam, hogy lemaradtam az első harmad lényegéről. A gólokat visszanéztem, úgy mesélem el. Tehát: a Titánok támadtak többet az előjátékban, amikor a 4. percben egy rossz átadásukat lenyúlta Sikorcin a támadó harmad előtt, beindult, lőtt, 1:0 (videó)! A következő támadás is bejött: Pance középről jobbra passzolt Sikorcinnak, ő hátraadott a második hullámos Kiss-Ruskhoz, az ő bombája nem a kapusnak, hanem a jegyzőkönyvvezetőnek adott munkát, 2:0 (videó).
foto: Czinege János
Alig kezdődött el a mérkőzés, megvan a magabiztos vezetés. És a tudósító mindezt csak hallotta, nem látta. De visszanézte! A továbbiakban a Titánok jöttek, hajtottak, támadásban hozták a Volán stílust. Duscheknek elég sok dolga volt, jellemzően veszélyes lövéseket mentett. De kellett a jó védekezés is, sokszor blokkolták a lövéseket a védők egy-egy remek ütőmozdulat mentett. Aztán lassan fölénybe kerültek a lilák, egyre többször szorítottuk be a vendégeket. Sikorcin majd Vincze lőtt lendületes akció végén. míg a Titán próbálkozások ritkultak, kapuig sem nagyon jutottak. A 19. percben nagyon szép Reed - Nagy Nilan támadás gólt érdemelt volna, de maradt a 2:0.
(Túl) gyors kétgólos előny után az Újpest uralta a meccset. Azt volt az érzésem, hogy jókedvből játszik a csapat! A jókedv átment a nézőtérre is.

II. harmad
Magabiztos (bár még nem nyerő) előnyben, támadólag játszottak a lilák. De jött az ellencsapás, a 24. percben a lazán passzolt hátsó átadást megszerezték a vendégek, Kovács Alex lőtt gólt 1:2 (videó). Ilyen gólt nem szabad kapni. Akkor hajrá, előre! De az üzlet beindult, a 26. percben a magabiztosan kitámadó lilák hátába került a megugró Rétfalvi, Lövését hárította Duschek kapus, de a kipattanót Kóger Balázs úgy tette be, ahogy kell, 2:2 (videó). Hamar elmúlt a világ dicsősége! És támadott a Fehérvár. Most dől el a meccs, a lilák képesek-e örömhokiról küzdőhokira váltani, avagy sem. Percek kellettel, míg rendeződtek a gondolatok a fejekben. A harmad második felére sikerült váltani. Beindult az Újpest, Nemes lőtt majdnem gólt, majd egy ostromszerű támadást úszott meg a Fehérvár. A következő ostromnál - öt az öt ellen szorultak be - és kétszer is csak tilos felszabadítással tudtak szerelni. Edzőjük időt kért, hogy szusszanjanak a játékosok, hiszen két perce nem tudtak cserélni. A hajtás, a sok meló végül elnyerte jutalmát: Csamangó Reedhez adott, utóbbi jobbról visszapasszolt, és Csamangó középről, úgy a térfél feléről lőtt, 3:2 (videó). Ekkor már csak 15 másodperc volt hátra a harmadból.
fotó: Czinege János

Nehéz eset. A megnyertnek hitt meccsen a lazázás után ismét hajtani - szerintem nagyon komoly váltás egy csapatnak. Az Újpest megcsinálta, és a vége előtt jött a visszaigazolás: igen, megcsináltuk!
A szurkolás a régi szurkolóktól ismét a régi volt, jól szólt a "Hajrá lilák"! A csapat megérdemelte, megdolgozott érte. 
Érdekes beszélgetések voltak a szünetben a régi szurkolókkal: ilyen gólokat nem szabad kapni! Ez igaz, de ők nem látták az idény alját. Mindenhogyan tudtunk (korábban) gólt kapni.

III. harmad
Jöttek az emberhátrányok - (Sikorcin 44. perces kiszórása nincs a jegyzőkönyvben, csak az eseménynaplóban). Ekkor jöttek a Titánok, de nem lőttek gólt. Az Újpest maradt a koncentrált játéknál, amilyennel győzni lehet. És az első hazai előny döntött.
fotó: Czinege János
Az 55. percben Mangone kiült, de a büntetőpadon tovább cirkuszolt. A zsűri kérésére kapott 10 perc fegyelmit is. (Nem nagyon láttunk még ilyet!) Az 55. percben Rafaj baloldalt kapott átadást, kapásból bombázott, 4:2! (videó). A #88-as most tért vissza igazán! Öt perccel a vége előtt a két gól elegendő lehet a győzelemhez,  de az 59. percben Vincze P. beteljesítette szurkolótársunk jóslatát: egy középső harmadbeli buli után Nemes ment kapura, lőtt, a lecsorgó korongot Vincze P. lőtte be,  lezárva az összes  nyitva maradt kérdést, 5:2 (videó).

Köszönjük csapat, köszönjük közönség! A srácok fel tudtak pörögni, magabiztos győzelemmel zárták le a 2019-es évet.  
Ha jó a csapat, sok a néző. Most jó a csapat, a ritkán meccsre járók ragadjanak ide!
LS
fotó: Czinege János

Baróti Zsolt: "Napról napra építkezünk, és egyre inkább látszik a játékunkon a kemény munka és a fegyelem. Örömteli, hogy egyre jobb a csapatösszhang, a játékosok kezdenek nagyon egymásra találni, már sorokon belül is." (nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése