2021. szeptember 17., péntek

EL3: Brassó - UTE 1:2 hu.

Brasov Wolves – UTE 1:2 (1:0, 0:0, 0:1, 0:1)  hu. -  eseménynapló

Brassó, 300 néző, (interneten a csúcs 511 volt), vezette: Mihai P, Radu G., Bandi Cs., Ghergies A.

Brasov Wolves: Polc - Borisenko, Rasulov, Hunt, Trotter, Huard – Molnár Z., Gliga, Bors, Valchar, Zagidullin – Gajdó T., Haraga, Machala, Molnár Zs., Kovács M. – Ráduly, Szőcs, Rares, Gajdó B., Andrei, Tőke (kapus). Edző: Strenk Hunor

UTE: Rajna - Pokornyi, Stadel 1, Kovács Alex (1), Just, Coatta - Jago, Kiss Ph., Benk 1, Suter, Kiss P., - Kiss D., Varga A., Simon P., Csergő, Zsigmond Á. - Gáspár, Kovács S., Nemes, Balogh B., Márkus (kapus). Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Gólok: 
15:44 – 1:0 Molnár Z. (Borisenko)
50:01 – 1:1 Stadel (Kovács Alex)
63:55 – 1:2 Benk

Kiállítás: 6 perc illetve 12 perc
Lövések: 32:28 (10:9, 10:6, 10:11, 2:2)

I. harmad
Élénk játékkal indult a mérkőzés, azaz a 2021-22-es idény. A 3. percben Pokornyi lőtt veszélyesen kapura, Polc kapus fogta. Aztán lila kiállítás után jöttek a hazai támadások, helyzetek, de Rajna védett. Az 5. percben Just – Kovács A. kavart helyzetet, de a hazai kapus nagyot védett. Jó az iram, nem egy idénykezdő meccs! Amikor az Újpest került előnybe, Coatta szép csellel ment kapura, éles szögből lőtt, de Polc most is megóvta a hálót. Az előnyben jól kavarnak, letámadnak a lilák. Ez jó jel! A 14. percben Kovács Alex csodacsel után helyzetet csinált magának, de gólig nem jutott el, sajnos.  Ez a játék nem egy idénynyitó szint! Mellesleg ismerük, jó a hazai kapus! Ennyi jó lehetőség után a 16. percben váratlan a hazai gól, Molnár Z. jobbhátvédből bombázott egy hátraadást az újpesti kapuba, 1:0. A harmad végén hátrányban játszott az Újpest, de nem veszett el a hitünk. Ami fontos: a következő gólt a liláknak kellene lőni!

II. harmad
A harmad elején inkább a hazaiak jöttek. Aztán visszatámadtak a lilák, de no gól. Pedig nagyon kéne!  Azért a Brassó is kavart, a 31. perceben jött egy majdnem hazai találat. Jó, hogy nem kaptunk még egy gólt, és az egyenlítés nagyon hiányzik. Lassan fogytak a lila támadások, csak nem fogy az erő? Nem kéne! A 33. percben Bors lőtt nagyot, de Rajna nagyot védett. Nagyon kijöttek a hazaiak! Pedig nekünk lenne dolgunk ott elöl!  A 34. percben kapuvasig jutottak a kékmezesek. És továbbra is nagyon támadnak. Egy hazai fault állította meg a kékeket – pont jókor. Az előnyjáték sajnos pontatlan volt, állandóan kijött a korong. Egyenlőnél megint a Farkasok jöttek. A harmad végén egy újpesti kiállítás nem hiányzott, de a harmadszünet ketté szeli a hátrányt. 
Az első harmad végén sokkal jobban bíztunk a fordításban. Most inkább a csodában.

III. harmad
A kép sajnos, változatlan, jönnek a kék farkasok. De nem fölényben kell játszani, hanem gólt lőni. (Jó duma, nem? De legalább vigasztal.)  A 43. percben Rajnát szédítik a hazaiak, majd hazai emberelőny következett. A 45. percben megint lila lövések, kapusteszt. A következő percben egyenlő állásban felállunk! Élesedik a harc, a következő gól dönt!  48. perc: száguld az első sor, mindhárman majdnem betaláltak. Mégis van erő, akarat. Lesz-e gól?! Lett! a harmad felénél Stadel ismételt lövése bement (kicsit megpattant, de ha így lesz gól, pattanjon), 1:1! Továbbra is támadásban maradt az UTE. (A közvetítés kiírásában még öt percig vezettek a hazaiak – Hi!) Két nagyjából egyenlő erős csapat csatázik. Nagy a harc, mindegyik győzni akar!  A 60. percben majdnem gólt kapunk. De a döntés várat magára.
Jó első és nagyon jó harmadik harmad, egy rossz második harmaddal. Milyen lesz a negyedik?

Hosszabbítás
A 3 a 3 ellen a második percben Just kiugrott, Polc kapuson átugrott volna, de átesett rajta, utána percekig ápolták a csatár a sarokban.  Az egyik bíró bemutatta a büntetőt, de nem az lett. Itt kissé elvesztettem a fonalat, mi is folyik a jégen. Kiss Dani is kiállt tőlünk. Húsz másodpercre rá Benk is kiült, de a csapat kibírta a 4 a 3 elleni játékot. Aztán az egyik hazai játékos elesett, a visszaállt cséká megindulhatott, és Benk gólig vezette a korongot, 1:2!
Már az első meccse csodálatosan küzdött a csapat, nagyszerű győzelmet aratott! Szép volt fiúk, köszönjük!
Egy rossz hírem azért van: idén sem leszünk 100%-os teljesítménnyel bajnokok. És ezt az esély mindig az első fordulóban veszítjük el…
Szombaton a Csíkszereda, hétfőn a Gyergyó fogadja az Újpestet.


Én dolgozom azon, hogy a segítő programjaim idén is dolgozzanak. A bemenő adatok változtak, így idő kell az aktualizáláshoz. A jobboldali mező majd akkor tud működni!
LS

Dave MacQueen: "Nem vagyok biztos benne, hogy az Újpest érdemelte meg a győzelmet, mert három vasat is ütöttünk, a győztes találat előtt pedig elesett a játékosunk. Mégsem vagyok csalódott, hiszen csak az idény első meccse volt, és sokat fogunk javulni. Még négy légiósunkat kell beépítenünk a csapatba, és így is szereztünk egy pontot. Jó, hogy levakartuk magunkról a rozsdát."

Virág Csaba: "Első mérkőzésnek remek volt, és nagyon örülök, hogy ismét nézők előtt játszhatunk, így teljesen más! Szorosan alakult az eredmény, a kapusok remekeltek, de annyi helyzetet teremtettünk, hogy megérdemeltük az egyenlítést. A hosszabbításba is beletettünk mindent, így a győzelem is meglett." (nso.hu)

 A teljes mérkőzés:
 
Az összefoglaló:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése