2023. október 31., kedd

MK19: UTE-DEB 1:2

Ma Magyar Kupa meccsen fogadtuk a DEAC csapatát. A Ligában Debrecenben 3:1-re vertük a hajdúságiakat, jelenleg mi a második helyen állunk, ők a hetedikek. De az utolsó két meccset elvesztettük, vigyáznunk kell, hogy nehogy most egy negatív sorozatba kerüljünk. A kupában a továbbjutást az oda-vissza meccs összesített eredménye dönti el, aki továbbmegy, a négy közé kerül. Közepes érdeklődés mellett kezdődött a találkozó, én sem növeltem a helyszínen az összecsapást. 

UTE - DEB 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)   -  eseménynapló

Megyeri út, 525 néző, vezette: Rencz D., Tóth R., Dömötör B., Kövesi B.

UTE: Sági M. - Nyquist, Pokornyi, Tiala, Mestavainio, Saarelainen (1) - Szabó D., Silfver, Coatta, Nádasy, Benk - Balázsi, Tornyai, Kiss P., Kovács A., Kovács S. - Cseh, Erdőhelyi, Simon L., Szabó Rácz 1, Lőczi. Edző: Marcus Juurikkala, Kovács Viktor 

DEAC: Hetényi - Ushnev, Ilvessuo, Yeliseynka, Smirnov, Vasilev - Mingazov, Krollis (2), Buchkin 1, Novotny 1, Koblar (1) - Dobmayer, Bukor, Mihalik A.(1), Rétfalvi, Molnár D. 1 -  Sándor B., Jakabfy S., Hári,  Mihalik G., Mazzag D. Edző: Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos

Gólok:
33:34 - 1:0 Szabó Rácz (Saarelainen)
39:52 - 1:1 Buchkin (Mihalik A., Krollis)
47:21 - 1:2 Novotny (Krollis, Koblar)

Kiállítás: 4 perc ill. 4 perc
Lövések: 53:39 (22:10, 14:15, 17:14)

I. harmad
Elég lassú játékkla indult a mérkőzés, úgy a 4. perctől kicsit  begyorsult az Újpest, ahogy a győztes meccseken szokott. Sajnos, ez a tempó hamar kifutott. Sági produkciói után egy gyors hazai akció végén Hetényi is bemutatja jó formáját. A harmad második felében az Újpest veszélyesebben támad, a DEAC jobban hagyta őket, mint a két előző ellenfél. Rövidebb vendég fölény után megint hazai támadások jöttek, de Hetényi nagyokat védett, 20 perc alatt 22 lövést hárított.

II. harmad
A hazaiak támadni próbáltak, de valahogy nem úgy, ahogy az első 8 meccsen. Aztán felcsillant némi remény: a 34. percben Szabó Rácz jobbról, a palánktól, élesnél is élesebb szögből a rövid felsőbe lőtt. Mint egy öreg profi, pedig ez volt első gólja a nagycsapatban, 1:0! A gól után a Lilák átvették a meccs irányítását, a kapusok dolgoznak. A harmad végére a sorozatgyőző Újpestet láthattuk. De egy fordulat elrontotta a kedvünket: 7 másodperccel a harmad vége előtt jobbról érkezett keresztpassz, balról az érkező Buchkin kapásból lőtt a kapuba, 1:1. Sági nem ért át a túloldalról. Oda az előny, mégsem jövünk ki a gödörből?

III. harmad
Felfelé vagy lefelé vezet az út? Még nem tudni. Egyformák a csapatok, minden eredmény lehetséges. A 46. percben Pokornyi gólhelyzetben testre ütéssel mentett gólt sikeresen, de 2 perc volt az ára. És következett a komolyabb büntetés: 2 másodperccel a bünti letelte előtt Novotny kihasználta a lehetőséget, 1:2. Van még felfelé? Lehetséges-e az egyenlítés? A Debrecen emberhátránya adott még egy utolsó esélyt, de Hetényi tartotta az eredményt. 
Tehát nem indult meg fölfelé az Újpest. Most ez egy kupmeccs volt, idegenben is tovább lehet jutni - legalább is elméletben. Viszont a Debreceni napok tovább tartanak, pénteken megint a DEAC jön a Megyeri útra. És végre valami szépet-jót szeretnénk látni!
LS

Összefoglaló:
A teljes mérkőzés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése