2021. szeptember 30., csütörtök

EL25: UTE-Gyergyó 7:3

Az idei első hazai meccsre jegy nélkül lehetett bemenni, elgegendő volt az oltási bizonyítvány. A döntés meg is hozta az eredményt: a hivatalosan megadott nézőszámnál sokkal többen, úgy 800-an lehettünk. A vendégszektorban 50-en buzdították a vendégcsapatot - legalábbis az első harmad során.
Csaptunkba visszatért Kiss Dániel, míg Csergő Hunor ma nem léphetett jégre, ahogy Pokornyi, Just és Kovács Alex sem.
A mai meccs hitelesítheti a Gyergyó elleni erdélyi győzelmet, és csapatunknak a zöldek elleni eredményt feledtetni kéne. 

(2021.09.30) EL25:

UTE - Gyergyói Hoki Klub 7:3 (1:1, 4:2, 2:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 584 néző, vezette: Korbuly G., Pálkövi Zs., Kedves A., Mizsák P.

UTE: Rajna - Stadel (1), Balázsi, Coatta 2(1), Benk 1(1), Kiss P. 2(1) - Kiss Ph., Jago (1), Németh A., Suter 1, Nejezchleb (2) - Varga A., Kiss D. (2), Nemes B. (1), Kovács S. 1, Balogh B. - Molnár A., Simon, Zsigmond. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Gyergyói Hoki Klub: Rinne - Kozma, Haaranen, Orban B. (1), Sylvestre (1), Bodó 2 - Saari (2), Fejes, Sárpátki, Vincze P., Tranca (1) - Györfy, Ferencz-Csibi, Szigeti, Bíró G., Császár - Lázár, Todor, Sándor-Székely, Silló 1, Vincze G. Edző: Szilassy Zoltán, Góga Attila

Gólok:
05:51 - 0:1 Bodó (Sylvestre, Orban B.)
18:52 - 1:1 Kovács S. (Kiss D., Nemes B.)
20:57 - 2:1 Kiss P. (Coatta)
23:33 - 3:1 Kiss P. (Jago, Benk)
25:43 - 3:2 Silló (Saari)
31:40 - 4:2 Suter (Nejezchleb)
36:48 - 4:3 Bodó (Tranca, Saari)
38:07 - 5:3 Coatta (Kiss D., Nejezchleb) - 2ee
40:31 - 6:3 Benk (Kiss P.)
55:46 - 7:3 Coatta (Stadel) - ee

Kiállítás: 8 perc ill. 10 perc
Lövések: 39:42 (11:16, 19:11, 9:15)

I. harmad
Élénk, amolyan oda-vissza játékkal indult a mérkőzés, mindkét fél nagy tempóval ment előre – aztán vissza. Az 4. perc táján fölénybe került a Gyergyó, Rajna többször hárított, bár ezek nem voltak olyan nagy védések. Aztán a 6. percben egy vendég villanás, Orbán a kapu mögött passzolt balra, Sylvestre azonnal centerezett, a jól érkező Bodó kapásból gólt lőtt, 0:1. Minden kezdet nehéz, nagy baj nincs, hiszen egy meccsen valakinek meg kell lőnie az első gólt. Ezután az tűnt fel, hogy a vendégcsapat folyamatosan letámad, már az elején elrontva a lila támadásokat. Kiss D. lövése okozott kisebb gondot, majd a 8. percben Tranca kiugrása után Rajna-bravúrra volt szükség. Támadna az Újpest, de a sokat mozgó, aktívan letámadó fehérmezesek nagyon nehézzé teszik ezt. A vendégek szurkolói élvezik a meccset, a vezetést, énekelnek, dobolnak. A hazai nézők inkább aggódnak – ez eddig nem az a játék! A 12. percben összeszedett emberhátrányban Rajna négy nagy védése tartotta a csapatot. Ezután is fölényben játszottak a vendégek, itt nem mérik a labdatartást, mint a fociban, de talán 35%-65% lehetett a vendégek javára. Azért volt egy remek ellentámadásunk, Nejezchleb és Stadel villámakciója remek volt, csak a vége nem jött ki gólra. Amikor emberelőnybe kerültek a lilák, háromszor is újra kellett kezdeni a felállást. Már kezdtünk elkeseredni, amikor a 19. percben Kovács Sebestyén talált be. Elég furcsa gól volt, de sebaj! jobbról lőtt Kiss Dániel, lövése kipattant a kapusról, és azonnal be is pattant az ott helyezkedő Kovácsról, 1:1.
Nagyon jókor jött ez a szerencsés gól, az ellenfél jobb volt, vezetett, de ezt az előnyt elszedtük tűlük. A szünetben ők bosszankodhattak, mi reménykedhettünk a jobb folytatásban.

II. harmad
A pszichológusok biztosan így tanítják: a kezdés után azonnal gólt kell lőni, így dönthetjük össze az ellenfelet. Egy perc sem telt el, és Kiss Partik meg is csinálta! Felhozta a korongot, begyorsult, két védő volt vele szemben, kicsit cselezett, majd jobbról fonákkal kapura húzta a korongot, gól, 2:1. De a „kezelést” Kiss P. folytatta: három perc múlva Jago lövése kijött Rinne kapusról, Kiss Patrik ismételt, gól, 3:1! A hidegzuhany után időt kért Szilassy edző, és lám, ez be is jött: a 26. percben Silló ugrott meg a baloldalon, és be is talált a rövid alsóba, 3:2. Mintha nem is az első harmad folytatását látnánk! Elmúlt az erős letámadás, szabadabban játszhattak a csapatok. Ezzel a szabadsággal a hazaiak éltek jobban, a 32. percben Suter visszaállította a kétgólos vezetést: Egy lövést hárított Rinne, de Suter az alapvonalon túlról a korongot rálőtte a kapusra, ahonnan az gólba pattant, 4:2! De meccsben maradtak a gyergyóiak: az újpesti emberhátrány éppen lejárt, de még tartott az előnyjáték, és jobbról jövő lövésbe a Rajna előtt helyezkedő Bodó beleért, 4:3. A harmad végén kettős előnyben támadott az Újpest, a felállt játékból Coatta balról bombázott, 5:3.
Nagyot fordult a meccs, a játék, az eredmény. Egyrészt nagyon jókor jöttek a hazai gólok, gyorsan meglett a kétgólos előny, amit kétszer is sikerült visszaállítani. Másrészt a vendégcsapat (elfáradt?) feladta a letámadós játékot. A közönség is beindult, - volt mire!

III. harmad
A „szokásos(?)” kezdés, villámgól! 31. másodperc után Kiss Patrik remek csel után száguldott el a baloldalon, átadását Benk vágta be, 6:3. A harmad már nyugodtan telt, a vendégcsapat feladta, ami nem is csoda. A végén még emberelőnyből Coatta megint betalált, 7:3 lett a vége.

Ma két(féle) meccset láttunk: egy nehéz első harmadot aligegyenlítéssel, majd két harmad újpesti gála következett. Pedig mindkét csapat végig ugyanaz volt. Nem baj, élveztük a játékot, a győzelem marad meg. Szép volt fiúk! 
LS

Virág Csaba: "Lámpalázasan kezdtünk, ez betudható volt annak, hogy az idényben most játszottunk először itthon – mondhatni, minket is meglepett a hazai pálya előnye. A második harmadtól a terv szerint játszottunk, nagyon sokat dolgoztunk a sikerért, a harmadik játékrészben pedig okosan bántunk a koronggal és az előnnyel."

Szilassy Zoltán: "Kaptunk egy újabb leckét: ha nem foglalkozunk a visszafelé munkával, csak támadni szeretnénk, akkor ez történik. Nem dolgoztunk jól, nem ütköztünk, nem blokkoltunk, nem volt megfelelő a korong nélküli játékunk. Meg kell találnunk a munkáskesztyűt, csak akkor fogunk mérkőzést nyerni!" (nso.hu)

A teljes mérkőzés:


Az összefoglaló:

1 megjegyzés:

Bogár Laci írta...

Pont kezdéskor érkeztem a meccsre, akkor hallottam, hogy a kivezényelt rendőr 30 vendégszurkolót és 400 hazai nézőt jelentett a központnak. Közben azért gyűlt a nép, szerintem 800-850 ember lehetett a lelátókon. Jót tenne a nézettségünknek ha minden meccsen ingyenes lehetne a belépés :)

Megjegyzés küldése