2022. március 6., vasárnap

EL241: DEAC-UTE 6:2 -> 3-1

Most még kevésbé van kedvem megírni a beszámolót - ez egy ilyen nap. Ezt a cikket sem kell elolvasni, a tartalom nem hoz örömet.


A tegnapi borzalom emlékével ülünk neki a mai mérkőzésnek.
Kérdés, hogy a csapat hogyan kezeli a tegnapi játékot és eredményt. Ha nem tudnak a srácok túllépni rajta, elment az elődöntő. De ha meg tudják rázni magukat, és képesek lesznek a csodára, akkor mi, nézők is elfelejtjük a tegnapi mérkőzést!
Kovács Alex és Lászlóffy ma nem játszik, így összesen 18 játékossal áll ki az Újpest.

(2022.03.06) EL241:
DEAC - UTE 6:2 (1:2, 2:0, 3:0)   -  eseménynapló

Debrecen, 490 néző, vezette: Németh M., Korbuly G., Szabó D., Váczi D.

DEAC: Hetényi Z. - Gőz (1), Klimek, Spirko 1, Kuleshov (1), Almási - Kloz, Vokla (1), Mazzag (1), Turcotte 1, Novotny 2 - Sándor, Jakabfy, Molnár D. (3), Berta 2, Sági M. (2) - Kozma, Bogesic, Smirnov. Edző: György József, Kecskeméti Áron

UTE: Rajna - Stadel, Pokornyi, Németh A. (1), Suter 1, Kiss P. - Kiss Ph., Jago, Coatta, Just 1, Csergő (1) - Varga A., Kiss D. (1), Nemes B., Kovács S., Balogh B. - Zsigmond. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Gólok:
00:15 - 0:1 Suter (Németh A.)
02:32 - 1:1 Turcotte (Mazzag)
08:50 - 1:2 Just (Csergő, Kiss D.)
26:05 - 2:2 Spirko (Gőz, Kuleshov) - ee
29:29 - 3:2 Berta (Molnár D., Sági M.)
45:26 - 4:2 Berta (Molnár D., Sági M.)
48:36 - 5:2 Novotny
54:39 - 6:2 Novotny (Molnár D., Vokla) - ee

Kiállítás: 15 perc ill. 17 perc
Lövések: 47:48 (15:18, 18:16, 14:14)

I. harmad
A tegnapi kezdést is túl lehetett teljesíteni: ma 15 másodperc után lett 0:1, Németh A. lőttbalról mellé, a palánkról Suterhez pattant, a korong, aki éles szögből egyből betalált. (Rossz ómen: aki az első gólt kapja azt  szokott győzni…) A válasz ma is gyorsan jött, védőink ottfelejtették Turcotte-ot, elsőre lőtt, Rajnáról kijött a korong, Turcotte ismételhetett, betette 1:1. Ezután talán jobban pörgött az Újpest, majd harcos, kiegyenlített játék alakult ki. A 9. percben Just kapu mögül jött vissza, balra ért, ráfordult, fonákkal lőtt, Coatta egy picit beleért (Spiller I.), vagy nem (jegyzőkönyv), de a lényeg: 1:2! Egy hazai támadásnál leütközték lövés után hátulról Turcottot, majd bunyó. Szegény srác megsérült. Ápolták, a térde fájt, nem is jöhetett vissza. (Daleczky tegnap sérült meg, tévesen írtam, hogy ápolás után visszajött, és ma sem játszhatott.) Aztán Csergőt csapták le, mentők támogatták le, de ő később vissza tudott jönni. Ezután egyenlő lett a játék, az Újpest is lehetőségeket hagyott ki. Ma nincs leszedálva a csapat. 
Ma azért máshogy néz ki az egygólos vezetés (lőarány ma 18:15 ide, tegnap 15:12 oda), mint tegnap volt. A nagyon fontos második harmad jön. 

II. harmad
A Debrecen kezdett jobban, aztán kér egymásba is érő kíállítás a vendég kapu elé vonzotta a meccset, Spirko kihasználta az előnyt, 2:2. Tehát nem szabad faultolni, inkább, gólt kell lőni, és nem kéne kapni. (Jó duma…). A játék képe nem ezt adja. A 30. percben jött a mumus, Berta bement a kapu elé, lőtt, a korong kijött, megint lőtt, bement. "Miért hagytuk, hogy így legyen?" 3:2. A továbbiakban az eredmény nem jó, de a játékban van remény. De két emberelőnyből is csak helyzetek, meg egy kapuvas jött össze.
A megoldás ismert: lövünk két gólt, és minden rendben. (Ez is jó duma…)

III. harmad
Kuleshovot leütközte Varga – kemény, kiállítás? És ez a fura. Szerintem kemény volt, de nem durva. Szmirnov az eset után rátámadt, és mindketten 5 perc pihenőt kaptak. Tipikus kompenzálás… Aztán kimaradt újpesti előny után megint hagytuk Bertát, kapura ment – (annyira tiszteljük, hogy most sem támadta senki), 4:2. A többit le se kell játszani… Aztán Rajna eladott, elpasszolt egy korongot – Novotny 5:2. És Novotny előnyből megint – 6:2.

Bár az Újpest játéka jobban indult, mint a tegnapi, a vége rossz, tragédia. A véleményemet le se írom, azt gondolom, mint minden újpesti szurkoló. A meccsen nincs mit értékelni.
Az összesítés 3:1 oda. Két kívánságunk lehet: javuljon fel az Újpest, és legyen még három meccsünk a DEAC-cal. Mert egy még biztosan lesz.
LS

György József: "Bosszús voltam a rossz kezdés miatt, de szerencsére megemberelték magukat a fiúk. Az ötödik gólunknál már azt éreztem, az Újpest lélekben feladta. A párharc még nem dőlt el, de a lélektani előny nálunk van. Jó jel a folytatás előtt, hogy fizikailag bírtuk a tempót, sőt, a meccsek második felében uraltuk igazán a játékot, azonban Jan Dalecky után Hugo Turcotte személyében újabb kulcsembert vesztettünk el."

Virág Csaba: "Az eredmény nem tükrözi hűen a játék képét, hiszen azt hiszem, nekünk több komoly helyzetünk volt, mint a Debrecennek. Az döntött, hogy hátul meglehetősen bőkezűek voltunk a DEAC-cal, a helyzetkihasználásunk viszont kritikán aluli volt." (nso.hu)


Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése