2022. március 11., péntek

EL251: DEAC-UTE 7:4

Amikor 6 óra előtt egy kicsivel megláttam a jegyzőkönyvet – jajj! Nincs a csapatban Kiss Dániel és Varga Arnold sem. Négy hátvéddel (és gondolom, alkalmi védőkkel) állunk ki a legfontosabb meccsre. Öröm, hogy Benk András visszakerült a csapatba. Hosszú sérülés után mire lesz képes? Ami biztos: a szíve 110%-ban segíti a csapatot. A tegnapi hiányzók, Rajna, Robichaud és Csergő ma sem játszhat. 
A hazaiaknál sérültek Daleczky és Turcotte – ők nagyon gólerősek – viszont az összefoltozott Berta játékra jelentkezett. 
Ilyen előzmények után is győzelmet várunk! Ezt leírni könnyű, de őszinte. Akinek lila a vére, mást nem is gondolhat…
Teltház várta a csapatokat, úgy 25 újpesti szurkolóval.

(2022.03.11) EL251:
DEAC - UTE 7:4 (1:2, 3:1, 3:1)   -  eseménynapló

Debrecen, 570 néző, vezette: Haszonits M., Rencz D., Vincze P., Pálkövi Bo.

DEAC: Hetényi Z. - Gőz 1, Klimek (1), Spirko (1), Kuleshov 2, Novotny (3) - Jakabfy, Kloz (1), Molnár D. (1), Berta 2(2), Sági M. 1(1) - Sándor, Vokla, Mazzag 1, Smirnov (1), Karmaev - Kozma, Almási, Bogesic. Edző: György József, Kecskeméti Áron

UTE: Márkus - Stadel, Pokornyi, Németh A. 1(2), Suter (3), Kiss P. 3 - Kiss Ph., Jago, Kovács A., Coatta, Just (1) - Benk, Balázsi, Nemes B., Kovács S., Balogh B. - Cseh, Lászlóffy, Zsigmond, Monostori (kapus). Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Gólok:
01:54 - 1:0 Mazzag (Smirnov)
02:42 - 1:1 Kiss P. (Németh A.)
13:15 - 1:2 Németh A. (Just, Suter) - ee
27:15 - 2:2 Gőz (Molnár D., Berta)
27:53 - 2:3 Kiss P. (Suter, Németh A.)
30:12 - 3:3 Berta (Kloz, Novotny) - ee
35:22 - 4:3 Berta (Novotny, Sági M.)
40:46 - 5:3 Sági M. (Berta, Klimek)
44:06 - 6:3 Kuleshov (Spirko) - ee
45:29 - 7:3 Kuleshov (Novotny)
54:23 - 7:4 Kiss P. (Suter)

Kiállítás: 6 perc ill. 6 perc
Lövések: 39:48 (15:16, 16:17, 8:15)

I. harmad
Már a második percben Mazzag  megkapta a korongot a bedobókörben és a hosszúba bevágta 1:0. Minden kezdet nehéz. De egy perc sem kellett az egyenlítéshez, máris 1:1! Lendületből felment Németh A. a jobboldalon, beadta, Kiss Patrik a már üres kapuba (Hetényi előre csúszott) lőtt. 
Jó és élénk meccs! Az 5. percben Siprko - Kuleshov akciót mentett Márkus. Aztán Kilmek melléje visszapattant, az üreskapus helyzet (szerencsére) kimaradt. A harmad közepére lassabb lett a játék, kevesebb helyzettel. Az Újpest emberelőnybe került, amit 8 másodperc után hazai gól hozott hátrányból: Mazzag rögtön meglépett, 2 az 1-ben Molnárnak beadott, 2:1. Ez nem kellett volna. Videózás – nagyon sokáig. A döntés: nem adták meg a gólt! Az ok: túl magas bot Molnártól! És hogy teljes legyen a fordulat: az előnyt belőtte az Újpest, Németh A. felállva kisebb kavarodás után betette a korongot, így nem 2:1 hanem 1:2!
15. perc:  lelkes, jó az UTE, többet is támad. Aztán fordult a játék, a DEAC támadott többet.
A végén újpesti kiállítás – sajnos, kellett. 
Változatos a mérkőzés, hátrány után jött a fordítás, 2:1 ide, bár a videózás nagyon aggodalmas volt. De a bírók jól működtek, ma szeretjük Haszonits Miklóst és Rencz Dánielt.

II. harmad
Rögtön Spirko ijeszteget – oldalháló. Támad a DEAC, az UTE ellenakciózik, azaz, nem hagyja el magát. Novotny kettő az egyben meglépett, de Márkus győzött. Sajnos, ilyen jelenetet egyre gyakrabban láttunk. És eljött a 28. perc, egy gyors (és szép) hazai támadás végén gyorsan átkerült jobbra a korong, Gőz csaknem az alapvonalról kapásból védhetetlen gólt lőtt, 2:2. De pár másodperccel később Németh betette középre a pakkot jobbról, Kiss Partrik közelről visszaállította az előnyt, 2:3. Aztán talán a fordulópont, a cserére lemenő játékos nem állta meg, és visszalépett a korongért. 6 újpesti a jégen – baj! A hazaiak felálltak játszottak, átkerült a korong balra Bertához, 3:3. Az újpesti előny nem hozott gólt, de a 36- percben Sági a lába között adott vissza a vonal mögül az érkező Bertának 4:3. Szép gól volt, kár, hogy megint mi kaptuk. Jó a meccs. Mindkét oldalon minden játékos  nagyon odateszi magát. És a hazaiak betaláltak, az újpestiek nem. A harmad végén gól. Vagy mégsem? Talán a dudaszó után? Video, és kiderül: ez sem gól. Picit késett a találat.
Továbbra is jók a bírók. És jó a meccs, hatalmas a harc, mindenki akar. Egy pici hiba van csak, az eredmény. Ma sokáig azon keseregtünk, hogy csak egy gól az előnyünk. Most meg azon lelkesedünk, hogy csak egy gól a hátrányunk.

III. harmad
41. perc balról visszaadás (Berta), Sági kapásból 5:3. A remény most kezd elszállni, elég gyorsan. A taktika most mi más lehet: mindent bele! Aztán a kapuba is bele! Elképesztő az iram. Már nincs mire tartalékolni! Pokornyi kiállt, Nemes majdnem betalált. De az események egyirányba mutatnak: a 45. percben előnyből Kuleshov a centerbe kapott korongot egyből betette, 6:3, szervusz remény, szervusz idény… Rögtön ezután megint Kuleshov ment fel, be is lőtte, 7:3. A meccset abba kéne hagyni. 55. perc, Kiss Patrik 7:4, szép gól, de…

Jó meccs volt, de nem tudunk jó érzéssel rágondolni… Az Újpest csapatában mindenki mindent megtett, senkit nem tudok hibáztatni. A DEAC fölénk kerekedett, erősebbek, gólerősek voltak. A kiesésért a gyenge játékkal elveszített hazai és rossz játékot hozót idegenbéli meccseket okolom. A mai meccs jó volt, Az Újpest odatette magát, de az eredmény rossz lett. 

Az újpesti hokistákat fél évig nem láthatjuk. Pedig ez jó idény volt, sok örömet szerzett a nézőknek az együttes. Jó játékosok alkották a csapatot, jó és lelkes légiósok, remek törzsgárda, sok új és tehetséges fiatal. Szerettük ezt a csapatot.
Minden idény szomorú, amikor nem nyerjük meg az utolsó meccset. És ez így megy már 33 éve… 
Ősszel találkozunk... Tudjátok: új idény, új remények…
LS

György József: "A második harmad végén tudtunk az Újpest fölé kerekedni, amikor fordítottunk. Kicsit féltem attól, hogy a két meg nem adott gólunk megtöri a csapatot, de éppen az ellenkezője történt, még jobban feltüzelte, és a harmadik harmadban egyszerűen csodálatosan játszottunk. Az egész párharc során elképesztő teljesítményt nyújtott Berta Ákos, a kapuban pedig Hetényi Zoltán, de mindenkit dicséret illet."

Virág Csaba: "Ez is kiélezett meccs volt, mint mindegyik ebben a párharcban. Védekezésben elmaradtunk az alapszakaszbeli teljesítményünktől, ez döntött a DEAC javára. Nem szabad ennyi gólt büntetlenül hagyni. A Debrecennek gratulálok, megérdemelte a továbbjutást, és sok sikert kívánok neki a folytatásban." (nso.hu)

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése