2024. február 25., vasárnap

EL 199: MIS-UTE 3:4

Régen játszottunk a DVTK-val, két nappal ezelőtt. Ma jó lenne győzni, a pénteki egy pont nem elég.

(2024.02.25)EL 199:
DVTK Jegesmedvék - UTE 3:4 (0:2, 0:0, 3:2) - eseménynapló

Miskolci Jégcsarnok, 1045 néző, vezette: Nagy A., Babic V., Sábián B., Vincze D.

DVTK Jegesmedvék: Voris - Szathmáry, Szirányi B., Vesey (1), Lövei, Esteves - Bean 1, Vojtkó (1), Berdnikov, Bartos, Razumniak - Shkrabau, Verveda (1), Mattyasovszky 1, Páterka 1, Kuleshov - Szalay, Miskolczi, Csiki, Farkas M. (1) Edző: Kasper Steve, Galanisz Nikandrosz

UTE: Rajna - Nyquist (1), Silfver, Saarelainen 1, Metsavainio, Tiala (1) - Szabó D., Pokornyi, Benk, Just 1(1), Kiss P. 1(1) - Kiss D., Tornyai, Coatta 1, Ewanyk (1), Laakkonen (1) - Balázsi, Kovács A., Szabó Rácz, Kovács S. Edző: Juurikkala Markus, Kovács Viktor

Gólok:
03:13 - 0:1 Saarelainen (Tiala)
10:00 - 0:2 Coatta (Laakkonen)
40:35 - 0:3 Kiss P. (Just, Nyquist) - ee
41:50 - 1:3 Páterka (Farkas M., Vojtkó)
44:29 - 1:4 Just (Kiss P., Ewanyk) - ee
47:50 - 2:4 Mattyasovszky - ee
59:34 - 3:4 Bean (Vesey, Verveda)

Kiállítás: 37 perc ill. 23 perc
Lövés: 48:35 (14:14, 11:10, 23:11)

I. harmad
A 2. percben Kuleshov lövése kilőtte Kiss Dániel arcát – vérzett, lement. De a  4. perc jól alakult: Tiala jobbról, 0 fokról lőtt, Vorist eltalálta, de a korong üresen maradt a kapu előtt, és Saarelainen bepiszkálta 20 centiről. VAR, gól, 0:1! Ez jól kezdődik! Továbbra is élénk a játék, a csapatoknak nem kell újra megismerniük egymást. Hajt a DVTK, komoly szurkolás támogatja őket. Rendszeresen letámadnak, ami bénítja az Újpestet - és reméljük, fárasztják magukat. Tiala büntetését megússzák a Lilák. A nagy hazai szorítás után egyenlőnél aztán lila ellenakció, Tornyai kapuvas, majd némi hazai bénázás után Coatta belőtte, 10. perc, 0:2

Tv foto (M4Sport+)

A csatár visszatérése után a góllövésben is felveszi a korábbi formáját! A gól után kiegyenlítettebb lett a játék. Just kiállását is jól kivédekezték a lilák. Aztán előny itt, előny ott, gól sehol, csak egy újpesti kapuvas. 
Jött a rossz hír: a mai meccsre végre visszatért Kiss Dani nem tud tovább játszani. Éles meccsen a kétgólos előny, a nulla kapott gól nagyon jól néz ki!

II. harmad
A két csapat nekiment egymásnak, tehát jó, hajtós meccset láthatunk. 27. perc: több újpesti lehetőség. Bejön a fölény? Laakkonen túlságosan támadta a kapust, így extra pihenőt kapott. Aztán a 31. percben a kapuvas velünk volt, Kuleshov lövését hárította. Kovács S. vagy két percet ütő nélkül töltött a jégen – az álladó hazai támadások miatt nem tudott átmenni cserére. Billen a pálya, annyira fölényben támadnak a miskolciak. És egy emberhátrányt is kiharcol Pokornyi. De a védekezés most is sikeres. 
Továbbra is hajtós meccsen – több hazai támadás mellett is maradt a kétgólos lila előny. Amikor az UTE ment fel, jó támadások, helyzetek alakultak ki, bár gólt most nem találtunk. A kétgólos előny jó, de azért a három lenne az igazi. 

III. harmad
Emberelőnyből gól, Kiss P. balhátvédből kapott átadást jobbhátvédbe, lövésére Voris nem ért vissza, 0:3. Ez már igen! Kár, hogy még 19 perc hátravan a meccsből. De gyorsan jött a hazai kontra, a lövés kijött Rajnáról, az ismétlés bement Páterka ütőjéről, 1:3. A következő UTE előny is gólt hozott, a egy lövés kijött Voris kapusrój, az ismétlő Just lövésével nem tudott mit kezdeni, 1:4. A feszült 46. perc Polokny - Razumniak bunyóval indult, ami 5-5 perc pihenést jelentett, de Razumniak 20 percet is kapott. Újabb bunyó, egy hazai és két újpesti ki. A felfokozott hangulatban hamarosan Tornyai is kiment, ezt Mattyasovszky egy kapu előtti kavarás után góllal büntette, 48. perc 2:4. A hazaiaknak maradt 12 percük két gólt lőni. Jöttek is úgy, mint az ördögök. Szerencsére, az Újpest nem nagyon szorult be, sokszor jártak a támadó harmadban. Remek küzdelmes a játék, de mi nézhetjük nyugodtabban a harcos meccset. 57. perc: öt a négy ellen támadhatnak a hazaiak, amit hat a négyre fejlesztenek a piros mezesek. És végül 36 másodperccel a vége előtt Bean gól lő, 3:4, de szerencsére az óra leketyeg, GYŐZELEM!

Küzdelmes, a végére végzetesen feszültté és izgalmassá váló meccset láthattunk. Nekem nagyon tetszett a mai mérkőzés, a miskolciak biztosan nem egészen így gondolják. 
Hat győztes meccs után végre vesztett a DVTK, és éppen ellenünk. 
De a másik mai újpesti eseményről, a derbiről ne szóljunk…
Laszip Sándor

A mai meccsek után a negyeddöntő párosítása most így néz ki:

FTC - DEB –> ez biztos. 
BRA – BJA
GYE – MIS
CSI - UTE

Összefoglaló:


Steve Kasper DVTK: "Érezni lehetett a feszültséget a csarnokban. A szezon ezen szakaszában a pontok nagyon fontosak. Egy kemény pénteki meccs után álltunk bele a mai találkozóba, hasonlóan kemény meccset vártunk, ezt meg is kaptuk. Csapatként jobbnak kell lennünk a befejezések és a technikai kivitelezések terén. De a hozzáállásunk igazán jó volt, a meccs végéig küzdöttünk. Meg kell tanulnunk nyerni, az ehhez tartozó tapasztalatok néha fájdalmasak, de remélhetőleg a későbbiekben ebből profitálhatunk."

Kovács Viktor UTE: "Szeretném egyben értékelni a hétvége két meccsét. A hat megszerezhető pontból négyet szereztünk meg. A hazai meccsen nagyon jól játszottunk, de nem sikerült behúzni a meccset, ma más volt a helyzet, sokszor nem a hokiról szólt a játék, néha elragadtak az érzelmek minket is, amin mindenképp dolgozni kell. Örülünk a három pontnak. Ma van Ancsin János születésnapja, innen is az egész csapat boldog születésnapot kíván neki, illetve Kiss Daninak szeretnénk mihamarabbi gyógyulást kívánni. Nem először került szerencsétlen szituációba, gondoltunk rá a meccs alatt és érte is küzdöttünk."
(ersteliga.hu)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése