2019. március 13., szerda

EL292, ERSTE Liga elődöntő 1: UTE-CSI 4:1

Az Újpest felállása már hosszú ideje nem változik, se újabb sérült – szerencsére – se felgyógyuló játékos – sajnos. Varga Arnold egész komoly fejvédő-állvédő szerelésben vágott neki a mérkőzésnek. 
A Csíkszereda ellen négy győzelem két vereség a mérleg. Az idény legjobb mérkőzését február elsején játszottuk a csíki csapat ellen (1:0), aztán összejött az idegenbeli győzelem is – kellett a második helyhez. A csíkiak imponáló fölénnyel jutottak túl a Brassón, ma is nyerési szándékkal vágtak neki a meccsnek. 
A meccset semleges, szlovén bírók vezették a Sportclub kérésére – később kiderült, nagyon jól működtek. De ezzel a lépéssel a csíkiak feladták a hazai pályán hazai bírók – gyakran nem csekély – előnyét. Köszönjük! Sportszerű lépés volt!

Ha lassan is, de nagyon sokan összejöttünk az első elődöntőre. És holnap még többen leszünk!


(2019.03.13) EL 292:
UTE - Sport Club Csíkszereda 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 1208 néző, vezette: Fajdiga A. (SLO), Lesnjak B. (SLO), Soltész Á., Kövesi B.

UTE: Duschek - Huba, Pokornyi, Brine, Hebar (1), Ropret - Kiss-Rusk J., Kiss Ph., Benk, Stefishen 1(2), Vincze P. 1(1) - Nagy N., Varga A. 1(1), Nemes B., Csanyi 1, Kocsis (1) - Kovács A., Szalma, Kovács S. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Sport Club Csíkszereda: Lundström - Flinta, Farkas T., Rokaly Sz., Casaneanu, Részegh - Papp Sz., Belov, Becze T., Valchar, Panov - Shulakov, Gecse, Fodor Cs., Krasnoslobodtsev 1, Bíró T. (1) - Györfy, Egyed R., Horváth L., Rokaly N. Edző: Hozó Levente

Gólok:
11:31 - 1:0 Varga A. (Stefishen, Hebar) - 2ee
25:11 - 1:1 Krasnoslobodtsev (Bíró T.) - ee
39:28 - 2:1 Csanyi (Kocsis)
54:20 - 3:1 Stefishen (Varga A., Vincze P.)
59:23 - 4:1 Vincze P. (Stefishen) - üres kapu

Kiállítás: 4 perc ill. 10 perc
Lövések: 30:40 (8:13, 12:17, 10:10)

I. harmad
Ma nem tapogatták egymást a csapatok. Az első pillanattól ment a minden bele! A vendégcsapat kerül fölénybe, veszélyesen támadtak, lőttek, a lilák is így tettek, amint tehették. A 6. percben Hebar átadását Kovács A. lőtte – nem lett gól. Nagy volt az iram, a Csík támadott többet, szurkolói hangos és folyamatos bíztatással lökték támadásba csapatukat. De a lilák sem hagyták magukat! Minden játékoson látszódott a harci kedv, érződött az elkötelezettség, ma is győzni kell! A 8. percben Gecse és Krasznoszlobodcev akciózott, szerencsére a kapuvas ott volt. Ez a hosszúnevű csatár (a neve kisebb betűkkel is alig fért el a mezén) kiemelkedő technikával, gyorsasággal a vendégek legveszélyesebb támadój volt ma, előzve az aranysapkás Vlachart is. De jött a 10. perc, majd a 11:11, és kettős előnybe került az Újpest. (Főleg a második fault volt felesleges.) 20 másodpercnyi öt a hármas támadásban Varga Stefishen átadását közepéről, féltávolról bombázta jó szokása szerint a hálóba – bal felső sarok, 1:0. Az alaphang megvan, előre! Huba hamarosan kiállt, de megúsztuk. A hátralévő időben kiegyenlített lett a játék, helyzetek, lövések voltak, gól nem. A harmad vége előtt egy kevéssel Bjelov egy ütközés után a jégen maradt, úgy kellett letámogatni, nagyon fájt a térde. Egy ilyen sérülés az idény végét jelenheti számára. 
Nagyon jó, iramos, harcos meccset láttunk. A Szereda volt az aktívabb, veszélyesebb, de a kijelző az újpestieknek kedvező eredményt mutat. Még nincs vége, nagyon nincs…

II. harmad
A csíkiak változtattak. Olyan erővel, elszántsággal támadtak, hogy az Újpest csak lesett. Minden fehérmezes száguldott, öt az öt ellen felálltak, és már a támadó harmadban visszaszerezték a korongot, azaz nem kellett visszalépniük sem. Ennek a hihetetlen energiaigényes játékmódnak az Újpest ellenállt, Duschek sokszor védett, de kérdés csak az volt: meddig lehet ezt a nyomást bírni? Nem sokáig, a következő emberhátrányig... A 26. percben a nagyszerű Krasznoszlobodcev jó cselekkel indult meg a félvonaltól, balra sodródva lőtt, 1:1. Azt kell mondani: a Csíkszereda megérdemelte a gólt, minden megtettek az egyenlítésért, ezt a nyomást nem lehetett kibírni. És akarták a következőt is! A hatalmas iram, a látott izgalmak beindították a a közönség hangját, szinte állandóan szólt a biztatás a hazai oldalról is, időnként felhasználva a csíki dobos ritmusát. Egy kiállítás előnybe hozta az Újpestet, addig szinte elfelejtettük, mi is az a támadás. Egyenlő létszámban ismét vendég fölény, bár már nem olyan, hagy a harmadunkba költözzenek a fehérmezesek. A 39. percben egy rossz átadás után Krasznoszlobodcev kapura vezetett tök egyedül, de Duschek győzött. A sorozatos a vendég akciók után az utolsó percben nem várt esemény: Kocsis ment fel a baloldalon, de elakadt, Csanyihoz passzolt, aki lendületből érkezett erős lapos lövése a kapuba vágódott, 2:1. A meccs forgatókönyvében ez nem volt benne, de némi megnyugvást hozott, hogy egy ilyen harmad után vezet az Újpest. 
A Csíkszreda szinte felfalta az Újpestet. Olyan nyomás alá vette a hazaiakat, hogy csoda, hogy egy góllal megúsztuk. Hasonló csoda volt Csanyi gólja, két ilyen harmad után vezetnek a lilák – ez mutat valamit a csapat tartásáról. 

III. harmad
Kiegyenlítettebb lett a játék, nem csoda, a korábbi hatalmas iramot nézni is fárasztó volt. Gól itt is lehetett volna, ott is lehetett volna, de nem lett. A játék kiegyenlítetté vált. Ahogy fogyott az idő, egyre közelebb került a gőzelem lehetősége. Az 55. percben Stefishen csillogtatta arany fejvédőjét, amikor baloldalon ment föl, átjutott Beczén, kapura ment, és közelről – talán másodszorra - gólt lőtt, 3:1! Az 57. percben Becze vette ki magát feleslegesen a játékból, bár az emberhátrány gól hozott: a csíkiak korongot szereztek, mind a négyen beindultak, és gólt is lőttek, de a bírák észrevették: Sukalov egy újpesti védőt döntött Duschekra a kék területre belépve, így elvették a találatot. Nem kellett videó sem. A nézőtérről nem vettem észre a szabálytalanságot. Jó bírók! Vincze üreskapus gólja ráadás volt, 4:1.

Fantasztikus erős csapat a Csíkszereda! Olyat játszott, olyat hajtott, hogy akár a felsőbb osztályú magyar csapatokat is legyőzhették volna. De az Újpestet nem! Minden lila játékos mindent megtett, odaadóan védekeztek, jó pillanatokban lőttek gólt, nagyon profik voltak. Jogos volt a nagy ünneplés a meccs végén!
Köszönjük szépen ezt a szép estét! De arra gondolok: milyen nehéz meccsek állnak előttünk…
LS

Szilassy Zoltán: “Az első két harmadban a Csíkszeredának a játékban sikerült felülkerekednie rajtunk, de a kapusunk remekül védett, és jókor sikerült gólokat szereznünk. A harmadik harmadban aztán jórészt már tudtuk uralni a játékot, amikor pedig újra kezdtek volna fölénybe kerülni, ismét sikerült gólt szereznünk. Nagyon nehéz az ellenfelünkre felkészülni, olyan remekül játsszák az improvizatív játékot. Szerencsére az is bebizonyosodott, hogy jó az erőnlétünk, úgy érzem, jobban bírtuk a meccs végét. Nagyon fontos lesz, hogy mit tudnak magukkal vinni a játékosaink ennek a mérkőzésnek a tanulságaiból a következőre. Most a legfontosabb a regenerálódás, hogy csütörtökön új erővel álljunk oda a folytatáshoz.”

Hozó Levente:Az első két harmad a miénk volt. Megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk élni velük, gól nélkül pedig nem lehet meccset nyerni. Az UTE jól uralta a kapuja előtti területet, ezért nem nagyon tudtunk az esetleges kipattanó korongokból sem második lehetőségekhez jutni. Csütörtökön új nap következik, ismét megpróbáljuk megszerezni a győzelmet.”
(www.jegkorongblog.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése