2024. február 28., szerda

EL208: FEH-UTE 8:6

Nem is kérdés, győzni indult Fehérvárra az Újpest. A mai meccset meg kell nyerni, de ezt csak úgy lehet, hogy 100%-ra ott van a csapat. (A bevezetést utólag írtam, ez a megjegyzés így nem véletlen.) 

(2024.02.28)EL 208:
FEHA19 - UTE 8:6 (2:0, 4:3, 2:3) - eseménynapló

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, B pálya, 292 néző, vezette: Korbuly G., Varjú Á., Szabó D., Kövesi B.

FEHA19: Melnichuk - Bogesic (1), Rachinskiy (3), Blasko, Ulamec (1), Zezelj (1) - Vokla, Falus, Németh Z. 1(1), Farkas L. 1(1), Keceli-mészáros (1) - Csollák 1(1), Kasinski 1, Ambrus 1(1), Dobos 1, Keresztes (1) - Dézsi (1), Fekete A. 1(1), Alapi 1 Edző: Bogdanov Anatoli, Arany Máté

UTE: Sági M. - Nyquist (1), Silfver (2), Saarelainen 1, Metsavainio (1), Tiala 1(1) - Szabó D. (1), Pokornyi, Benk 1, Just (2), Kiss P. 1 - Balázsi, Tornyai (1), Coatta (1), Ewanyk (1), Laakkonen 1 - Kovács A., Szabó Rácz, Kovács S. 1 Edző: Juurikkala Markus, Kovács Viktor

Gólok:
09:41 - 1:0 Kasinski (Farkas L.)
16:13 - 2:0 Németh Z. (Rachinskiy, Bogesic)
20:42 - 2:1 Laakkonen (Coatta, Silfver) - ee
25:13 - 2:2 Kiss P. (Ewanyk, Just) - ee
26:35 - 3:2 Farkas L. (Németh Z., Keceli-mészáros) - ee
30:19 - 3:3 Kovács S. (Silfver, Nyquist)
32:34 - 4:3 Dobos (Fekete A., Keresztes)
35:57 - 5:3 Ambrus (Rachinskiy, Csollák)
37:45 - 6:3 Alapi (Dézsi)
43:25 - 6:4 Benk (Just, Tornyai)
52:01 - 6:5 Saarelainen (Tiala, Metsavainio)
54:00 - 6:6 Tiala (Szabó D.)
56:20 - 7:6 Csollák (Ambrus, Ulamec) - ee
59:08 - 8:6 Fekete A. (Zezelj, Rachinskiy) - üres kapu

Kiállítás: 31 perc ill. 8 perc
Lövés: 36:40 (9:11, 19:14, 8:15)

I. harmad
Unalmas tempóban indult a mérkőzés. Mintha már meglenne a győzelem. Az Újpest nem erőltette meg magát, bár egy nagy lehetőség kimaradt. Az emberelőnyünk is lapos játékkal telt. Aztán feléledt a Fehérvár, egyre többször jöttek fel a tőlük megszokott lendülettel. A 10. percben a Farkas lövése kipattant Ságiról. Be kellene indulni – de maradt a lilák lagymatag játéka. A hazaiak lendületesen támadtak, Ulamec üresen állt a kapunál, de Sági mentett. A buli után a pakk hátrakerült, és jobbhátvédből Kosinskij távolról szétlőtte a hálót, 1:0. A kapu előtti tömeg láthatatlanná tette a korongot Sági számára. A 17. percben Rachinsky lövését védte Sági, a kipattanót Németh Z. egyből bevágta, 2:0. A végén Blaskó faultolt az Újpesti sarokba, Silfler ment az öltözőbe ápolásra, ahogy tettes is, de ő végleges kiállítását (5+20) letölteni. Silfver a következő harmadban tovább tudott játszani.
Borzalmas harmadot láttunk. Az Újpest jó szokása szerint „az utolsó ellen minden jó” teljesítményér nyújtja. A FEHA meg a „minden mindegy, magunkért játszunk” stílust alkalmazza, nagyon is a mi kárunkra.
Ennél már csak jobb jöhet…

II. harmad
Előnyben folytatta az Újpest, 42 másodperc után Coatta lövését még védte a kapus, a szédülő korongot Laakkonen tette hálóba, 2:1. Tehát ébredünk? Amíg tartott az előny, újabb gól nem sikerült az emberelőny további részében. Az Újpest továbbra is támadásban maradt, újabb előny, egyenlítés: Kiss P. középen kapott korongot, lendületből védhetetlenül lőtt a hálóba, 2:2. Amikor Benk állt ki, a FEHA19 támadott nagyon, a sokadik helyzet után már 3:2, mikor is Farkas kavarodásból gólt lőtt. Támadásban maradt a Fehérvár, megint futhatunk a pontjaink után. Sági sokat dolgozik. Egész jó az iram. A 31. percben eladott fehérvári korong, miután balhátvédből bombagólt lőtt Kovács S., 3:3. Két percre rá Fekete jobbról, az alapvonal mögül fordulásból centerezett, Dobos középről zavartalanul lőhetett gólt, 4:3. Aztán takarásból jobbhátvédből Rachinski bombázott, 5:3. Visszahoztuk a kétgólos hátrányt. A 38. percben Alapi szép támadás, gyors összjáték végén a hatodikat is belőtte. 6:3. Innen már nincs visszaút.
Egyenlítés 2:2, majd megint egyenlítés 3:3 – addig jó volt a harmad. Aztán beszedni hármat – erre nincsenek szavak. Az előző harmad újpesti játéka borzalmas volt. Akkor ez milyen?

III. harmad
44. perc. Benk meglépett jobboldalt, és kilőtte a hosszú sarkot, 6:4. Lehet még valami? 45. perc: Fekete egyedül meglépett, de Sági védett. 48. perc: UTE emberelőny, no gól. 53. perc: Tiala balról becselezte magát, beadását közelről Saarelainen belőtte, 6:5. Talán mégis? Még majdnem 8 perc van hátra. Nyom az Újpest – mit is tehetne… És Szabó Dani! Nem engedte ki a korongot a harmadból, megindult előre, odatolta Tialának, 6:6. Teljesen irracionális! De ennyi még nem elég, az extrém meccs folytatódott! Az 56. percben hazai emberelőny, Csollák jobbhátvédből közelebb ment és 7:6! Izgalmak a végén! Hajt az UTE. De késő már… Fekete üreskapus góllal bebiztosította a hazai győzelmet, 8:6.

Szép volt Fehérvár! Újpest jelzőjét mindenki találja ki saját maga. A lilák megdolgoztak a vereségért, eleve lazára vették a meccset, a tökutolsó ellen a semmi is elég. Visszajönni próbálkoztunk, a végén háromgólos hátrányról is sikerült egyenlíteni, de az alap hozzáállás megérdemelt hazai győzelmet hozott.

Különleges, szinte sosem látott kalandos bolond meccset láthattunk. De valahogy nem tetszett.  A Liga második részében a Fehérvár 0 pontot szerzett. Eddig.
Laszip Sándor

Összefoglaló:

Anatolij Bogdanov: "Aki szerint a jégkorong nem gyors és izgalmas sport, jöjjön el a mérkőzéseinkre. Ezeken bármi megtörténhet. Az emberelőnyünk meglehetősen jól működött ma, amúgy az ellenfélnek is jó volt a fórjátéka. Az emberhátrányos játékunk is tetszett. Az első két harmadban mi voltunk a jobb csapat szerintem, ez alapján mondhatjuk, hogy megérdemeltük a győzelmet. Viszont többféleképpen lehet megtartani egy előnyt, sajnos ebben a szezonban nem nyílt sok alkalmunk ennek gyakorlására. Lehet passzívnak lenni, megválasztani a párharcokat, fagyasztani a játékot – nem ezt tettük. Megadtuk az esélyt az ellenfélnek arra, hogy visszajöjjenek, és meg is tették. Örülök ugyanakkor, hogy amikor esélyünk akadt, éltünk vele, aztán üres góllal lezártuk a meccset. Fontos számunkra, hogy fejezzük be a szezont, ma eléggé akartunk, és megdolgoztunk a sikerért."

Markus Juurikkala:"Nem ilyen mérkőzésre készültünk, ez nyilvánvaló. Hogy miért alakult így, az egy jó kérdés. Edzőként nekem is tükörbe kell néznem, mert nem sikerült megfelelően felkészítenem a csapatot a mai kihívásra. Szerettünk volna az elejétől jól játszani, a rájátszásba már bejutottunk, hosszú volt a szezon, nem tudtunk eléggé felpörögni. Az ellenfél jó, ezt tudtuk, képzett, veszélyes csapat, akik keményen dolgoznak. Elismerés illeti őket, gratulálok a győzelmükhöz. Többször felzárkóztunk ma, ez jó dolog, de nem szabadott volna ilyen helyzetbe hozzuk magunkat. Csalódott vagyok, de fel kell használnunk ezt arra, hogy tanuljunk belőle – ez az egyetlen, amit elvihetünk magunkkal ebből."
(felnott.utehoki.hu)

 Várható párosítás:
FTC - DEB  
BRA – BJA
GYE – MIS
CSI - UTE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése