2019. március 4., hétfő

EL277: Fehérvári Titánok-UTE 1:4

A tévé előtt figyeltem a mai mérkőzést. Így a helyi hangulatról, az esetleges történésekről első kézből nem tudok szólni. 
A lilák felállása nem változott, Sikorcin, Sági, Szaller nem gyógyultak fel. Szerencsére, a többi „S” betűs csapattag jól van…
Ha ma nyer az Újpest, nagyon valószínű lesz a lilák négy közé jutása. Hazai siker esetén lesz mit izgulnunk szerdán és a továbbiakban. A nézőtéren inkább csak "Titán csúcs" volt, hiába, Fehérváron az EBEL csapat a sztár.

(2019.03.04) EL 277:
Fehérvári Titánok - UTE 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)   -  eseménynapló

Székesfehérvár, 562 néző, vezette: Haszonits M., Gangel L., Árkovics G., Kedves A.

Fehérvári Titánok - : Gyenes - Kiss R., Beukeboom, Lewis, Mihály Á., Kiss P. - Reiter A., Láday T., Madácsi, Szita 1, Bennett (1) - Imre, Szabó B., Péter A., Császár, Balogh - Vas M., Sándor, Hamvai, Mazzag (1), Buzás. Edző: Kiss Dávid

UTE: Duschek - Huba, Pokornyi, Brine (1), Hebar, Ropret (1) - Kiss-Rusk J., Kiss Ph., Benk 1(1), Stefishen 1(1), Vincze P. 1(1) - Nagy N., Varga A. 1, Nemes B., Csanyi, Kocsis - Kovács A., Szalma, Kovács S. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
00:29 - 0:1 Varga A. (Ropret) - ee
35:52 - 0:2 Vincze P. (Stefishen, Benk)
37:17 - 0:3 Stefishen (Vincze P.)
38:27 - 1:3 Szita (Mazzag, Bennett) - 2ee
59:50 - 1:4 Benk (Brine) - eh üres kapu

Kiállítás: 8 perc ill. 20 perc + 10 perc fegyelmi (Kiss-Rusk J.)
Lövések: 44:35 (13:11, 10:18, 21:6)

I. harmad
Remekül indult a meccs, pillanatok alatt újpesti emberelőny, amit Varga 6 másodperc alatt gólra váltott, hátulról bombázott a lepkés alatt, O:1. Góllal kezdeni 29 másodperc után megnyugtató, csak nehogy túlságosan megnyugodjunk! Péter kapuvassal ijesztegetett, aztán hamar jött a hazai emberelőny, majd hamarosan 2+2-t kapott Huba, mivel ellenfele vért mutatott be. Kihúztuk, bár a hazaiak nagyon támadtak, mondhatnám félelmetesen. Egyenlő létszámnál inkább a fehérmezes lilák domináltak, ami azért megnyugtató. És a végén jött az újpesti lehetőségek sora, kettős emberelőny is, de a támadásból nem lett újabb gól.
Benyomás? Jobb és a korábbiaknál óvatosabb az UTE, az egy gól nem elég.

II. harmad
A harmad elején a Fehérvár eléggé beindult, az első 5 percet ez jellemezte. Aztán a 25. percben Stefishen kiugrása fordított a képen. Innentől többet támadtak a lilák, de összességében a kapusok jobbak voltak, mint a támadások, mindkét mamutos nagyszerű védéseket mutatott be. A 30. percben Ropret is meglépett, ő is a jobbszélről indult, de ez sem lett gól. Aztán a 35-ikben a védekező kékvonalnál szerzett korongot Benk, Stefishen indításával Vincze P. lépett meg, és az ő kiugrása már gólt hozott 0:2. Eddig nem volt kétgólos különbség a rájátszásban! Másfél perc múlva Stefishen ment be a harmadba, ezúttal is a jobboldalon, kapura ment, az első lövés elakadt, az ismétlés gól, 0:3. Eldőlt? Még nem – némi segédlettel: fél perccel  a gól után biztos, ami biztos, két újpesti is kiülhetett - egyik véleményes, a másik csak ráadás. A kapott ajándékot Szita belőtte, 1:3, a másik kétperc gól nélküli maradt.
Okos játékkal háromgólos előnybe került az Újpest, de a kapott előnyt kihasználva meccsben maradtak a hazaiak.

III. harmad
A 44. percben megint kettős hátrányba került az Újpest – ezúttal jogosan, bár a kapustámadás gyanús volt a Titán-csatár részéről. Nagyon támadtak a hazaiak -  más lehetőségük ugye nem volt. A 49. percben Csanyi remek becsúszással szerelt, majd Balogh hibázott már többedszer beadás utáni helyzetben Duschek kapuja előtt. Okosan játszott az Újpest, a Titánok elszántan támadtak, töretlenül jöttek előre. Az újpestiek lelkesen és szervezetten védekeztek, egy segítő ütő vagy belépő játékos mindig segített. Rusk kiállítása jogos volt, csak felesleges, az indulatot ilyen éles pillanatokban jobban kell kezelni, főleg egy rutinos játékosnak. A nagy hazai nyomás, a góllövési kényszer végül lila gólt hozott, Benk üres kapuig ment, 1:4.
Ma is összejött a négy lőtt gól, és csak egyet kapott az Újpest. A csapat legjobbja Duschek Dávid volt, de minden játékos megérdemli a dicséretet. Ma is szép volt fiúk, szerdán a negyedik – reméljük utolsó – összecsapás következik Fehérváron.
A bajnoki címhez már csak kilencszer kell győzni!
LS

Kiss Dávid: "A korai emberhátrányos gól megadta az alaphangot. Megvoltak a lehetőségeink, de nemigen tudtunk élni velük. Nem tudtuk azt a felszabadult játékot mutatni, mint a Megyeri úton, és a speciális játékunk sem működött."

Szilassy Zoltán: "Ha nem csinálunk ennyi buta kiállítást, sokkal könnyebb lett volna az életünk, fegyelmezetlenek voltunk, butaságokat csináltunk, pozitívum viszont, hogy nagyon jól dolgoztunk hátrányban. Javulnunk kell szerdára, és nem szabad ennyi kiállítást kapnunk."
(nso.hu)

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése