2022. március 1., kedd

EL231: UTE-DEAC 2:3 hu.

Ha az idei bajnokságra nézünk vissza, semmi gond az Újpest jobb, mint a DEAC. Az alapszakaszban 4 meccs négy győzelem. Ezt meg kéne ismételni a rájátszásban is. Könnyen írom le, bár tudom minden sorozat megszakad egyszer. Csak ne most! Ami rossz emlék: tavaly is a DEAC-cal játszottunk négyet, és akkor ők mentek tovább 4:1-gyel
ERSTE LIGA negyeddöntő 2002-21:
EL184:   2020.03.02  DEB - UTE  3:2     1-0
EL188:   2020.03.03  DEB - UTE  4:3     2-0
EL192:   2020.03.06  UTE - DEB  1:3     0-3
EL196:   2020.03.07  UTE - DEB  3:2 hu. 1-3
EL200:   2020.07.09  DEB - UTE  4:3 hu. 4-1
A hosszú szünet sem volt elegendő, hogy Benk András felgyógyuljon, ő ma sem játszhat. Ma nem szólt a csarnokban a zene – sokan nem is bánták, viszont a nagyeredményjelző megjavult. 
Elég kevés néző ment ki a meccsre. Majd legközelebb!

(2022.03.01) EL231:
UTE - DEAC 2:3 hu. (0:2, 1:0, 1:0, 0:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 450 néző, vezette: Soós D., Korbuly G., Balla N., Mizsák P.

UTE: Rajna - Stadel (1), Pokornyi, Németh A. 1, Suter, Kiss P. (1) - Kiss Ph., Jago, Kovács A., Coatta (1), Just - Varga A. (1), Kiss D., Nemes B., Kovács S., Balogh B. - Zsigmond, Robichaud 1, Csergő. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

DEAC: Hetényi Z. - Gőz, Klimek 1(1), Spirko (1), Kuleshov (1), Dalecky - Kloz, Vokla (1), Turcotte 2, Novotny, Sági M. (1) - Sándor, Bogesic, Molnár D., Berta, Almási - Jakabfy, Kozma, Mazzag. Edző: György József, Kecskeméti Áron

Gólok:
04:53 - 0:1 Turcotte (Sági M., Vokla)
15:40 - 0:2 Turcotte (Klimek)
27:05 - 1:2 Robichaud (Stadel, Coatta)
52:31 - 2:2 Németh A. (Kiss P., Varga A.)
70:47 - 2:3 Klimek (Kuleshov, Spirko)

Kiállítás: 4 perc ill. 2 perc
Lövések: 40:63 (10:14, 10:15, 13:22, 7:12)

I. harmad
Inkább vendég aktivítással indult a mérkőzés, meglepően sokat támadott a Debrecen. A játékon azért érezni, nem ad ki mindent magából egyik csapat sem. Aztán váratlan pillanat: Vokla lőtt, Rajna hárított, de a kijövő korongot Turcotte bevágta, 0:1. Ez az, ami nem hiányzott. Tehát már muszáj erősíteni! Egy perccel később Turcotte majdnem ismételt. Egy kérdés: jó, hogy pihen egy csapat, a mérkőzés előtt, vagy az a jobb, ha meccsekkel készül a következő megmérettetésre. Egyelőre ez utóbbi állítás az igaz. A továbbiakban is a DEAC aktívabb. A 9. percben végre valami, de Coatta lövését védi Hetényi. Lassan többet támad az UTE, de várjuk a jegyzőkönyvbe beírt bizonyítékot. A tartós fölény megvan, jön megszépül-e az eredmény? A 14. percben még mindig nincs egyenlítés. Lassan lemegy a harmad, egygólos hátrányban az Újpest. A csapat tud ennél sokkal többet, de ezt egyelőre jól titkolják a játékosok. Aztán a 16. perc hideg zuhany: egy távoli rossz debreceni lövés a kapu előtt eltalálta Jagot, a lapattanó korongot a kapu előtt tébláboló Turcotte be is lőtte, 0:2. Ajándék gól, hiper balszerencsés gól. Fortuna ma nem a lilákat választotta kedvenc csapatának. Az utolsó percben Rajna menti a harmadik gólt. 
Eddig csupa csalódás jutott nekünk. A továbbiakban kb. 100% javulás elég lenne a fordításhoz. Fortuna istenasszonyt öltöztessük át lilába!

II. harmad
Az elején semmi változás nem látszik. Sajnos. 
25. perc: Coatta - Just játék után mellé. Nincs fordulat. És ha nincs, mit nézzünk? Olyan reménytelen a meccs…
De aztán mégis! A 28. percben megvan szépítés! És ki lőtte? Robichaud! Coattaával játszott össze, a visszakapott korongot bevágta, ahogy kell, 1:2. Elég sokat váratott magára a légiós első találata, de most nagyon jól jött. Akkor megszólalt az ébresztő, hajrá lilák, előre! Az Újpest az egyenlítésért pörög, a DEAC visszaállítaná a kétgólos előnyt. A mérkőzés semleges szemmel javul, de a lila szurkolók még nem boldogok. 34. perc, most többet jön az Újpest. A tempó mostanra lett igazán nagy. A 35. percben Turcotte ment el, büntetőt ítélt a bíró. Rajna ott volt, nagyon fontos védés volt.

Egyébként a büntetőt nem láttam jogosnak. Érdekes, a bírók eddig nem szórtak ki senkit. Aztán a 37. percben Csertő – véleményes kiállítással kiment. De megúsztuk, várjuk a viszonzást.
Sok az egygólos hátrány? Vagy ledolgozható? Matematikailag nem sok. De a játékot teintve – nem tudom. 

III. harmad
A 45. percben  három gólt is lőhettek volna a vendégek, de köszi, Rajna! És megint lila ki…
Megúsztuk, nagy melóval. A bírók a vendég faultokat nem látják. Mi látjuk. Baróti alig bír magával, Virág Csaba mindezt nem engedheti meg magának. A 49. perben Novotny kifeküdt, a csuklója fájhat. Egy percre rá Hetényi nagy védéssel mentette az egyenlítést. Nagyon belehúz az Újpest, de aztán a DEAC is. Hogyan lesz így meg győzelem? Fortuna, gyere!
53. perc: Kiss Patrik balhátvédből lőtt, Németh Attila beleért a kapu előtt, 2:2! Amikor kezdett fogyni a remény! Beindult a véghajrá mindkét fél részéről a győzelemért. Jók ezek a csapatok! Oda-vissza játék, a góllövési akaratot nem kísérte siker.
Nincs újabb gól, jöhet a negyedik harmad.

IV. harmad
5-5 játékossal fut tovább az összecsapás. Gáncs az első pillanatban- de ma nem jár előny az Újpestnek. Suter helyzete nyit. Aztán Rajna válláról a háló tetejére kerül a korong. 
Talán jobb lett az Újpest? Végre belejöttek a játékba!  És a 63. percben valami megtört: Bertát kiszórták! (megdolgozott érte). Újpesti időkérés, de nincs gól. A küzdelem nagy, a játék – amolyan. Ha az Újpest győz, mindegy is. Ha kikap, akkor is mindegy. 67. perc, Sági elment, Rajna helyén volt. Egy perc múlva Molnár kapuvasig jutott. A 70. percben Berta kavart többször is a kapu előtt, ezek Debreceni percek. A 71. percben újabb vendég akció, a baloldali beadást a középen másodiknak érkező Klimek átvette és betette, 2:3. Ma ennyi volt. 

Nem játszott jól az Újpest, ettől sokkal többre képes. És ennél sokkal több kell szerdán!

Akkor ott vagyunk, ahol a meccs előtt. Már csak négy meccset kell megnyernünk, és továbbmegyünk. Ami változott: már csak két meccset szabad elveszíteni.
Holnap jobb lesz az Újpest!
LS

Virág Csaba: "A sebességgel és az akarással nem volt semmi gond, inkább a túlakarás volt szembetűnő. Sok technikai hibánk volt, és görcsösen kezdtünk, eltértünk a terveinktől, nem azt a játékot játszottuk, amit szoktunk. A Debrecen gyors gólt szerzett, majd egy szerencsés találattal növelte is az előnyét, így végig rohantunk az eredmény után. Miután rá voltunk kényszerülve a gólszerzésre, ezért többször átestünk támadásban, így megvoltak a lehetőségei a DEAC-nak is. Ennek ellenére megérdemelten jöttünk vissza a meccsbe, az egész mérkőzés és a hosszabbítás is ki-ki játékot hozott. Ilyen a playoff, remélem, hogy holnap nekünk áll majd a zászló."
 
György József: "Éreztem, hogy a srácokban sok az energia, minden harmad után megdicsértem őket. Szerencsére bejött a két gól az első harmadban, utána pedig megvoltak a helyzeteink, tudtam, hogy még egy gól kell, egyenlített is az Újpest a hibáinkat kihasználva. Igazi playoff mérkőzés volt, bármelyik csapat behúzhatta volna a győzelmet, szerencsénk is volt bizonyos helyzetekben, ami nagyon fontos tényező egy ilyen meccs végkimenetelében."
(utehoki.hu)

Az összefoglaló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése