2019. március 1., péntek

EL276: UTE-TIT 4:3 hu.

Összejött az ezren felüli nézőszám! A tegnapi győzelem, és a pénteki nap sokakat hozott ki a Jégcsarnokba, akik hitték, várták, elvárták az ERSTE Liga negyeddöntőjének második mérkőzésén is a hazai győzelmet. Aki ezt olvassa, úgyis tudja a végeredményt: ezúttal a győzelmen kívül extra élményt, hangulati hullámvasutat is kaptak a nézők, érdemes volt kijönni a meccsre!
Az Újpestben jégre lépett a három mérkőzésen pihenő Kiss-Rusk valamint Ropret is, akit a bemelegítésnél nem is láttunk. Kezdésre sikerült összedrótozni a csatárt, bár a mozgásán látszott, hogy nincs százszázalékos állapotban.


(2019.03.01) EL 276:
UTE - Fehérvári Titánok 4:3 hu. (1:1, 1:1, 1:1, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 1065 néző, vezette: Babic V., Wolf L., Váczi D., Kedves A.

UTE: Duschek - Huba, Pokornyi, Brine, Hebar, Ropret 1(1) - Kiss-Rusk J. 1, Kiss Ph., Benk (2), Stefishen (1), Vincze P. 1 - Nagy N. (1), Varga A. 1, Nemes B., Csanyi, Kocsis - Kovács A., Szalma, Kovács S. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

- Fehérvári Titánok: Gyenes - Kiss R., Beukeboom, Lewis (1), Mihály Á., Kiss P. (1) - Reiter A., Láday T. (1), Madácsi 1, Szita, Bennett (1) - Imre, Szabó B. 2, Péter A., Császár, Balogh - Vas M., Sándor, Hamvai, Mazzag, Buzás. Edző: Kiss Dávid

Gólok:
07:30 - 0:1 Szabó B. (Kiss P., Lewis)
16:12 - 1:1 Varga A. (Stefishen)
28:00 - 1:2 Madácsi (Bennett)
37:59 - 2:2 Vincze P. (Benk, Nagy N.)
49:31 - 2:3 Szabó B. (Láday T.) - ee
57:45 - 3:3 Kiss-Rusk J. (Ropret)
62:43 - 4:3 Ropret (Benk)

Kiállítás: 8 perc ill. 12 perc
Lövések: 40:28 (9:6, 15:9, 13:11, 3:2)


I. harmad
Már az első percben elcserélték magukat a vendégek, de az ajándékelőny kihasználatlan maradt. Sőt! Ma a Fehérvár ébredt előbb, keményen támadtak, kapujuk elé tolták a lilákat. A hazaiak ritkábban jutottak lövéshez. A 8. percben vezetett a Fehérvár: Egy buli után a balhátvéd Szabó Bence lőtt, a korong egy korcsolyán megpattant, és becsusszant a hosszú, a bal alsó sarokba (videó), O:1. Góllal kezdtek a vendégek, tipikus szerencsés/peches (nekünk az utóbbi) találattal. Tehát most már kötelező a góllövés! Az Újpest próbált támadni, de Titánok fizikailag a topon voltak. Ütköztek, szereltek akcióztak, száguldoztak. Szóval nagyon kellemetlen ellenfél volt a fehérvári csapat. A 17. percben jött össze az egyenlítés: Stefishen hátul, középről balra adott – majd büntetlenül letarolták – Vargához, aki csinált két cselt középre, és a bomba, 1:1 (videó)! Remek produkció, nagy öröm a csarnokban! Lendületben maradt a lila csapat, de maradt a döntetlen. Ki kell emelni Csanyi játékát, aki ment, harcolt, cselezett, lőtt, ütközött, de gólig nem jutott el.
Jól kezdett a Fehérvár, lassan erősödött fel az Újpest. A döntetlen reális, és előrevetíti a csapatokra váró küzdelem mértékét. A helyszínen úgy éreztem, a Fehérvár lőtt többet kapura.

II. harmad
Fokozódott az iram. Mindkét fél győzni akart, és minkét fél el is hitte, hogy győzhet. Ebből nagyiramú, változatos játék alakult ki. A csapatok stílusát tekintve ez a tempó inkább a Fehérvárnak kedvezett. A hajtás, a száguldozás az egyszerűbb, célszerű hoki a technikás, többet cselező stílusú Újpestet kevésbé hagyta dominálni. De a meccs élvezetes, változatos volt. A 27. percben Duschek háromszor is védett, de egy perc múlva már ő sem segített: Villámakcióval indult meg a Fehérvár, Bennett középről lövés helyett a kapu előtt balra adott, az érkező Madácsi a már üres kapuba lőtt, 1:2 (videó). Jó támadás, okos passz volt. Semlegesen nézve szép gól volt. Egy dolog feltűnt: a mai bírók nagyon sokat megengednek. Egy sor olyan belemenés, ütközés volt, ami máskor kiállítást ér. De nem ma! És újpestiként nézve a fault-határ kitolása inkább az agresszívabban játszó vendégeknek kedvezett. A hangulatról: egyre gyakrabban szólt a biztatás, a „Hajrá lilák” a nézőtérről. És ez a szurkolás nem egy kis létszámú csoport koncentrált hangja, hanem spontán jött a nézőtérről. Lelkileg nagyon egymásra talált csapat és közönsége. A 32. perben megint Varga szólózott: s jobbszélen kétszer is a palánkkal összejátszva jutott egyre előbbre, aztán közép felé fordult, amikor feldöntötték (videó). Nálam ez 2 perc, csíkoséknál nem. A 35. percben Lewis csodapasszal ugratta ki Mihály Ákost. Rusk szerelése (talán túl szigorúan) büntetőt ért (videó). De a büntető nem ért gólt. A 38. percben a szurkoló által támogatott hazai csapat egyenlített: Vincze P. egy kapu mögüli visszaadást belőtt, 2:2 (videó). 
Elképesztő iramú harmadot játszottak a csapatok. Akinek van kedve, nézze meg, a videón 1:25:36-tól.

III. harmad
Az eddigi két harmad az a benyomást hozta, hogy a Fehérvár van jobb erőben, az Újpest a fáradtabb. A vendégek többször állak fel 5 az 5 ellen. Akkor lássuk!
A második harmad irama azért alább hagyott, de s korábbi tempót nem is lehetett bírni. Folytatódtak a keménykedések, de egyszer csak elfogyott a bírói türelem: a második újpesti kiállítás gólt hozott: az 50. percben Szabó Bence megismételte gólját, balhátvédből lőtt, Duschek előtt álltak, a korong megint a bal alsóban landolt, 2:3 (videó). 10 remény-perc maradt, támadott a Fehérvár. De az Újpest érezte, most még lehet tenni valamit. Mentek előre, próbálkoztak, és valami történt! Mintha fáradnának a Titánok! Az idő közben rohant. A lelkesebbek biztatták az Újpestet, a depressziósok számolgatták, mikor is lesz az ötödik meccs? Az elkeseredők elég mélyre süllyedtek, amikor a lilamezesek megint csodát tettek: az 58. percben Ropret átadását Kiss-Rusk középről, a kapu elől belőtte, 3:3 (videó)! Iszonyat fontos gól, van tovább!

Hosszabbítás
A rendes játékidő végén nagy bunyó volt az újpesti kapunál, kiállítás és 17 perc szünet csillapította a kedélyeket.
Először a vendégek támadtak, majd a lilák. két és fél perc elteltével Benk harcolt korongot a kapu mögött, visszaadott, és Ropret lövése döntött: 4:3 (videó)!

Megvan a második! Pedig az Újpest csak egyszer vezetett, de a legjobbkor. Ma a Fehérvár volt jobb erőben, de az utolsó pár percre ők is elfáradtak, hatalmas erőbefektetéssel és nagyon nagy újpesti szívvel, a közönség aktív részvételével meglett a második győzelem a negyeddöntőben a Fehérvár ellen..
Szép volt fiúk!
LS

Szilassy Zoltán: „Végig futottunk az eredmény után, mert túlságosan hagyatkozunk a képességeinkre és a rutinunkra. Sokkal több piszkos munkát kellene elvégeznünk, hogy könnyebben nyerjünk a rájátszásban. Az ellenfelünk nagyon keményen dolgozik, fiatal, ezért az akarat és a munkabírás az erénye. Az energiaszintünk a harmadik harmadban kezdett emelkedni, a hosszabbításban pedig végig nálunk volt a korong, akkor sokat korcsolyáztunk, és látszott, jó állapotban vagyunk.”


Kiss Dávid: „Sokkal jobban kezdtünk, okosabbak voltunk, habár látszott, hogy mindkét csapat a védekezésre koncentrál. Igyekeztünk használni a gyorsaságunkat, de a hibáinkat megbüntette az ellenfél, pedig a kapusunk tartott minket. Háromszor sikerült vezetést szereznünk, mégsem tudtuk megtartani az előnyt. A hosszabbításban rutinos ellenfelünk bizonyult jobbnak, de a szériának még nincs vége!”

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése