2021. szeptember 21., kedd

EL12: Gyergyó - UTE 0:3

Két nagyon nehéz erdélyi győzelem után, négy ponttal utaztak az újpesti hokisok Gyegyóba. Különösen tavalyi bajnok ligabajnok Csíkszereda elleni győzelem volt bravúros, és valljuk be, nem elvárt. A szombati csapatból nem játszott Pokornyi, viszont jégre lépett Richard Nejezchleb és Németh Attila is. Ugyanakkor a tavaly még minket erősítő Vincze Péter és a gólgyáros Bodó Ch. a Gyergyó csapatában lépett jégre.

Gyergyói Hoki Klub – UTE 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)  -  eseménynapló

Gyergyószentmiklós, 570 néző, (2400 online) vezette: Csomortani Zs., Rédai B., Magyar Á., Andre A.

Gyergyó: Rinne - Haaranen, Kozma, Bodó, Orban B., Sylvestre - Fejes, Saari, Sárpátki, Tranca, Vincze P. -  Ferenc-Csibi, Győrfy, Bíró G., Császár, Szabó P. - Lázár, Tódor - Sándor-Székely, Silló, Vincze G. Edző: Szilassy Zoltán, Góga Attila

UTE: RAJNA - Kiss D. (1), Stadel (1), Benk 1, Coatta, Kovács Alex 1 - Jago, Gáspár, Kiss P., Németh A. (1), Suter 1 - Kiss Ph. (1), Nejezchleb, Csergő, Simon P., Zsigmond Á., - Kovács S., Nemes, Balogh B. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Gólok:
00:31 – 0:1 Kovács A. (Stadel, Kiss Ph.)
28:56 – 0:2 Benk (Németh A.) - eh
50:32 – 0:3 Suter (Kiss D.)

Kiállítás: 4 perc illetve 6 perc
Lövések: 39:38 (8:16, 14:11 17:11)

A harmadik harmadra értem haza, akkor már 2:0 volt az Újpest javára.
Jól indult a mérkőzés, az első lövés azonnal gólt ért, Kovács Alex bombája nyugtatta le a vendégcsapatot a 31. másodperben, 0:1. Az első harmad amúgy az újpestieké volt, 16:8-as kapura lövési mutató minden elmond.
A második harmadban magára talált a piros mezes hazai csapat, átvették az irányítést, támadtak, de a 29. percben emberhátrányban megugrott két újpest, Németh Attila jobboldalt vitte a korongot, a balról érkező Benk Andráshoz passzolt, aki egyből gólt lőtt, 0:2. Ekkor már nagyon sokat dolgozott Rajna kapus is, jelentős része volt abban, hogy kétgólos előnyben várhattuk a folytatást.
A harmadik játékrészben az újpesti kapu elé költözött a játék, de a védők és RAJNA remekül helytálltak. Viszont at UTE gyors (bár ritka) megugrásai igen gólveszélyesek voltak. A hazaiak nem hitték el, hogy Rajna mindent kivéd. Pedig így volt. A 49. percben hárman egy ellen ugrott meg az Újpest, de Benknek most nem sikerült a gól. De két perc múlva az újabb megugrás gólt hozott, Suter egy korongra csúcstempóban csapott le, megugrott egyedül és most összejött gól is, 0:3

TV-fotó: Bogár L.     
A maradék idő formaság volt, ma zárva tartott az Újpest kapuja.
Csodálatos erdélyi túra, 3 mérkőzés, három győzelem, 7 pont! Vissza kéne keresni, mikor volt utoljára ilyen sikeres kirándulás - bár úgy emlékszem, általában két meccseket szoktunk játszani.
A bajnokság előtt féltettük a csapatot, talán gyengültünk is. Korábban is voltak jó kapusaink, de Rajna Miklós eddig mindent visz. Azelőtt mindig az volt bennem, hogyha négy gólt lövünk, az a meccs megvan. Ez a szabály eddig úgy változott, hogy elegendő két gólt lőni a sikerhez.
A csapat ezzel a három győzelemmel magasra tette a szurkolói reményeket és elvárásokat. Pénteken Miskolcon folytatni kéne ezt a sorozatot! 

Szilassy Zoltán: "Érdekes játék a jégkorong: az első tíz percet leszámítva az egész meccset végigtámadtuk, mégis három nulla oda. Az ellenfél önfeláldozóan, becsületesen, fegyelmezetten és okosan dolgozott, a kritikus időszakokat túlélte és remek kapusteljesítmény volt mögötte. Meg fogjuk találni, mi kell ahhoz, hogy ennyi helyzetből gólra váltsunk annyit, ami egy meccs megnyeréséhez szükséges."

Virág Csaba: "Három győzelemmel megyünk haza – kíváncsi vagyok, a többi csapat egy ilyen hárommeccses erdélyi túrát hogyan abszolvál majd... Elképesztő, Rajna Miki milyen tartást tud adni a csapatnak, de mindenki más is kiválóan dolgozott, száztíz százalékkal. Két gólt kaptunk három meccsen, ez önmagáért beszél!" (nso.hu)


 A teljes mérkőzés:
 

Az összefoglaló:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése