2019. március 20., szerda

EL299, ERSTE LIGA elődöntő 5: UTE-CSI 2:3

Ki tudja, hányadik nagyon fontos mérkőzését játssza ebben az idényben az Újpest. Az eddigi nagyon fontos meccseket hozta a csapat, így juthatott el idáig. Az elődöntő 2-2-re áll, hazai pálya, a négy győzelemhez hozni kell a mait. Valamint azért is, hogy ne ez legyen az idény utolsó hazai mérkőzése! És két vereség után meg kell újulni, kell a győzelem!
Ahogy reméltük, az előző elődöntőknél is többen jöttek ki a mérkőzésre. A vendégszektor is teljesen megtelt. A csapatba visszakerült Sikorcin is, de mint  később kiderült, játékára nem került sor. Majd a döntőben!


(2019.03.20) EL 299:
UTE - Sport Club Csíkszereda 2:3 (2:3, 0:0, 0:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 1428 néző, vezette: Bajt M.(SLO), Pahor T. (SLO), Pahor T., Muzsik N., Váczi D.

UTE: Duschek - Huba (1), Pokornyi, Brine, Hebar, Ropret - Kiss-Rusk J., Kiss Ph., Benk (1), Stefishen 1, Vincze P. - Nagy N., Varga A., Nemes B. 1, Csanyi (1), Kocsis - Kovács A., Szalma, Sikorcin, Kovács S. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Sport Club Csíkszereda: Lundström - Papp Sz. 2, Belov, Taratukhin (2), Krasnoslobodtsev 1(1), Anisin (2) - Salló, Gecse (1), Valchar, Rokaly Sz., Részegh - Flinta, Farkas T., Fodor Cs., Becze T., Bíró T. - Györfy, Casaneanu, Horváth L. Edző: Hozó Levente

Gólok:
00:20 - 1:0 Nemes B. (Csanyi)
04:17 - 1:1 Krasnoslobodtsev (Taratukhin, Gecse) - eh
07:59 - 2:1 Stefishen (Benk, Huba) - ee
12:48 - 2:2 Papp Sz. (Taratukhin, Anisin) - ee
14:46 - 2:3 Papp Sz. (Anisin, Krasnoslobodtsev) - ee

Kiállítás: 15 perc + végleges fegyelmi (Varga A.) ill. 10 perc
Lövések: 31:27 (10:15, 13:7, 8:5)


I. harmad
Álomrajt! A 20. másodpercben Csanyi korcsolyázott a kapu mögül visszafelé a jobboldali bedobó körig, ott hirtelen kapura fordult és lőtt. Nemes a levegőben ért bele a korongba, 1:0! Csodaszép gól! Aki egy picit is késett, nem láthatta. Nézze meg itt lejjebb! Később Kocsis lőtt jól, majd emberelőnyhöz jutott az Újpest. 12 másodperc múlva jött is a gól – a hazai kapuba. Egy elrontott átadásra három szeredai is robbant egy védővel szemben, száguldottak, s az átadást Krasnoslobodtsev lőtte be, 1:1. Hidegzuhany. Ez senki forgatókönyvében nem volt benne. A továbbiakban jó támadásokat vezetett az Újpest, de hiányzott a vége, a gól. Egészen a 8. percig, amikor emberelőnyben támadtak a lilák, ezúttal jó helyre került a pakk, Hebar lövése kijött, Benk Stefishen elé tolta a korongot, az aranysapkás betalált, 2:1. Akkor helyreállt a rend. Ez a rend eltartott Hebar kiállításáig, amit fél perc alatt kihasználtak a vendégek (Papp Sz., 2:2). És felhangzott a gyűlölt "Piszkáld ki!" nóta is. Soha ne halljuk többé! De nem így lett! Következett Hebar és a bírók – a 84-esnek nem semleges játékvezetők voltak. Tehát bántották a csatárt, a bírák nem jeleztek, így Hebar rossz szokásához híven saját maga intézte a megtorlást, 2+2 percet kapott. 14 másodpercig bírta az UTE a nyomást, megint Papp Sz. tette be kijátszott helyzetben a korongot a kapuba, 2:3. (Ezúttal jobbról jött átadás, a hosszú oldalról közelről talált be.)
Beindult a harc az egyenlítésért, illetve az ellen. Hol beszorult egyik vagy másik csapat, hol átcsapott a játék száguldozásba, de egyik stílusban sem tudott felülkerekedni az Újpest. Sebaj, maradt még 40 perc egyenlíteni, fordítani.

II. harmad
Bele is kezdett az Újpest. De a Csík is! Igazi fölénybe csak rövid ideig játszhattak a hazaiak. A Szereda amint lehetett visszatámadott, száguldottak előre, majd felálltak, és szorítottak. Semleges nézők nagyon élvezték volna ezt a hokit – ha adta volna tévé. Mindkét csapat teljes erejét beleadta a mérkőzésbe. A mai meccsen csak szurkolók voltak. A vendégek tábora állandóan hangos volt - jó szervezett dobos csapat. Az Újpestiek is nagyon beindultak. A csarnokban szinte mindenki beszállt a dalokba, versekbe rigmusokba. De a csapaton ez sem segített, a próbálkozásokból nem lett gól. De valami feltűnt: a kevés lövőhelyzet pontatlan, helyezetlen lövésekkel végződött. Nem kapura, a kapusra lőttünk. Így nehéz lesz!

III. harmad
Nem sok minden változott: hol felállt egyik vagy másik csapat, hol száguldoztak a játékosok kontrákat vezetve. De minden nyitott volt, lehetett volna gólt lőni. Nem jött össze itt szerencsére, ott sajnos. A száguldozás továbbra is óriási volt. Hogy a csudában volt mindkét csapatnak ennyi energiája? Jól felkészült férfiak, erővel és győzni akarással. A harc és az iram elképesztő volt, de a gólhiány is: megnyerni a meccset, avagy egyenlíteni? Csak egy picike gól kellene – de nem. A forgatókönyvet ma máshogy írták meg – előre, vagy utólag, ez már mindegy. A csúcspont az 54. percben jött el: kettős újpesti emberelőny! Mindent bele, de nem! Megremegtek a kezek, lövések mellé vagy a kapus hasába… Tudat alatt talán csökkent a hit? Verhető csapat a Szereda? Megmutatták odahaza az erejüket, talán ez bizonytalanította el a lilákat? Kimaradt e kettős előny, és elment a meccs. Varga ütközött irtózatos keményen – Részegh a jégen maradt. A mentők is segítettek letámogatni a csatárt. Varga A. a térdhasználatért elnézést kért Részegh Tamástól, majd 5+20 büntetéssel indult zuhanyozni. Vége, innen már nem lehetett felállni.

Elképesztő nagyiramú meccsen ma jobb volt a Csíkszereda. Hiába a remek hozzáállás, a harc a száguldozás, de mintha az újpestiek kisebb hittel játszottak volna, mint a korábbi hazai meccseken. Fejben nem volt 100-as a csapat. Megremegtek a kezek, mintha a a játékosok nem lettek volna olyan felszabadultak, mint az első két győztes találkozón. Ez már pszichológia, ebben nem vagyok jó.
Összesítésben fordította Csíkszereda, már 3-2 oda. 
Akkor most a csodára várunk. Pénteken Csíkszeredán győzni kéne, aztán vasárnap este a Megyeri úton megint! De szép is lenne!
LS


A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése