2024. február 23., péntek

EL: 205: UTE-MIS 3:4 bü

A DVTK ellen a mérleg az Újpestnek kedvez: három győzelem, egy vereség. A tabellán most éppen egy ponttal előttünk állnak a miskolciak, bár ők 40 meccset játszottak (63 pont). az UTE csak 38-at, (62 pont.) 
Mérkőzések a DVTK ellen:     
EL 22:   2023.10.10  UTE - MIS  3:2         
EL 65:   2023.11.05  MIS - UTE  3:6       
EL 127:  2024.01.03  UTE - MIS  5:0    
EL 168:  2024.01.30  MIS - UTE  6:2       
EL 205:  2024.02.23  UTE - MIS  
EL 199:  2024.02.25  MIS - UTE
Jelen pillanatban a Gyergyó néz ki rájátszásbeli ellenfélnek, újpesti győzelem esetén megint a Csíkszereda lehet az ellenfél. 
Én nagyon örülnék annak (a csodának), hogy a negyedik helyet szereznénk meg, míg ötödik a Miskolc, esetleg a BJA  lenne. De ez a lehetőség csak álom.
Ma este is nagyon kellene a győzelem!

(2024.02.23)EL 205:
UTE - DVTK Jegesmedvék 3:4 (1:1, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1) - eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 544 néző, vezette: Rencz D., Mach M., Sábián B., .

UTE: Rajna - Nyquist (1), Silfver, Saarelainen 1, Metsavainio (1), Tiala 1 - Szabó D., Pokornyi, Benk, Just (1), Kiss P. 1 - Balázsi, Tornyai (1), Coatta (1), Ewanyk, Laakkonen - Franyó, Kovács A., Szabó Rácz, Kovács S. Edző: Juurikkala Markus, Kovács Viktor

DVTK Jegesmedvék: Voris - Szathmáry, Szirányi B. (1), Vesey (1), Lövei, Esteves 1 - Bean, Vojtkó, Berdnikov (1), Bartos 1, Razumniak V. 1 - Shkrabau (1), Verveda, Mattyasovszky (1), Páterka, Kuleshov 1 - Szalay (1), Razumniak E., Csiki, Farkas M. Edző: Kasper Steve, Galanisz Nikandrosz

Gólok:
01:20 - 0:1 Razumniak (Berdnikov, Shkrabau)
12:12 - 1:1 Kiss P. (Just, Nyquist) - ee
27:31 - 2:1 Saarelainen (Coatta) - ee
36:57 - 2:2 Kuleshov (Szalay, Mattyasovszky)
43:19 - 2:3 Esteves (Vesey, Szirányi B.)
44:22 - 3:3 Tiala (Tornyai, Metsavainio)
65:00 - 3:4 Bartos - büntető

Kiállítás: 2 perc ill. 8 perc
Lövés: 42:33 (17:11, 10:9, 12:12, 3:1, 0:0)

I. harmad
Az első miskolci támadás gólt hozott, a kapu előtti területről közvetlen közelről Razumniak V. ítalált be, 0:1. Hát, nem ilyen kezdésre számítottunk. De talán ez egy korai ébresztő lehet a Liláknak. A gól után inkább a hazaiak támadtak – mi mást tehettek volna – de a gyors miskolci ellenakciók többször Rajnáig jutottak. Sőt. A 6. perc után komolyan nyomtak a vendégek. 9. perc: szépen kidolgozott-kiharcolt újpesti helyzet, de Voris bravúrja működött. Ezután kijöttünk, sőt, a 11. percben kiállt (kiült) egy miskolci. Kiss Patrik egy Just korijáról  kipattanó korongot jobbról nagy lövéssel tette góllá, 1:1.

Netfoto

Várjuk a folytatást! A gól után remek hajtós újpesti csapatot láttunk, lendületes támadások, lövések következtek. Aztán Szirányi másodszor is kiállt, de most nem lett gól, hiába a nagy ostrom. Remek újpesti támadásokat láttunk, ha mindig ilyen lenne a játék…
A mérkőzés elején a DVTK nagyon felpörgött, a FEHA ellen lőtt tucatnyi gól ezek szerint nem volt véletlen. De azután belelendült és időnként nagyon nagyot játszott az Újpest. Ha mindig így játszanánk, biztosan az első helyen állna a csapat a bajnokságban. 
Azért ne feledjük, az eredmény 1:1. És bármi lehet a vége. Öröm volt egy ilyen lila játékot látni, de a Miskolc sem kutya, bennük is megvan a gól lehetősége. Egyelőre nagy meccs!

II. harmad
A DVTK került fölénybe, övék volt az első 2 perc. Némi semleges játék után inkább a hazai csapat támadott többet. A kapusok egyelőre csak figyelik a korongot. 27. perc, megint hazai emberfór, amit Saarelainen gólig vitt, 2:1!

Netfoto

Remek! A gól után is inkább a hazaiak voltak veszélyesek, de a fehér-piros DVTK is csinált helyzeteket. 34. perc: Ewanyk ki, de hogy miért? A kivédekezés sikeres volt. Az előny után támadásban maradtak a vendégek. De a 37. percben Kuleshov kilőtte a hosszú oldalt, éppen olyan magasságban, amit se mamuttal, se kesztyűvel nem lehetett megfogni, 2:2
Egygólos előny után döntetlen, tehát van miért izgulni. Hogy mi lesz a vége? Bárki győzhet. 

III. harmad
Két perc miskolci szorítással kezd a játékrész. Majd hazai szorítás után sikerült elpasszolni a korongot, Kuleshov gólig mehetett – volna. Aztán a jobboldalt jött Esteves, kicselezte védőjét és közeli lövése Rajna lába között ment be, 2:3. Most van baj. De nem sokáig! Egy perc múltán Tornyi (vagy Tiala?) lövése Vorisról becsorgott, egyenlítés, 3:3. Már csak lőni kéne gólt, kapni nem. 47. perc: Just bead, Kiss P. lő, Voris csodavédésével marad az eredmény. Most az Újpest szorít. Nagy az iram, két győzelemre vágyó csapat harcol. Igazi jó meccs, bár túl sok az izgalom. 55. perc, érik a hosszabbítás. A végére akadozik a közvetítés – nálam vagy központilag? 58. perc: a kapuvas védi a miskolci kaput. 
Két győzni akaró csapat jó kis meccsét láttuk. Az Újpest rég látott akarattal, lendülettel hajtott, de egy gól hiányzott. Egy pontunk van, legyen másik is!

Hosszabbítás
És miskolci kiállítás! Nagy lehetőség! Rossz jel, nem használtuk ki… Büntetők jönnek

Büntetők - Szétlövés
Just az első párban belőtte, aztán a harmadiknak lövő Bartos egyenlített, és az utolsó párban, Lővei megszerezte a DVTK-nak a második pontot. 
A szerencsejáték döntött a vendégek javára. 

Bármelyik csapat győzhetett volna, a lutri-hosszabbítás és büntetőlövés mutatja: ma két egyenlő erős csapat játszott egy majdnem jó meccset.
Vasárnap Miskolcon jön a visszavágó, a meccset az M4 Sport+ tévé adja. 

A tabellán az UTE most hetedik, ha így marad, a negyeddöntős ellenfél a Brassó lehet.
Laszip Sándor

Összefoglaló:


Markus Juurikkala: "Szoros meccs volt nagyon, örültünk, hogy rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, már csak gólra kellett volna váltani őket, viszont a helyzetek kihasználásában ma nem voltunk elég erősek. Az első harmad rendben volt, a második nem annyira, a záró játékrészre megint jól tudtunk kijönni. Kedvező, hogy vasárnap megint a DVTK ellen meccselhetünk, így érezhetjük a playoff előszelét."

Steve Kasper: "Nagyon szoros mérkőzés volt, a játék szinte összes szegmensében hasonlóan teljesítettek a csapatok. Annak ellenére, hogy mi szereztük meg a vezetést, szinte csak túléltünk az első játékrészben. A második harmadban sokat voltunk hátrányban, ebből be is tudott találni az ellenfél, emiatt lépéskényszerbe kerültünk. Azonban ez az időszak arról szól, hogy mennyit tanulsz az adott mérkőzésből, és hogy hány pontot tudsz összeszedni. Ma tudtunk tanulni a hibáinkból, és végül be is húztuk a találkozót."
(ersteliga.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése