2023. október 29., vasárnap

EL55: FEHA 19-UTE 3:2 hu

Nem mentem Szombathelyre, az neten követtem a meccset. 
Az Újpest a jobb csapat, bár a Fehérvár ellen azért dolgozni kell.  Kissé megkeverte Juurikkala a csapatot, Coatta és 
Saarelainen helyet, illetve sort cserélt.

A szombathelyi pálya azért nincs igazán felkészülve a Ligára, a közvetítésben nem láttuk a játékidőt (kapcsolat az eredményjelzővel), és videó sem segítette a bírákat.

FEHA 19 - UTE  3:2  (0:0, 1:2, 1:0, 1:0)   -  eseménynapló

Szombathely, 393 néző, vezette: Németh M., Haszonits M., Kövesi B., Gebei B.

FEHA 19: Melnichuk - Rachinsky, Csollák, Ambrus, Dobos, Blasko - Falus, Hazeldine, Zezelj, Nádor, Farkas L. - Kasinski, Bogesic, Németh Z., Fekete A., Keceli-Mészáros - Bajkó, Salamon, Balasits, Alapi, Dézsi. Edző: Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel

UTE: Rajna - Nyquist, Silfver, Tiala, Mestavainio, Coatta -  Pokornyi, Kiss D., Kiss P., Kovács A., Saarelainen Tornyai, Szabó D.,  Benk, Szabó Rácz, Simon L. - Balázsi, Simon P., Nádasy, Kovács S., Lőczi. Edző: Marcus Juurikkala, Kovács Viktor 

Gólok:
20:15 - 0:1 Rachinsky (Csollák, Blasko)
23:56 - 1:1 Mestavainio (Pokornyi, Tiala)
24:44 - 1:2 Pokornyi (Kovács A., Saarelainen)
59:25 - 2:2 Csollák (Zezelj, Nádor) 
60:32 - 2:3 Blasko

Kiállítás: 6 perc ill. 4 perc + (5+20 perc, Kovács A.)
Lövések: 28:28 (9:6, 8:13, 10:8, 1:1)

I harmad
A fehérváriak támadtak az elején, félni azért nem kellett. Lement 5 perc, az Újpest elkezdhetné a meccset. De a FEHA mozog, az UTE alszik. A 8. perctől már történik valami elöl is, de megint és megint beszorul az Újpest. Más hőfokon ég a két csapat. A lövésarény majd megmutatja, de eddig nagyon rosszul néz ki. A 14. perctől jobb a kép, de nincsenek színek (gólok)

II. harmad 
Alig a kezdés után 1:0 Racinsky távoli lövésével. A kapu előtt birkózók egyikének a koriján megpattant a korong. Most már végképp támadni kell(lene). Pokornyi kiállításának leteltével a 24. percben összejött az egyenlítés: egy lövés a kapusról lejött, Mestavainio közelről betette 1:1. Szerencsére hamar jött az egyenlítés. Várjuk a többit! És nem is kellett sokat várni: a 25. percben  baloldalt ment fel a támadás, a korong körbe ment a kapu mögött, majd jobbról Pokornyihoz kerül, távoli lövésével szemben nem volt ellenszer, 1:2. Nyugodtabbak lehetünk, de még egy gól kéne. A Fehérvár nem adta fel, állandóan jöttek előre. A 30. percben a FEHA kapuja mögött ütközött Kovács Alex, 5 + végleges kiállítást kapott. Kosinski orra törhetett el. Remek védekezéssel lement az 5 perc, majd hátrány végén Kovács S. ugrott meg, gáncsolták.
Kezd izgalmas lenni a mérkőzés. Vezetünk, de még egy gól hiányzik...

III.harmad
Tehát a feladat a góllövés, de hátrányba kerültek a Lilák, Dobos kapuvasat talált. Fölényben játszott a FEHA 19, nekik kell jobban a gól. De az UTE is megnyugtatna minden szurkolót egy találattal. Az 54. percben 2+2 perc emberelőnybe kerül az Újpest, de nincs gól, marad a bizonytalanság. És az utolsó 35 másodpercet nem bírtunk ki: Csollák lövése bement, a dráma folytatódik, egy pont elszállt. A FEHA lelkileg nagyon erős! 

Hosszabbítás
Egy lila akció, amire győztes gól a válasz, Blaskot ünnepli csapata és szurkolói, 3:2.

Szörnyű játék. Azt reméltük, a pénteken megszakadt győzelmi sorozat mától újra indul. Helyette a vereség kezd sorozatba szerveződni.
Ma nem láttam a pénteki akarást, a laza hozzáállás csak egy pontot ért. Rosszat mondok: ma mintha a tavalyi csapatot láttuk volna...
Jó lenne a ma esti derbin vígasztalódni, de félidőben 1:0 oda...
LS

Az összefoglaló:

Anatolij Bogdanov: "Nagyon izgalmas mérkőzés volt, az első két harmadban nem mondanám, hogy nem játszottunk jól, az egész meccsen minden korongért keményen megharcoltunk. Azonban néhány játékhelyzetben buta megoldásokat választottunk, sajnos nem voltunk elég higgadtak, hogy három pontot szerezzünk, mert például az emberelőnyöket nem használtuk ki. Nagyon örülök a sikernek, megérdemelték a srácok, rengeteget dolgoztak, a liga topcsapatát megverni hihetetlen tett."

Markus Juurikkala: "A Fehérvár megérdemelte a sikert, jól játszott. Szoros meccs volt, szenvedtünk, nem voltunk azon a szinten, amelyen szerettünk volna. Elismerés illeti az ellenfelet. Közel voltunk a győzelemhez, de abban hiszek, hogy a jégkorongban azt kapjuk, amit érdemlünk." (nso.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése