2022. március 6., vasárnap

EL239: DEAC-UTE 5:3

Borzasztó nehezen vettem rá magam, hogy a mérkőzést megírjam. Aki látta, tudja: megrázó élmény volt...

Benk után Rubichaud sem léphetett jégre Debrecenben. Az esélyek? Bármelyik fél győzhet. Kinek fontosabb a győzelem? Mindkét csapatnak nagyon fontos. A lila vérűek tudják: a az Újpestnek életbevágóan fontos a mai győzelem. És bízunk csapatunkban: ők is így gondolják, és meg is tesznek mindent a sikerért. Tehát várjuk a győzelmet!

(2022.03.05) EL239:
DEAC - UTE 5:3 (0:1, 3:0, 2:2)   -  eseménynapló

Debrecen, 410 néző, vezette: Haszonits M., Timár B., Vincze D., Váczi D.

DEAC: Hetényi Z. - Gőz, Klimek, Spirko, Kuleshov, Dalecky - Kloz (1), Vokla (2), Mazzag, Turcotte (1), Novotny - Sándor, Jakabfy, Molnár D. 1(1), Berta 3(1), Sági M. 1 - Kozma, Almási, Bogesic. Edző: György József, Kecskeméti Áron

UTE: Rajna - Stadel, Pokornyi, Németh A. (1), Suter 1(1), Kiss P. 1 - Kiss Ph., Jago (2), Kovács A., Coatta (1), Just 1 - Varga A., Kiss D. (1), Kovács S., Balogh B., Csergő - Nemes B., Lászlóffy, Zsigmond. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Gólok:
00:21 - 0:1 Kiss P. (Suter, Németh A.)
22:10 - 1:1 Berta
29:47 - 2:1 Molnár D. (Kloz) - eh
34:06 - 3:1 Berta (Vokla, Turcotte) - ee
43:01 - 4:1 Berta (Vokla)
50:06 - 4:2 Suter (Coatta, Jago) - eh
50:23 - 5:2 Sági M. (Berta, Molnár D.)
59:07 - 5:3 Just (Jago, Kiss D.) - ee

Kiállítás: 17 perc ill. 13 perc
Lövések: 53:36 (15:12, 22:11, 16:13)

I. harmad
Micsoda kezdés! A 21. másodpercben Kiss Patrik megfonákolta a korongot, váratlanul, a lábak között sarokra csúszó korong bement. Hetényi hagyta. 0:1. A hazai csapat lassan tért magához, de aztán beindultak. Csak ők jöttek, újpesti akciók nem is voltak. Ennyre beszorulni… A 14. percben éledt fel egy kicsit az Újpest, ezt aztán egy emberelőny segítette is. Kiss P., Nemes majd Suter is lövésig jutott. Közben egy ütközés után Daleczky megsérült, a mentők kezelték, de aztán tovább tudott játszani.
A gyors gól után hatalmas Debreceni nyomás következett, Rajna sokat dolgozott, de a végére szerencsére sikerült kijönni.  Egy gól előny alig előny – de azért nem rossz! És némi jobb játék jól esne. A játék az előnyt nem igazán támasztotta alá. 

II. harmad
Kovács S,. nézeteltért – párban kiáll Turcotte-tal, de őt inkább ápolták. A 23- percben egy rémes indítás (talán Stadel) Bertához került, aki baloldalt felment, nem lehetett kilépni rá, mert volt centerben segítsége, de ő inkább kapura ment és belőtte, 1:1. Debreceni helyzeteket egy Bera kiállítás követett, ami néhány Hetényi parádét hozott, gólt nem. A következő emberhátrányban Molnár D. száguldott el, gólig jutott. 2:1. Újpesti részről Nemes egy nagyjából üreskapus lehetőségnél nem találta el a korongot. Aztán a hazaiak emberelőnyből is betaláltak, Berta jobbról futtából lőtt, 3:1
Horror harmad, error harmad. Eladott korog – gól. Emberhátrányból megugrottak – gól.  Lendületes akció előnyben – gól. Elvitte a DEAC a meccset. Elkx…

III. harmad
Van remény? Egy pillanatra támad az UTE, de aztán megint jobb a DEAC. 44. perc: Berta balról, az alapvonalról a palánktól lőtt, eltalálta Rajnát, akiről behullott a korong 4:1. Mára ennyi volt.
Az 51. percben egy előreadott korongot Coata adta vissza Suternek, 4:2. De a válasz egy svájci figura: az alapvonal mögül a rövid oldalon a visszajátszásra Sági érkezik és gól, 5:2. Kyle gólja (5:3) még szépségtapasz sem. Összefoglalva: BERTA-UTE 5:3.

A mai mérkőzés lehet, hogy végleg elrontotta ezt a szépen alakuló idényt. Az Újpest sehol sem volt, (lőarány: 53:36 oda), elemi hibák sorát követték el, jó támadás alig volt. És a csapat nem is szakadt meg a sikerért. A mai mérkőzés volt az idény mélypontja. Ennél rosszabb már nem lehet. Lehetséges visszaút? Azért a vasárnapi meccset még nézzük meg… (M4Sport, 14:05)
ls

Kecskeméti Áron: "Az első harmadban sem játszottunk rosszul, csak éppen gólt nem sikerült szereznünk. A második harmadtól kezdve már egyértelműen kézben tartottuk a meccset, s bár időnként kihagyott a koncentrációnk a biztos előny tudatában, összességében remekül játszottunk. Örülök, hogy megtelt a csarnok, remek volt a hangulat: szép gólok, kemény ütközések, bunyó – minden, ami a rájátszáshoz kell!" 

Virág Csaba: "Ez a mérkőzés kísértetiesen hasonlított az előző, újpesti találkozóra: végül az a csapat kerekedett felül, amelyik az elején, egy nagyon korai góllal hátrányba került. A második harmadban ajándékba adtunk két gólt a debrecenieknek, de ezzel együtt is megérdemelten fordítottak, hiszen sokkal többet tettek a győzelemért. Mélyen a tudásunk alatt teljesítettünk, a párharc eddigi összecsapásai alapján megérdemelten vezet a DEAC." (nso.hu)

Az összefoglaló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése