2019. december 18., szerda

EL82: UTE-DEAC 4:1

Tovább fogytunk, de talán a nézőtéri létszámot tekintve elértük a minimumot. És ilyet a beszámoló előtt nem szoktak írni, bár a cikk címe maga az eredmény: aki ma itt volt, boldog és elégedett lehetett a látottakkal, az eredménnyel. Az otthonmaradók irigykedhetnek: de jó lett volna látni ezt a győzelmet!
Az Újpestbe Odnoga kivételével visszatértek a sérültek/eltiltottak. Ugye elment Carlson, de csaknem tízévnyi kalandozás után újra lila mezben (a régi #88-asban) pályára lépett Rafaj Attila.

(2019.12.18) EL 82:
UTE - DEAC 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 305 néző, vezette: Babic V., Haszonits M., Horváth M., Korbuly G.

UTE: Duschek - Varga A., Kovács A., Benk 1(1), Sikorcin (1), Pance (1) - Nagy N. (1), Horváth A., Reed 1, DiDiomete, Rafaj - Kiss-Rusk J. 1, Henderson, Nemes B. (1), Vincze P. 1, Csamangó (2) - Zsigmond, Kovács S., Horváth Á., Godó. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

DEAC: Hetényi Z. - Kiss Ph., Filbrandt, Izacky, Mazzag, Novotny - Léránt, Vokla 1, Kuleshov, Hári (1), Essery - Sándor, Mestyán, Molnár D., Berta, Salló (1) - Kozma, Markov. Edző: Musial David, Kecskeméti Áron

Gólok:
08:37 - 1:0 Benk (Nagy N., Sikorcin)
21:33 - 1:1 Vokla (Salló, Hári)
27:23 - 2:1 Reed (Benk) - ee
36:54 - 3:1 Kiss-Rusk J. (Csamangó, Pance)
42:01 - 4:1 Vincze P. (Csamangó, Nemes B.)

Kiállítás: 6 perc ill. 10 perc
Lövések: 44:38 (14:18, 18:8, 12:12)

I. harmad
A Debrecen ébredt, hamar ostrom alá vették az újpesti kaput. Duschek már legalább az ötödik védésénél tartott, amikor először veszélyeztettek a lilák. Az 5. percben nagy kavarodást csináltak a hazaiak Hetényi kapuja előtt, lőttek, kipattant, birkóztak, kotortak, kijött, aztán mindez újra. Ez egy bíztató villanás volt! De nem csak egy villanás, hanem a lilák mostantól fogva fölénybe kerekedtek. A 8. percben szép támadás végén Varga lőtt kicsit fölé, majd a lendületbe jött Pance cselezte fel magát lendületből, s amikor elakadt, Sikorcinhoz adott. A center befelé indult, hátra passzolt Nagy Nilanhoz, lövésébe Benk benkelt (belenyúlt - aki nem ismerné a "benkelni" szót) és gól, 1:0! Nézzék meg! (videó). Érdemes! Ugye szép volt?
A következő izgalom a hazai kapunál volt: a lelkesen kitámadó lilák szarvashibáztak, Izacky tök egyedül mehetett kapura, de Duschek megmentette csapatát a góltól. Mentek, támadtak az újpestiek, de ez nem jelentette azt, hogy a Debrecen csak védekezett volna. Duscheknek bizony volt dolga szépen, a bravúrok mellett azért elég sokszor belé lőtték a korongot. Ami fizikai fájdalmat okozhatott neki, de örömöt is: ez se ment be! 
A csapat teljesítményére, hozzáállására jellemző, hogy a nézőtéren csak úgy, spontán, vezérszurkoló nélkül beindult a "Hajrá lilák!" bíztatás. És ez sokat jelenthet!

II. harmad
A hazaiak folytatták az első harmadban kialakult játékukat, de a DEAC hamar közbeszólt: a 22. percben visszaadott korongra ért fel Vokla, és közelről gólt lőtt, 1:1 (videó). Kár. Pedig olyan jó volt az első harmadban az Újpest. De ez az Újpest nem az a csapat, amit az utóbbi időben (sajnos) megszoktunk! Nem dőlt össze, nem adta fel, nem szerencsétlenkedett. Inkább támadott. A 26. percben előnyben Vincze lőtt - a bal oldali kapuvasra. Aztán Pance lőtt - most a jobboldali vas hangjelzett. Az előny még tartott, a támadás újra indult, Benk jó átadását Reed középről közelről bevágta, 2:1 (videó)! Tehát előny itt, támadunk, de a DEAC is jön, veszélyesek és lőnek. Ilyen egy jó meccs! De jó meccset csak jól játszó csapatok tudnak játszani! Egyre többször indult meg a "hajrá lilák", meg a "hajrá Újpest". Mert ezt kellett kiabálnunk. Mindkét fél hitt magában, de a hazai hit volt az erősebb: a 37. percben Csamangó visszajátszott Kiss-Rusk ütőjére, aki felsőkapufás gólt lőtt, a kapu közepébe, 3:1 (videó)! 
Nagyon jó a meccs! Az iram jó, a színvonal magyaros, de az, hogy két elszánt csapat hajtja egymást, izgalmas mérkőzést hoz. Az egyenlítés után nem fordítás, hanem kétgólos újpesti előny alakul ki, mindent elmond. A hazaiak megszakadnak a pályán, egyet akarnak: győzni!

III. harmad
Kétgólos előny nem kicsi, de nem is elég. De két perc után jött az újabb újpesti gól, lövés, védés, kipattanó korong, Vincze érkezik, 4:1 (videó)! Ez igen! Győzelmet ígérő különbség! Szeretjük az ilyet! És mégis: a DEAC nem adja fel. (Biztosan ettől felsőháziak!) Ekkora hátrányban is jönnek, támadnak, akarnak. Az Újpest hátul is vizsgázik - jól. Jó ez a meccs! Magabiztosan vezetünk, de jön, veszélyesen támad a Debrecen. És mégse nem kell félnünk, a háromgólos előny megnyugtató a nézőtéren. A nem leálló Debrecen miatt továbbra is jó, élénk, változatos a mérkőzés. A végeredmény 4:1, szép volt fiúk!
Talán most láttuk, milyen fontos játékosok hiányoztak az utóbbi meccseken. És egy lelkes, harcos, jól támadó és lelkesen védekező Újpest mindenre képes! Arra is képes lehetett volna, amit már elszalasztottunk - felsőház...
Ilyen csapatot mégis csak érdemes megnézni. Szép esténk volt!
LS

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése