2022. március 9., szerda

EL247: UTE-DEAC 2:1 hu.

Kérdés egyszerű: ez az idény utolsó Újpest mérkőzése? És ha a mai meccsből jól jövünk ki, még kétszer ez lesz a kérdés. Szeretnénk többször kérdezni! Szeretnénk az idényben még meccsre jönni a Megyeri útra!

Az UTE csapata jobb, mint ahogy az utóbbi időben mutatja magát. Ma ezt feltétlenül látni akarjuk! A hiányzók: Benk, Robichaud, Csergő és Rajna - agyrázkódás az előző meccsen. Lehet, hogy az a rossz indítás ebből jött? Helyettese Márkus Levente, és új fiú a csapatban Cseh István, 18 éves csatár. A vendégeknél hiányzik Daleczky és Turcotte - komoly veszteség az is.

UTE - DEAC 2:1 hu. (1:0, 0:1, 0:0, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 547 néző, vezette: Soós D., Mach M., Mizsák P., Balla N.

UTE: Márkus - Stadel, Pokornyi, Németh A. (1), Suter 1, Kiss P. (1) - Kiss D., Jago (1), Kovács A., Coatta, Just (1) - Varga A., Kiss Ph., Nemes B. 1, Kovács S., Balogh B. - Cseh, Lászlóffy, Zsigmond. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

DEAC: Hetényi Z. - Gőz, Klimek (1), Spirko, Kuleshov, Smirnov - Kloz, Vokla, Mazzag 1, Karmaev, Novotny - Sándor, Jakabfy, Molnár D., Berta, Sági M. - Kozma (1), Almási, Bogesic. Edző: György József, Kecskeméti Áron

Gólok:
18:28 - 1:0 Suter (Németh A., Kiss P.)
34:26 - 1:1 Mazzag (Klimek, Kozma)
62:26 - 2:1 Németh A. (Just, Jago) - ee

Kiállítás: 4 perc ill. 4 perc
Lövések: 43:44 (16:17, 9:17, 17:10, 1:0)

I. harmad
A Debrecen volt sokkal élénkebb, a 3. percben jött az első újpesti lövés, addig Márkus hatot védett. Lassan kiegyenlítődött a játék, de a Debrecen volt meggyőzőbb. A jégen ekkor elég nagy volt az iram, de a hazaiak nem tudták úgy veszélyben tartani a kaput, ahogy azt a DEAC tette. A harmad végén mégis jött az áhított lila-fehér gól: Suter balról indult be középre, a kapu előtt helyezkedő Némethhez passzolt, aki lövés helyett visszaadta a korongot a befelé húzó Suternek, aki a meglepő átadás utána pillanatra üresen maradt kapuba talált, 1:0. Zseniális volt Németh Attila visszaadása!
Az elején a DEAC volt a jobb, aztán kiegyenlített lett játék, és némi újpesti fölényt láthattunk. Azért kevés a helyzet, a lövés. Elszántságban nincs hiba. Egyelőre minden jó, de még sok meló kell a sikerhez.

II. harmad
Féltjük a lilákat, a hiányos csapatot. De ma ezek a srácok a legjobb újpestiek! Varga ugyan csapattag, de nem nagyon látni a jégen. A harmad elején Almási volt igen veszélyes, de Márkus „Rajnázott”. A Debreceniek aktívabbak voltak, könnyebben jutottak a kapu elé, Az Újpest próbálkozásai lassabbak, potatlanok voltak. Az átadások, korongátvételek nem segítették, hogy helyzetbe kerüljenek a srácok. Bertát a 28. percben közelről arcon találta a korong – mentők segítették le, az elmúlt két meccs gólvágója nem is tudott visszajönni. Több veszélyes hazai próbálkozás után a 35. percben Mazzag jobbhátvédből lőtt kapura, a kilátást elzáró játékosok segítették a gólt, 1:1. És még Kiss D. ki is ült. Spirko egyedül ment kapura a 39. percben, de Márkus megint nagyot védett.
Egyenlő játék, kaptunk egy gólt, egyenlő a meccs. A következő gól döntő lesz. Ha mi kapjuk, akkor már semmi sem érdekes, amit a harmadokról megírtam.

III. harmad
43. perc Jago végigment a védőharmadból a kapuig, átadását Németh A fölé lőtte sajnos. Ezután Márkus alakításai következtek – ami egyrészt jó, másrészt rossz. Mit csinál a védelem? A Debrecen sokkal többet lő kapura! A harmad második részében mintha fáradna a DEAC. Többen támadhattak a lilák, sok a lövés is, de a gól várat magára. De legalább játékban most mi vagyunk a jobbak.

IV. harmad
Egy gól a világ. A 62. percben Gőz kétszer is buktatta Coattát, a második már büntetést ért. És az emberelőny gólt, Németh A. Kyle-tól kapott korongot, közelről betette, 2:1VAN TOVÁBB!
LS

Foto: Bogesz

Virág Csaba:
"Nem szoktam soha kertelni, meg szoktam mondani a frankót. Az első két harmadban ahogy játszottunk, az kritikán aluli volt. Nagyon feltünő volt, hogy nem akarunk kikapni, de nekünk nyerni kell, és ez a két dolog nagyon sokban különbözik egymástól. Az első két harmadban nem volt meg bennünk az a győztes mentalitás, ami a harmadikban és a hosszabbításban már jelentkezett. Nem szoktam külön kiemelni játékosokat, de Márkus Levi komoly tartást adott nekünk hátul, illetve a fiatal junior srácok is nagyon jó teljesítményt nyújtottak, úgyhogy előttük le a kalappal. Nagyon kellett nekünk a győzelem, ez önbizalmat és erőt ad ahhoz, hogy behúzzuk a következőt. Köszönjük a buzdítást az újpesti szurkolóknak, kellett, hogy átsegítsenek minket a holtpontokon. Szeretnénk, ha vasárnap is tudnánk hazai pályán játszani - ehhez a péntekit be kell húznunk - és reméljük, hogy akkor még ennél is többen kijönnek."

György József: "A mai mérkőzésen a párharc korábbi meccseivel ellentétben csak 20 percen át tudtunk komoly nyomást gyakorolni az ellenfélre, így azt kell mondjam, hogy megérdemelten nyert az Újpest, gratulálunk nekik. Berta Ákos kiesését nyilvánvalóan megéreztük. Annyit tudunk róla, hogy a szeme nem sérült meg, pedig elég "szépen" be volt dagadva. Összevarták az arcát és a száját, de ehhez képest jól van. A végeredmény miatt nincs dráma, tudtuk, hogy egy jó csapat ellen játszunk, talán ezt a meccset nem vettük elég komolyan. Ezt megbeszéljük, pénteken pedig folytatjuk tovább."  (utehoki.hu)

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése