2019. március 14., csütörtök

EL292, ERSTE Liga elődöntő 2: UTE-CSI 4:1

Semmi sem változott, csak a Csíkszeredában Taratukhin került Panov helyére.
A sok néző, az elvárás, a remény, a lilák felállása - mintha ma is tegnap lett volna. A többi hasonlóságra a végén visszatérünk, bár a kijelzőn megjelent a mai (vagy a tegnapi? végeredmény már a mérkőzés előtt! 

(2019.03.14) EL 293:
UTE - Sport Club Csíkszereda 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 1256 néző, vezette: Fajdiga A. (SLO), Lesnjak B. (SLO), Kis-Király B., Váczi D.

UTE: Duschek - Huba 1(1), Kovács A., Nemes B., Csanyi (1), Kocsis 1(1) - Kiss-Rusk J., Kiss Ph., Benk, Stefishen 2, Vincze P. (1) - Nagy N., Varga A. (1), Brine, Hebar, Ropret (1) - Pokornyi, Szalma, Kovács S. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Sport Club Csíkszereda: Lundström - Papp Sz., Belov, Becze T., Valchar, Taratukhin - Flinta, Farkas T., Rokaly Sz. (1), Casaneanu, Részegh - Shulakov, Gecse, Fodor Cs., Krasnoslobodtsev, Bíró T. 1 - Györfy, Egyed R., Horváth L., Rokaly N. Edző: Hozó Levente

Gólok:
13:42 - 1:0 Huba (Vincze P., Kocsis)
14:35 - 2:0 Kocsis (Varga A., Csanyi)
15:38 - 2:1 Bíró T. (Rokaly Sz.)
20:23 - 3:1 Stefishen (Huba) - ee - valójában Huba (Stefishen)
59:22 - 4:1 Stefishen (Ropret) - üres kapu

Kiállítás: 18 perc ill. 8 perc
Lövések: 25:37 (7:11, 12:11, 6:15)

I. harmad
A Csík megint beleállt, a kapu elé szegezte a hazaiakat, az ötödik percig emberelőny is segítette a fehérmezeseket. Krasznoszlobodcev „főbe lőtte” Duschek kapust, de szerencsére nem lett nagy baj, se sérülés, se gól. Kiegyenlített játék folyt egyenlő létszámban, de a következő emberelőnyt komoly erőfeszítéssel és kapusbravúrokkal húztuk ki nullára. A harmad második felében kiegyenlített lett a játék, sőt! A 14. percben Huba remekül érkezett a kapu elé, Vincze megpattanó beadását egyből lőtte közelről. 1:0. A következő percben Kocsis is betalált, miután Varga remekül vett át egy indítást a kékvonalon, de elakadt, Kocsis érkezett, lőtt, 2:0! De hogy nehogy nagyon örüljünk, Rokaly jobbról belőtte a korongot, Bíró T. pattintott 2:1. A harmadból még egy emberhátrányt kellett kivédekeznie az Újpestnek, majd egy kettős kiállítás következett, ahol a csíki oldalról Valchar csak egy bírói küldöttség felszólítására volt hajlandó a büntetőpadra leülni.
Remek szurkolótábora van az Újpestnek! De nem is egy külön tábor: különösebb szervezés nélkül valaki belekezd egy dalba vagy egy szövegbe, a többiek máris veszik a lapot, zúg az egész lelátó. Nagyon együtt vannak a nézők és a csapat!

II. harmad
Alig indult el az óra, felállt az Újpest, Huba Stefishennel játszott össze, majd balhátvédből lőtt laposan a hosszú sarokba, 3:1. A gólt Stefishennek írták, de nézőtérről és a videóról egyértelmű, Huba a gólszerző. Két perc múlva Brine kapuvasat lőtt. Folyamatosan fölényben támadott az Újpest, a nagyon jó pillanatban lőtt gól megfoghatta a Szeredát, a harmad hatodik percében szedték össze magukat és próbálkoztak támadással. Amit segített, hogy kétszer is emberhátrányba kerültek a hazaiak – viszonzás nélkül. A második hátrány kivédekezéséhez nagyon kellett Duschek teljesítménye is. A krónikához hozzátartozik, hogy Lundström kapust is fejbe találta egy lövés. Szegény lefeküdt, és csak nehezen szedte össze magát. De ahogy felállt, nagy tapsot kapott.
Úgy néz ki, megvan a meccs. Kétgólos előny, jó játék, nagy hangulat

III. harmad
Megvan a meccs? Kicsit bátor kijelentés volt. Sikerült felrázni a csíki csapatot, jöttek, mint az ördögök. Ehhez kellett egy kettős emberelőny is – a második kiállítás túl szigorú volt. Az Újpest nagyon jól védekezett. Egy-egy ütő mindig belepiszkált a korongba, a legjobb átadásokat is elrontva. Aztán megint rohanós lett a meccs, a csapatok nem tudtak felállni, s játékosoknak még mindig volt ereje száguldozni. A végjáték is a tegnapi volt: kétgólos hátrányban lejön a csíki kapus, ezúttal Ropret szerzett korongot a támadó harmad jobbszélén, és volt szíve beadni Stefishennek, aki üres kapuba állította be a végeredményt, 4:1!
Megérdemelt nagy ünneplés, és mosolygó játékosok – ez a vége, SZÉP VOLT FIÚK!

Foto: Gab

Nem tudom, mennyire unalmas egy csapat számára sokszor egymás után ugyanazzal az ellenféllel játszani. Mert a mai meccs tök olyan volt, mint a tegnapi. Hozzáteszem, pont olyan jó és izgalmas – és sikeres. A tegnap már látott játékstílus, a megoldások a támadásban, a védekezésben mindkét oldalon ma már mind ismerősök voltak. A taktika, a szerelések a harcosság, a hozzáállás – ma is jó volt, ma is tetszett. És most elérkezett az idő, amikor elgondolkodhatunk: hol van a csúcs? Meddig vezet fölfelé ez az út? 
Hihetetlen, mennyire összeállt az Újpest. A játékosok megszakadnak saját magukért, egymásért, a csapatért, a szurkolókért. És ezt mindenki szereti, a lelátón erre vártunk évek óta. És nagyon drukkolunk, hogy ez a mentalitás, hozzáállás még hat győzelemig kitartson!
Vasárnap és hétfőn Szeredán játszanak a csapatok. Ha csak az egyiket nyerjük meg, Újpesten lesz még egy elődöntő. De ha nem lesz, az sem baj! 
Az elődöntő állása: UTE CSI 2-0!
LS

Szilassy Zoltán: “Nagyszerűen reagáltak a srácok a szerdai meccsre, nagyon sokat léptünk előre ahhoz képest. Sikerült megfognunk a Csíkszereda néhány kulcsjátékosát, remekül dolgoztak a játékosok mind a három zónában. Természetesen még innen is lehet és kell is előrelépni, hiszen például sokat voltunk emberhátrányban, de ez után a meccs után igazán nem lehetünk elégedetlenek.”

Hozó Levente:Ahogy szerdán, úgy ezúttal sem sikerült pozíciókhoz jutnunk a kapuk előtt. Többet lőttünk ugyan kapura a saját statisztikáink szerint, mint az ellenfelünk, de ezek jó része nem volt igazán minőségi lövés, nem tudtuk a kapusukat kihozni a komfortzónájából. Az UTE fizikailag is egyértelműen fölénk kerekedett. Két hazai mérkőzés jön, megpróbálunk mindent megtenni, hogy azokat a magunk javára fordítsuk.”
(www.jegkorongblog.hu)


A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Az összefoglaló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése