2019. március 6., szerda

EL278: TIT-UTE 2:3

Tehát most jön a negyedik!
Nem vagyok Fehérváron, és még egy netes közvetítésre sem telik (nem találtam sehol, a Titánok honlapja szerint nincs online közvetítés.) Pedig mégis volt. Sajnálom. A Titánok számára a mai sorsdöntő, az Újpest számára „jó lenne, ha nyernénk” meccs. Sok lilaszívű társammal az online jegyzőkönyvet figyelve „nézem” a meccset. A beszámoló a jól ismert eseménynapló/jegyzőkönyv alapján készített tudósítás lesz. Ha egyszer lesz időm, írok egy beszámoló készítő programot, de addig maradok én.
Annyi remény azért van, hogy egy valódi nézőtől is kapunk egy rövid hangulatjelentés-beszámolót.


(2019.03.06) EL 278:
Fehérvári Titánok - UTE 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)   -  eseménynapló

Székesfehérvár, 756 néző, vezette: Haszonits M., Babic V., Árkovics G., Kövesi B.

Fehérvári Titánok - : Gyenes - Kiss R., Beukeboom, Szita (1), Kiss P. (1), Bennett 1 - Reiter A., Láday T. 1, Lewis (1), Mihály Á., Péter A. - Imre, Szabó B., Madácsi, Császár, Balogh - Vas M., Sándor, Hamvai, Mazzag, Buzás. Edző: Kiss Dávid

UTE: Sila - Huba, Pokornyi, Brine, Hebar, Ropret - Kiss-Rusk J. (1), Kiss Ph., Benk 1, Stefishen (1), Vincze P. 1 - Nagy N. (1), Varga A., Nemes B., Csanyi 1, Kocsis - Kovács A., Szalma, Kovács S. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
17:41 - 1:0 Láday T. (Lewis)
22:19 - 1:1 Vincze P. (Nagy N.)
26:51 - 1:2 Csanyi (Stefishen)
50:55 - 2:2 Bennett (Szita, Kiss P.)
53:39 - 2:3 Benk (Kiss-Rusk J.)

Kiállítás: 6 perc ill. 4 perc
Lövések: 24:43 (10:10, 5:21, 9:12)

A két csapat felállása hétfőhöz képest annyit változott, hogy Sila állt az újpesti kapuba.
Az első harmad végén Láday lövése utat talált az újpesti hálóba, 1:0. A találat lelkesíthette a Titánokat, és ébresztőt jelenthetett az Újpestnek. Ez utóbbi lehetőség vált valóra, a kapura lövési arány 21:5 volt a vendégcsapat javára . A második harmad elején Vincze Péter, aki az előző három meccsen is betalált, egyenlített, 1:1.(Ugye fantasztikus teljesítmény!) A 27. percben Csanyi is gólt lőtt, a négyes sorozatban ő először volt eredményes.
Az 51. percben Bennett kiegyenlített, reményt adva a Fehérvárnak, amit Benk gólja 3 perccel később lerombolt (2:3). Az utolsó másfél percre kapus nélkül jöttek a hazaiak, de az Újpest nem használta ki a lehetőséget, a mai négy gól csak három volt.
Az Újpest négy győzelemmel jutott a négy közé. (A megalázó „söprés” szó nálam törölve!)
Várjuk az újabb négy győzelmet (eztán az újabb négyet), de hogy kivel játszunk, még nem ismert. 
LS

A helyszínen Gab így látta a mérkőzést, a gólokat:
A közepes iramú első harmad végén Láday balhátvédből lőtt, a mellé tartó lövés Huba ütőjén megpattanva Pokornyi arcáról pattant a kapuba. A második harmadra úgy jött ki az Újpest, hogy ma lezárja a negyeddöntő sorozatot. Vincze a kapu mögül érkezve ráfordult, másodszorra, vagy harmadszorra betette a korongot. Kicsit később Csanyi háromszögezett Stefishennel, visszaadásra remekül érkezett, és birkózva lőtt gólt, 2:1. A harmadban csak a lilák villogtak.
A záró játékrészben mindent beleadott a Fehérvár, de így is az UTE volt fölényben. Az egyenlítő találat egy kapu előtti kavarodásból született (Bennett), de Benk a Kiss-Rusktól visszakapott korongot féltávolról, középről lőtte a felső sarokba, 2:3.
A mintegy hatvanfős Újpesti tábor dobbal felszerelkezve és végig énekelve jó hangulatot teremtett a negyeddöntőn. Ez a hangulat egészen biztosan segítette a csapatot!

Kiss Dávid: "Büszke vagyok a csapatra, mert ezzel a kerettel messzire jutottunk, és nagy bravúr lett volna, ha néhány mérkőzést tudunk nyerni az Újpest ellen. Reálisan nézve kihoztuk magunkból a maximumot. Örömteli, hogy a négy meccsből háromszor benne volt a levegőben, hogy nyerni tudjunk, és ezúttal is közel jártunk. Egy rossz második harmad után jól reagáltunk, és visszajöttünk, sajnos átvenni a vezetést már nem sikerült."

Szilassy Zoltán: "Az itteni két mérkőzésen jobban játszottunk, mint Pesten. Kellett némi idő, hogy olyan hokit játsszunk, hogy felelősségteljesen bánjunk a koronggal. Ez a Fehérvár jó kis csapat, tudtuk, hogy az egyik legnehezebb ellenfelet választjuk, de a távolság mellett az döntött mellette, hogy a strukturált jégkorongból könnyebb volt készülni."
(nso.hu)

A teljes mérkőzés:

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése