2024. február 16., péntek

EL186: UTE-FHA 5:1

A mai ellenfél, a Fehérvár, a FEHA19 a táblázat végén áll, esélytelenek a rájátszásba kerülésre. De azért kellemetlenséget okozhatnak sok csapatnak.
Korábbi mérkőzések:

EL 55:   2023.10.29  FHA - UTE  3:2 hu   
EL 106:  2023.12.22  UTE - FHA  2:1       
EL 129:  2024.01.05  FHA - UTE  0:1              
EL 166:  2024.01.23  UTE - FHA  3:1
EL 186:  2024.02.16  UTE - FHA    
EL 208:  2024.02.28  FHA - UTE       
Az eredményeket nézve szoros meccseket vívtunk a FEHA19 ellen, a győzelmek nehéz, melós összecsapások voltak. Stílusuk a "nagy Volán" játékára emlékeztet, jól védekeznek, agresszívak, támadásban gyorsak, csak a tudásszint lényegesen alacsonyabb, így kevesebb a lőtt gól is. 
Az biztos: a győzelemért az Újpestnek komolyan meg kell dolgoznia. Számítunk a három pontra!

A jegyzőkönyv továbbra sem érhető el a Szövetség honlapján. 
Reggel örömmel láttam: ISMÉT ELÉRHETŐ A JEGYZŐKÖNYV!

(2024.02.03)EL 186:
UTE - FEHA19 5:1 (0:0, 4:1, 1:0) - eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 427 néző, vezette: Gebei G., Timár B., Kovács P., Muzsik F.

UTE: Rajna - Nyquist, Silfver (1), Saarelainen, Metsavainio, Tiala - Szabó D., PokornyiBenk, Just 1, Kiss P.(2) - Tornyai, Kiss D., Ewanyk 4, Coatta (3), Laakkonen - Balázsi, Szabó Rácz, Kovács A., Nádasy, Kovács S. Edző: Juurikkala Markus, Kovács Viktor

FEHA19: Márkus - 
Bogesic, Rachinskiy, Vértes, Dobos, Blasko - Salamon, Falus - Zezelj, Ulamec, Ambrus - Kasinski, Csollák, Németh Z. (1), Farkas L. 1 ,Keceli-Mészáros - Balasits, Bajkó, Keresztes, Alapi, Antonjevic. Edző: Bogdanov Anatoli, Arany Máté

Gólok:
22:15 - 1:0 Ewanyk (Coatta, Laakkonen)
25:13 - 2:0 Ewanyk (Kiss P.) - 2ee
26:04 - 2:1 Farkas L (Németh Z.) - eh
26:34 - 3:1 Just (Kiss P.) - ee
30:28 - 4:1 Ewanyk (Coatta, Silvfer)
42:08 - 5:1 Ewanyk (Coatta)

Kiállítás: 6 perc ill. 10 perc
Lövés: 29:26 (7:8, 14:12, 8:6)

I. harmad
Újpesti fölénnyel indult a meccs, ahogyan előzetesen reméltük is. De helyzet egyelőre nem alig alakult ki. A 7. percben elmondhatjuk: unalmas a mérkőzés. 8. perc: Vértes – aki lejátszik a Hydro Fehérvárból – egyedül vezette a korongot Rajnára, de hiába. 13. perc: szorít a Fehérvár, aztán ez is elmúlik. 15. perc: Laakkonen ki, majd vissza. A FEHA támadott, de semmi, ami nem baj. A baj az, hogy az Újpest nem lőtt gólt.
Az első harmad után megérhetjük, miért volt olyan kevés gól az eddigi UTE-FHA összecsapásokon (13 gól, átlagban 3,25). Nagyon langyos a meccs, nem szikrázik a jég. Nincs izgalom, de azért a nézőtéren nagyon várjuk a jobb játékot és a győzelmet.

II. harmad
A 23. percben ellenakció száguldott végig, Coatta jobbra adott korongját Ewanyk belőtte, 1:0. Továbbra is a hazaiak támadtak. Aztán előny, majd kettős előny, Ewanyk 110%-os ziccert lőtt be, 2:0! Márkus a másik oldalról nem tudott átérni. De ennyi, mert egy eladott korong után hátrányban 2 az 1-ben jöttek, láttak, lőttek a fehérváriak, Farkas L. 2:1. De ennyi, mert Just baloldalt száguldva kapura, azaz a kapuba lőtt, 3:1.


Így már megint rendben! Másfél perc alatt három gól, jó leosztásban. A 29. percben Kiss Danit le kell támogatni a jégről, vérzik is. VAR-os döntés: csak 2 perc… Most már jól játszik, fölényben az Újpest. És nézhető, sőt élvezhető a meccs. 31. perc Ewanyik mesterré (hármas) lépett elő, kavarodás után közelről betette a korongot, 4:1. A VAR is gól, dupla öröm. A meccs megvan, mehetnénk haza. De reméljük, látunk még örömteli eseményeket. Laakkonen előnyt adott a vendégcsapatnak, ami folyamatos támadást jelentett, de fehérvári gól nem.

A FEHA szétesett. Hogy a gólok előtt, vagy utána, azt nem tudom. De már alig vannak a pályán. A vereséghez hozzászokhattak (eddig volt nekik 22), esélytelen eredménynél elég a semmilyen játék.

III. harmad
43. perc, egyszer csak Ewanyk elindult a jobboldalon, és lendületből be is lőtte, 4:1! A közönség elismerése: egy sapka repült a nézőtérről a jégre, a pedig ez már a hat trick+1 volt! A maradék időt is le kellett játszani, több gólra nem volt szükség egyik oldalon sem. Pedig 1-2 lila gólt még megnéztünk volna.

Minden Fehérvár elleni meccset ilyen különbséggel kellett volna hozni, de Ewenyk nem volt még itt, nem játszott a FEHA ellen. Ma jó volt látni a második harmadtól élénk, aktív, gólerős Újpestet. A kötelező győzelemért is meg kell dolgozni, és ma jó munkát végeztek a Lilák.
Laszip Sándor

A tabella mostani állása szerint a negyeddöntőben UTE-CSI párharc lenne.

Összefoglaló:

Markus Juurikkala: "Természetesen örülünk a három pontnak és az öt szerzett gólnak. Travis (Ewanyk) négy gólja nagyon fontos volt a csapatnak, és nyilván neki is, főleg úgy, hogy sérülésből tért vissza. Az első játékrész komoly kihívás elé állított bennünket, talán az első harmad volt a legjobb, főleg ha a kombinatív játékot nézzük. A második harmadban fantasztikusan használtuk ki a helyzeteinket, főleg az emberelőnyöket. Az eredménnyel tehát elégedettek lehetünk, de ettől függetlenül még mindig javulnunk kell a játék számos elemében."

Anatolij Bogdanov: "Először is gratulálok az Újpestnek, jó volt a tervük a ma esti mérkőzésre, és végre is tudták hajtani azt. Elégedett vagyok az első harmaddal, gyors 20 perc volt, mindkét csapat kifejezetten jó dolgokat mutatott be. A második játékrészben viszont a szokásos hibáinkat követtük el. A filozófiám az, hogy a hiba a játék része, amit ki kell javítani, hogy ne ismétlődjön meg. Viszont, amikor ugyanazok a játékosok, ugyanazokat a hibákat követik el sokadszor, ráadásul olyanokat, amiket állandóan gyakorlunk az edzéseken, arra nehéz bármit mondani. Két jó harmaddal ma meccset tudott nyerni az Újpest, nem is volt kérdés, hogy ki lesz a győztes."
(ersteliga.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése