2024. február 3., szombat

EL91: UTE-FTC 4:1


Az idei hatodik FTC elleni mérkőzés következik. Hol jobban, hol rosszabbul játszva csak egy pontot szereztünk az örök ellenfél ellen. Ugye e
mlékszünk, hogy a legutóbbi mérkőzésen egy büntetlenül hagyott FTC fault után kaptuk a negyedik gólt.
Nagyon szép lenne a mérlegen javítani! Az FTC az első, az Újpest lehet még negyedik, ötödik és hatodik is az alapszakasz első 36 mérkőzése után. 
2023-24 mérkőzések az FTC ellen
-----------------------------------  
EL 66:   2023.11.14  UTE - FTC  1:5     
EL 175:  2023.12.01  FTC - UTE  2:1       
MK 23:   2023.12.19  FTC - UTE  5:4   
MK 24:   2024.01.17  UTE - FTC  3:7
EL 162:  2024.01.21  FTC - UTE  4:3 hu                    
EL 91:   2024.02.02  UTE - FTC    
Az előző mérsékelt játékok után ma sokkal több néző ment ki a derbire.
Az Újpestbe visszatért Kovács Sebestyén, de Laskawy, Szabó Rácz, Kiss D. nem játszhatott.

(2024.02.03)EL 91:
UTE - FTC-Telekom 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) - eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 747 néző, vezette: Juhász G., Rencz D., Pálkövi B., Kis-Király B.

UTE: Rajna - Nyquist (1), Silfver, Saarelainen 2, Metsavainio 1(2), Tiala (2) - Szabó D., Franyó, Coatta (1), Just 1, Kiss P. - Tornyai, Pokornyi, Kovács A., Benk (1), Laakkonen - Lőczi, Nádasy, Kovács S. Edző: Juurikkala Markus, Kovács Viktor

FTC-Telekom: Arany - Roth, Marva, Kulmala, Brady (1), Galajda - Boros, Hrabal, Laporte (1), Kestila, Nemec 1 - Crespi, Seregély, Németh A., Nagy G., Turbucz - Haranghy, Banga, Farkas L., Bán, Turcotte Edző: Fodor Szabolcs, Hennelly Yul

Gólok:
01:03 - 1:0 Just (Nyquist)
10:13 - 1:1 Nemec (Laporte, Brady) - ee
27:27 - 2:1 Saarelainen (Metsavainio, Coatta) - ee
53:49 - 3:1 Saarelainen (Metsavainio, Tiala)
59:58 - 4:1 Metsavainio (Tiala, Benk) - üres kapu

Kiállítás: 8 perc ill. 6 perc
Lövés: 24:40 (13:16, 4:12, 7:12)
 
Foto: Gab

I. harmad 
Az első percben Németh és Turbucz is lőtt, Rajnát játékba hozták. És az ellenakció rögtön gól! 1:03 Aranyról kijött Nyquist távoli lövése, és Just büntetett, 1:0. Remek alaphang, ami visszhangzik a szurkolótáborból is! Nagyon jó élénk a játék! Később nagyon jött az FTC, a 6. perc: Nádasy a gólvonalról mentett. Hatalmas az iram, jó nézni! 9. perc: Tornyai állt ki, és jött a gól: a baloldali alapvonalról LaPorte egyből visszajátszott és Nemec középről gól, 1:1. 12. perc, Újpest akciózik, egyelőre csak két jó helyzet. Nagyon jó az Újpest! 16-17. perc: olyan lendülettel, akarattal mennek fel a lilák, ahogy a legtöbb meccsen nem tették. A második találat még nem sikerült.
Nagy iram, jó meccs. Ha az Újpest ilyen lendülettel, hozzáállással hozta volna az idényt, mint ahogy ma az első harmadot, a dobogón állna.

II. harmad
Rögtön a harmad elején Kulmala helyzetét menti Rajna. Az FTC beköltözött a lila harmadba. Késleltetett UTE kiállítás, egy percig vigyázott a korongra az FTC, és 6 az 5 ellen játszogatott. Szabó D. kényszerpihenőjét sikerül megúszni. 27. perc: eddig nem voltak veszélyesek a Lilák. Hrabalé az első zöld büntetés. Előre, Újpest! És elég volt 30 mp! 28. perc: visszaadta a korongot a kapu mögül Metsavainio és Saarelainen kilőtte közelről a hosszút, 2:1! A tanulság: legyünk emberelőnyben, ne legyünk emberhátrányban! Nádasyt pofán vágták ütővel, újpesti előny, de ezt Silfer hamar egalizálta. 35. perc: kevés újpesti, de sok zöld akció. Az utolsó lövés azonban Aranyt állította nehéz helyzet elé.
A jegyzőkönyv szerint csak 4-et lőttünk kapura, ami 12-vel áll szemben. De az újpesti lövések negyedrésze gól lett! Tehát az Újpest gólt lőtt, de az FTC játszott veszélyesebben. Ha már ma nem történik semmi, az is jó nekünk. De ezerszer mondtuk már: egy gól előny nem komoly előny.

III. harmad
Nem dőlt el semmi, nagy ferencvárosi nyomás várható. 42. perc: Brady lógott meg, de Rajna… A zöldeken látszik: győzni akarnak. De van hazai lehetőség is. 44. perc: őrült FTC nyomás és lövések. Az Újpest első sora képes támadni, a többi sor inkább védekezésre kényszerül. A küzdelem hatalmas. „Play off illat” – jellemzi Spiller a mérkőzést a tévében. Már megint nagyon lassú az óra. Az Újpest próbálja a legjobb védekezést: amikor tud, mennek előre. És a védekezés is nagyon lelkes. 54. perc, gól! Lila ellenakció, Saarelainen jobbról középre adott, egy védőn megpattant a korong, ami becsapta Arany kapust, 3:1. A zöldek mindent megpróbálnak, de mi nem engedjük! Rajna: terhelés a köbön! Arany ki – de minden hiába. És 2.3 másodperccel a vége előtt a negyediket belőtte Metsavainio Tiala átadása után, 4:1

Foto: Gáborka

Foto: Gab

GYŐZELEM!       UTE-FTC 4:1

Újpesti csoda! Nagyszerű meccs, remek lila csapat, és Rajna… A mai meccsel magasra került a mérce, mert a MI CSAPATUNK EZT IS TUDJA! Jövőben ilyen játékot és ilyen eredményt szeretnénk látni! 
(LS)

Összefoglaló:



Markus Juurikkala: "A mai egy egészen különleges este volt szerintem mindenkinek, sokan eljöttek, fantasztikus volt tényleg. Mint mindig, most is örülünk a három pontnak, a magabiztosságunknak pedig ez a meccs nagyon jót tett. Büszke vagyok a csapatomra, bár nem volt hibátlan a játékunk, de hatalmasat küzdöttünk, a pad is nagyon rendben volt, a támadásaink is jól néztek ki, a kapu előtt is agresszívak voltunk, ezzel a sikerrel remélhetőleg erősebben érkezünk meg a középszakaszba is."

Fodor Szabolcs: "Ezúttal is megvolt a mezőnyfölényünk, többet lőttünk kapura, több helyzetünk volt, a játékunkból csak a gólszerzés hiányzott. A kapu előtt nem úgy pattantak a korongok, ahogy kellett volna. A mi megpattanó lövésünk elakadt Rajnában, az Újpest megpattanó lövése pedig beesett a mi kapunkba, ez a különbség pedig az egész meccsre jellemző volt. Az Újpest szépen zárta a kapuja előterét, győzelméhez kellettek Rajna Miki bravúrjai is. Hiába voltak helyzeteink, nem találtunk be, csak emberelőnyben, míg az ellenfelünk öt az ötben is tudott gól szerezni, ezzel nyert."
(nso.hu)

Első reakciók a netről: 
Nagy harc, mesés győzelem volt! (Emő) 
CSAPATMUNKA! (UTE Jégkorong)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése