2019. december 8., vasárnap

EL128: UTE-Csíkszereda 2:3 hu.

A legutóbbi hazai vereség nem vetette vissza a nézőszámot, de a növekedést a teljesen megtelt  vendégszektor adta. Az Újpest sorra veszíti el csapatkapitányát. Először Benk, aztán Sikorcin, legutóbb Varga esett ki. Ma a "C" betű Nemes mezére került. Őt szeretnénk a következő meccsen is látni! Mint ahogy a hírek szerint a következő találkozóra többen visszatérhetnek a nagyon hiányzó hiányzók közül. Henderson ma újra védő lehetett, ás egy új fiú is bemutatkozott, az utánpótlás korú Fehérgyarmati Balázs is, #10-es mezben. A tartalékkapus Farkas Gergely volt, de így is csak 18 újpesti játékos állt ki a listavezető csíkiak ellen. 

(2019.12.08) EL 128:
UTE - Sport Club Csíkszereda 2:3 bü. (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 525 néző, vezette: Haszonits M., Wolf L., Balla N., Szabó D.

UTE: Duschek - Nagy N., Saukko, Pance, Reed (1), DiDiomete - Henderson 1, Carlson, Nemes B., Zsigmond, Vincze P. - Kiss-Rusk J., Kovács A., Kovács S., Horváth Á. 1, Godó - Fehérgyarmati (2). Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Sport Club Csíkszereda: Samankov - Papp Sz., Belov, Shalla 1(1), Taratukhin 1, Rokaly Sz. (1) - Györfy, Salló, Mclean, Brophey (1), Pelley 1 - Láday T., Gecse, Fodor Cs., Casaneanu, Bíró T. - Sándor, Farkas T., Rokaly N. Edző: Morgan Jason, Hozó Levente

Gólok:
24:32 - 0:1 Shalla (Rokaly Sz.)
33:08 - 1:1 Horváth Á. (Reed, Fehérgyarmati)
46:10 - 2:1 Henderson (Fehérgyarmati)
56:17 - 2:2 Pelley (Brophey, Shalla) - ee
65:00 - 2:3 Taratukhin - büntető

Kiállítás: 6 perc ill. 8 perc
Lövések: 26:43 (9:8, 7:17, 9:13, 1:4, 0:1)

I. harmad
Vendég fölénnyel nyitott az összecsapás, de a Szeredából hiányzott a lendület. Illetve nekünk dehogy is hiányzott az ő lendületük. Egy idő után az volt a benyomásom, hogy a Csíkszereda lenézi az Újpestet - ezeket úgy is megverjük alapon - míg a lilákban keményen élt a múltheti 1:9 emléke. A csíkiak támadtak sokkal többet, de amolyan alibi hokival várták el, hogy vezessenek, míg az Újpest erősen tartott a listavezetőtől. Így egy gyenge iramú, unalmas játék alakult ki. Azért legyünk igazságosak: az Újpest lelkesen és fegyelmezetten védekezett, nem is kapott gólt. Sőt! A harmad legnagyobb lehetősége a vendégek kapujánál volt, egy remek akció végén a ma újra védőt játszó Henderson jobbról éles szögből lőtt egy rövid oldali kapuvasat. A korongnak meg lett volna az útja a hálóig, de a hazai kapu nem segítette a hazai csapatot.

II. harmad
Gondolom, a csíki csapat megkapta azokat az edzői utasításokat, amit az edzők ilyen helyzetben mindig elmondanak. A vendégek bele is húztak. Támadtak, nyomtak, és ha a korongot megszerezték az újpestiek, azonnal letámadtak, és a középső harmadban, vagy már a támadó harmadban visszaszerezték. A 25. percben így lőtték góljukat, a Liga NR1-es gólvágójához, Shalla-hoz került a visszavett korong, jobboldalt húzott kapura, és a hosszú alsóba lőtt, 0:1 (videó), azaz, minden rendben - gondolták. De nem így a lilák! Lassan csökkent a Csík korongot visszaszerző agresszivitása, néhány hazai akció is lefuthatott. a 34. percben robbant a lelátó: egy szerelt akció után sikerült visszaszerezni a korongot, a visszaadás Horváth Ákoshoz került, aki fordulásból remek (és váratlan) gólt lőtt, 1:1 (videó)! Ki kellene kutatni, hányan számítottak ilyen fordulatra! De egyenlő, és a vendégek nem tudtak ismét felpörögni. (Ezért sírjanak ők!) Reed lőtt jól, majd a harmad végén Zsigmond léphetett meg, de egy az egyben a kapus, Samankov mentett. 
A Csíkszereda nagyon belekezdett, egy gólig jutott, aztán lazítottak megint. Mit mondjak, jól tették. Nyitva maradt a kérdés: ki nyer ma? 

III. harmad
Érdekes szituáció: már az Újpest is elhitte magáról, hogy győzhet. Tehát mindkét fél ment előre, amikor tehette. A 45. percben DiDiomete lépett meg, de a csíki orosz kapus megint mentett. Samankov nagyon jó a rávezetések védésében. De a 47. percben mégis vezet az Újpest! Henderson indult meg, kapuig vezethette a korongot, egy kapus előtti csel után "csatáros" gólt lőtt, 2:1 (videó)! A Csíkszereda sokáig reklamált, mert Rokalyt komolyan leütközték - lehet, hogy tényleg szabálytalanul. De a gólvideóban nem látszik egy távolabbi fault - nem is volt videózás. Ha a bírák benézték, hát benézték. Tehát vezet az Újpest! Csak egy baj van, messze még a vége. Az 55. percben Vincze ki - ki lehet ezt bírni? Aztán Rusk is ki - ő is rászolgált. De ezt már tényleg nem lehetett kibírni: Pelley a jobboldalról közvetlen közelről bevarrta a hátulról visszapasszolt korongot, 2:2 (videó). Pontot mentett az éllovas. 
Ez egy mindent bele harmad volt. Ha kicsit tovább bírjuk, nyerünk. De nem bírtuk. Az egyenlő állás egy megszerzett pontot jelent. 

Hosszabbítás
Többet támadott a Csík három a háromban, de komoly veszély sem itt, sem ott nem volt. 

Büntetők
A dráma most is működött - de nem a mi javunkra. A negyedik párban Reed remek gólt lőtt, 1:0. A Csíkszereda utolsó lehetőségét Taratukhin betette, az "alapszakasz" vége 1:1. A folytatásban Taratukhin kezdett, és ismételt, megint gól. Reed volt az újpesti, a kapus melletti korongelhúzás bejött, de az utolsó mozdulatban elütött a korong felett, 2:3 a vége.

Furcsa meccset láttunk. Gyenge első harmad, vendég gól és egyenlítés a második húszpercben, nagy iramú, harcos harmadik játékrész sokáig újpesti vezetéssel. A végén a vendégeknek lett kétpontos szerencséje. 
Most azt mondom: van csapatunk! Majdnem elkaptuk az éllovast, és hamarosan visszatérnek a ma még hiányzók. 18-án játszik legközelebb az UTE, a Debrecent fogaduk. 
LS

Virág Csaba: "Amit kértünk a srácoktól, végre is hajtották: az első perctől az utolsóig koncentráltak, és voltak időszakok, amikor jól is játszottak. Méltó ellenfelei voltunk a Csíkszeredának, amikor vezettünk, növelhettük volna a fórunkat, sőt, eldönthettük volna a meccset, de sajnos kihagytuk a helyzeteinket. Elégedettek nem vagyunk, viszont a sok sérültünk miatt csalódottak sem lehetünk."

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése