2021. szeptember 26., vasárnap

EL21: FTC-UTE 4:1

Ma különleges nap volt, két Zöld-Lila derbi. Amikor elindultunk a Tüskébe, 2:1-re vezettek a zöldek az Újpest focistái ellen. Mire kiérkeztünk, megvolt a 3:1-es végeredmény. Tehát volt mit törleszteni, kiegyenlíteni, a helyére tenni az örök riválissal szemben. 
Az Újpestben a mai hiányzók: Just és Pokornyi után Kiss Dániel és Kovács Alex sem segíthette a lila együttest. Ami ma a legfontosabb: most mérjük be magunkat. A csodásan sikerült erdélyi torna mennyit ér itthon, hogy állunk az örök riválishoz képest. Az FTC ellen amúgy is minden meccs fontos, de az idény elején saját magunk besorolásához is kell a mai derbi.

(2021.09.26) EL21:
FTC-Telekom - UTE 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)   -  eseménynapló

Tüskecsarnok, Budapest, 1014 néző, vezette: Rencz D., Soós D., Kis-Király B., Pálkövi Bo.

FTC-Telekom: Arany - Karmeniemi, Sarcia, Nagy G. (2), Fowlie 1, Kóger (1) - Bohunicky, Mcfadden (1), Kulmala 1, Tamminen 1, Somogyi B. - Hegyi Á. (1), Boros, Pavuk (1), Tóth A. 1, Tóth G. (1) - Komáromy, Bán, Farkas L., Roczanov, Galántai. Edző: Fodor Szabolcs, Hennelly Yul

UTE: Rajna - Kiss Ph. (1), Jago, Coatta 1, Benk, Csergő - Stadel, Balázsi, Németh A., Suter, Kiss P. - Varga A., Gáspár, Nemes B., Kovács S., Balogh B. - Nejezchleb, Simon, Zsigmond. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Gólok:
20:20 - 0:1 Coatta (Kiss Ph.)
35:20 - 1:1 Tamminen (Kóger, Mcfadden)
44:07 - 2:1 Kulmala (Hegyi Á., Nagy G.)
48:01 - 3:1 Tóth A. (Pavuk, Tóth G.)
58:17 - 4:1 Fowlie (Nagy G.) - üres kapu

Kiállítás: 8 perc ill. 6 perc
Lövések: 61:16 (22:6, 16:4, 23:6)

A mérkőzés elején a hazaiak támadtak aktívabban, annál is inkább, mert Coatta hamar kiszállt kettő percre. A hátrányban Rajna tartotta a csapatot, négyet is védett. A harmad második fele egymás után két hazai kiállítást is hozott, ami támadási lehetőséget adott az Újpestnek. De a zöld védelem működött, sokszor kellett újra bemenni a támadóharmadba. De aztán a végén majdnem mi fizettünk rá, Nagy G. kapura vezethette a korongot, de szerencsére Rajna állt a kapuban. 
Egyelőre nem látjuk azt a játékot, amivel le lehetne győzni a zöldeket. Egyelőre 0:0, tehát még bármi lehet.
A második harmad csodásan indult! Coatta balról indult meg, egy védővel szemben ketten is várták bent a korongot, de Coatta inkább lőtt, púposodott a háló. a bombát Arany nem tudta védeni, 0:1! Az eddig látottakban nem volt benne az újpesti gól, de sebaj, előzmények nélkül is lehet gólt lőni! A továbbiakban az FTC próbált erősíteni, sokat támadtak, lőttek. Viszont a lilák mintha hatásosabban játszottak volna. mint korábban. Ami ekkor már feltűnt: olyan igazi, kidolgozott, kapuig érő támadásokat alig tudtunk vezetni. És a 36. percben jött az egyenlítés: egy lövés a palánkról visszapattanva hátulról mozgatta meg a az újpestiek hálóját, Rajna nem tudta, melyik oldalon a korog. Aztán jött a visszajátszás, Tamminen meg közelről betette a korongot, 1:1. Tehát a mai meccset nem nyerhetjük meg csak védekezéssel gólt kéne lőni. De a mutatott játék nem ezt mutatta., de a lövésarány (16:4) is pontosan jelezte: nem vagyunk nyerő pozícióban.
De a csata még számszerűen nem dőlt el. 
A harmadik harmad még inkábba hazai támadásokkal indult. Tényleg, szinte egykapuztak a hazaiak. A jutalmuk a 45. percben jött meg amikor több kísérlet és védés után valahogy Rajna kapujába csusszant egy megpattanó korong, 2:1. (Kulmala volt az utolsó támadó, aki beleért,) A 49. percben a hazaiak bebiztosították a győzelmet, Pavuk balról adott középre, Tóth A. bevágta a korongot, 3:1. A továbbiakban kiállításokkal telt az idő, de sok örömünk nem volt a játékban. A végén egy teljesen felesleges kapuslehozatal után Fowlie 8 másodperc alatt büntetett, 4:1.
A mai vereség azért fájt, mert óriási különbség volt a két csapat között. Erőben, hozzáállásban és játékban is messze fölénk kerekedett a hazai csapat. 60 perc alatt 61 kapura lövést kaptunk, és 16-szor próbálkoztunk. Rémes statisztika. Támadójátékunk nincs, az akciók esetlegesek, nem kidolgozottak. Pedig a hazai védők csak a dolgukat végezték, igaz, nagyon jól.
Az erdélyi 7 pont kicsit megszédített minket. Azt hiszem, a mai meccs helyre tette a megítélést, van egy csodakapusunk, de nagyon sok munka, fejlődés kell hozzá, hogy jó csapatunk legyen…
LS

Fodor Szabolcs: "Jól dolgoztunk végig, rengeteg lövésünk volt, mi irányítottunk, többet volt nálunk a korong és helyzetünk is nekünk volt több. Hatvan percig négy sorral tudtunk menni, így a végére sikerült felőrölni az ellenfelet."

Virág Csaba: "Mindent kitettünk a jégre, ebből a szempontból nem lehet hiányérzetünk, ennyi volt most bennünk. Egy kicsi mélység hiányzott a keretből: egy komplett sornyi emberünk sérült, és ezt meg is éreztük." (nso.hu)

Az összefoglaló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése