2022. március 3., csütörtök

EL233: UTE-DEAC 4:2

A mai mérkőzés, a mai hazai győzelem fontosságát komolyan megemelte a keddi DEAC győzelem. Az Újpest felállása változatlan, és a nézőtéren sem lettünk többen.


(2022.03.02) EL233:
UTE - DEAC 4:2 (4:1, 0:1, 0:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 437 néző, vezette: Rencz D., Kincses G., Váczi D., Kedves A.

UTE: Rajna - Stadel, Pokornyi, Németh A. (1), Suter (1), Kiss P. 1 - Kiss Ph., Jago, Kovács A. 1, Coatta, Just - Varga A. (1), Kiss D., Nemes B., Kovács S., Balogh B. - Zsigmond 1, Robichaud (2), Csergő 1(1). Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

DEAC: Hetényi Z. - Gőz, Klimek, Spirko (1), Kuleshov, Dalecky 1 - Kloz (1), Vokla, Turcotte, Novotny, Sági M. (1) - Sándor, Bogesic, Molnár D. 1, Berta (1), Almási - Jakabfy, Kozma, Mazzag. Edző: György József, Kecskeméti Áron

Gólok:
01:34 - 0:1 Molnár D. (Berta, Kloz)
02:43 - 1:1 Zsigmond (Csergő, Robichaud)
09:59 - 2:1 Kovács A. (Varga A.)
11:53 - 3:1 Csergő (Robichaud)
16:16 - 4:1 Kiss P. (Németh A., Suter) - ee
31:25 - 4:2 Dalecky (Sági M., Spirko) - ee

Kiállítás: 4 perc ill. 12 perc
Lövések: 34:43 (19:13, 10:18, 5:12)

I. harmad
Aki egy kicsit késett, két gólról is lemaradt. Amikor beléptünk, az ablakon benézve az eredményjelző DEAC előnyt jelzett, ahogy mentünk fel a lépcsőn, hallhattuk az egyenlítés örömét. (Bocs, ez csak fikció, én távolról figyeltem a mérkőzést…) Tehát a 2. percben egy gyors összjáték végén Molnár D. talált be, 0:1. Egy percre rá sikerült az egyenlítés, Csergő elől elkotorták a korongot, Zsigmond jól érkezett, ismétlése megtalálta az utat a kapuba, 1:1. Borzasztó fontos volt a gyors egyenlítés! A továbbiakban feltűnt, hogy a lilák sokkal élénkebben játszanak, mint tegnap. Több és gyorsabb támadás, több lövés. A 10. percben Varga A. lőtt balról lendületből, a korong kijött Hetényiről, Kovács Alex érkezett, 2:1. És nem volt megállás, a 12. percben egy buli után Csergő fordulásból lőtt, már 3:1. Három gólhoz egy nappal előbb 70 perc sem volt elég. A Debrecen időt kért, nagy pofon a három gól.  A hazai lendület megmaradt, sőt amikor emberelőnybe kerültek a lilák, a 17. percben Kiss Patrik lőtt, Kovács A. hadakozott egy védővel, Németh A. is érkezett, hármójuk közül valaki testéről a kapuba hullott a korong. 4:1. Hogy hogyan is volt, érdemes megnézni az összefoglalóban, de nem könnyű meglátni pontos történetet. 
A mai meccs az első harmadban eldőlt. Ha csak egy mai gól meglett volna tegnap… Ha a tegnapi játék egy kicsit maibb lett volna…

II. harmad
A megnyert mérkőzés visszafogta a hazaiak teljesítményét. És a nézőknek nem is hiányzik a további izgalom. A 28. percben Kuleshov lövése lecsorgott Rajnáról. A korong gól felé szédelgett, de Kiss Phil a gólvonal előtt kiütötte a korongot. Izgalmat igazán Kincses bíró ütközése okozta, a 33-ast letámogatták, a mentők ellátták. Az emberelőnyben támadó Debrecen egy valóban szép passzjáték végén Daleczky révén szépített, 4:2. Szerencsére Kincses pár perc múlva folytatni tudta a játékvezetést. A Debrecen próbálkozott, hiszen elkezdték a meccset visszahozni. Az Újpest vigyáz az eredményre. 
A társszpíker Kovács Attila említette meg, hogy Pásztor György, a magyar jégkorongozás kiemelkedő alakja ma 99 éves! Isten éltesse!

III. harmad
Kicsit elengedtük a támadásokat, pedig egy lőtt gól biztos lenyugtatott volna mindenkit. De ha a vendégek találnak be, az sokat jelenthetnek nekik. Ebből következett, hogy inkább a vendégek támadtak. Az eredmény: elég unalmas, izgalommentes játék. De ma már nem is akarunk izgulni. Az 52. percben egy lövész úgy védte, hogy eltűnt a korong. Végül az egyik mamutból került elő a pakk. A játék élvezhetetlen, az eredmény élvezetes. A végső megnyugvást Berta kiállítása jelentette.

Egy harmad csudajó aktív támadójáték, majd két harmadnyi halogatás után megvan a győzelem. Két meccs után 1:1. Ez azt jelenti, hogy Debrecenben – szombaton és vasárnap játszunk ott – legalább egyszer, de inkább kétszer győzni kell.
LS


Virág Csaba: "Sokkal nyugodtabban játszottunk mint tegnap, nem volt olyan görcsös akarás, így nem vétettünk annyi hibát. Szerettünk volna másként kezdeni, az első debreceni gól ehhez képest kicsit sokkolt bennünket, de utána nagyon jól szálltunk bele a mérkőzése, így összeségében az első harmad kiválóan sikerült. Kiemelném a negyedik sorunkat, sokat tettek ma hozzá a csapat játékához, és az eredményhez. Sajnáljuk, hogy nem tudtak többet játszani Robichaud sérülése miatt, mert megérdemelték volna a jégidőt. A második harmad végén egy kicsit beszorultunk, de próbáltunk a harmadikra sokkal fegyelmezettebben kijönni. Elégedettek vagyunk, örülök, hogy sikerült egyenlítenünk a szériában. Erik Robichaud valószínűleg agyrázkódást kapott, további kivizsgálások várnak rá, de remélem, hogy legalább annyian tudunk Debrecenbe utazni, ahányan ma hadra foghatóak voltak." 

György József: "A első harmadban eldőlt ez a mérkőzés, elfelejtettünk kijönni az öltözőből. A második és harmadik játékrészben tudtuk azt a játékot játszani, amit tegnap, megvoltak a helyzeteink, de nem sikerült őket gólra váltani. Próbálkoztunk, de Rajna Miki megint szenzációsan védett. Az a szép ebben, hogy megyünk tovább, örülök, hogy 4:1 után vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe." (utehoki.hu)

Az összefoglaló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése