2023. október 10., kedd

EL22: UTE-MIS 3:2

Bár a DVTK-t a felkészülési meccseken oda-vissza legyőztük, a bajnoki találkozó mégis csak más. A vendégcsapat ez eddigi 3 meccséből két és felet megnyert, azaz 8 ponttal várták a találkozót. Az Újpest büszkén állhatott ki, mint az egyetlen pontveszteség nélkül álló csapat (két mérkőzés, 6 pont). De én mindig félek attól: amikor egy statisztikát kiemelnek: ilyenkor szokott megszakadni a sorozat. 

(2023.10.10) EL 22: 
UTE - DVTK Jegesmedvék 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) - eseménynapló

Megyeri út, 505 néző, vezette: Nagy A., Juhász G., Pálkövi Bo., Gottlibet Z.

UTE: Rajna - Nyquist, Silfer, Tiala 1(1), Mestavainio (1), Saarelainen 1(1) - Franyó, Szabó D., Pokornyi, Benk, Just, Coatta 1 - Tornyai, Kiss D.(1), Laskawy, Kovács A., Kiss P. - Franyó, Szabó Rácz, Kovács S., Simon L. Edző: Marcus Juurikkala, Kovács Viktor.

DVTK: Voris - Verveda, Szathmáry, Berdnikov (1), Páterka (1), Esteves 1 - Hill, Szirányi, Razumniak 1, Miskolczi, Kuleshov - Shkrabau, Vojtkó, Makai, Lövei, Mattyasovszky - Fazakas, Szalay B., Pecsét, Csiki, Farkas M. Edző: Kaspar Steve

Kiállítás: 6 perc + 10 perc (Coatta) ill. 6 perc + 10 perc (Hill)
Lövések: 34:48 (9:24, 13:8, 12:16)

Gólok:
12:35 - 1:0 Coatta (Just)
15:43 - 1:1 Esteves (Páterka, Berdnikov)
21:18 - 2:1 Tiala (Saarelainen, Kiss D.) 
25:03 - 2:2 Razumniak
41:08 - 3:2 Saarelainen (Tiala, Metsavainio)

I. harmad
A vendégek léptek fel támadólag, a Lilák csak pár perc múlva jöttek ki, rögtön három lövéssel. Aztán megint feljöttek a fehér-pirosba öltözött vendégek, Rajna sokat dolgozott. Az iram hatalmas volt, a játékosok száguldoztak, ha lehetett, ütköztek, ha kellett. A DVTK továbbra is sokat és veszélyesen támadott. De sikerült kivédekezni Pokornyi kiállítását is. A 13. percben ez előzmények ellenére Coatta szerezte meg az Újpestnek a vezetést, elég távolról lőtt, a korong csípte a vasat, és a hálóban landolt, 1:0. A 16. percben jött az egyenlítés, korongharc utáni visszajátszást Esteves zavartalanul lőhette be, 1:1. Két perc múlva majdnem hazai gól: a lövés a jobb kapuvasról szédült középre a gólvonal előtt, de nem járt arra lila ütő, hogy gólba segítse. A szurkolók jól el vannak: a két tábor dobosa egyszerre veri az ütemet, egymással versenyezve és támogatva.
Az állás döntetlen, de jobban játszik a miskolci csapat, az eredmény a hazaiak számára hízelgő. A lövésarány döbbenetes, 9:24, az újpestiek legjobbja Rajna Miklós.

II. harmad
Két pillanat, és újra vezetünk: a 21. percben Saarelainen távoli lövése kipattan Vorisról, Tiala jól érkezett, közelről lőtte a gólt, 2:1. Ezután végre kijön az Újpest, az első játékrész után ez már nagyon kellett. Metsavainio szólója sajnos nem hozott gólt, viszont Razumniak olyan gólt lőtt, amilyet még nem láttam: a csatár kapura húzott, egy védő szorongatta. Erre Razumniak direkt a kapu mellé, a palánkra lőtte a korongot, amely visszapattant elé, és kapásból gólt lőtt. 2:2. Zseniális megoldás volt! Az iram továbbra is hatalmas, két elszántan győzni akaró csapat hajtott a győzelemért. Pillanatoként alakul ki gólhelyzet hol itt, hol ott.
Feljavult az Újpest, a döntetlen állás a játék képe alapján már realitás.

III. harmad
Így kell kezdeni: a lila támadás a kapusról átcsúszik jobbra a korong, közvetlen közelről Saarelainen pöcköli be a harmadikat, 3:2. Emberelőnyben jönnek a Jegesmacik, de utána megint a Lilák játszanak fölényben. Legalább nem kell annyit izgulnunk, különösen Skrabov kiállítása alatt. Aztán minden bele támadtak a vendégek, figyeltük a másodpercek lassú múlását. A végén lejött a kapus, ütközés, fault majd bunyó, de a győzelem nálunk maradt. Három meccs, 9 pont. Brávó!
Az Újpest megdolgozott a három pontért. Két erős és elszánt csapat küzdelméből sikerült jobban kijönni. Az első harmad után nem hittem a győzelemben, a második után reménykedtem, és végül meglett. A csapat fizikailag és lelkileg is erős volt. Közönség ünnepelte a csapatot, volt miért!
LS

Markus Juurikkala: "Sok mindenben egyetértek a kollégámmal. Nagyon jó csapat ellen tudtunk nyerni, főleg az első harmadban játszott nagyon veszélyesen a DVTK, akkor Rajna Miki tartott minket, kapusunknak köszönhetjük, hogy versenyben maradtunk. Egyébként szinte az egész meccsre a nyílt sisakos küzdelem volt a jellemző, nehezen, de végül megtaláltuk a győzelemhez vezető utat. Keményen játszottunk, de még mindig dolgoznunk kell a hibáink kijavításán, a három ponttal természetesen elégedett vagyok.”

Steve Kasper: "Vesztettünk, de egy nagyon jó ellenféllel szemben. Az Újpest egy keményen dolgozó, jól strukturált csapat, már az előszezonban is látszott, hogy erős riválisaink lesznek. Az okoz csalódást, hogy nem voltunk képesek belőni a gólhelyzeteinket. Még mindig dolgozunk a sorok helyes összeállításán, sok játékosunk nagyon fiatal, ők csak ismerkednek a ligával, így előfordulnak hibák. Kikapni mindig rossz érzés, de legalább a hozzáállásunk rendben volt.” (jkb.hu)

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése