2020. október 6., kedd

EL23: UTE-Brassó 2:4

Néhányan kimentek a meccsre, de legtöbben otthon maradtunk, a számítógépet lestük. (A jegyzőkönyv 503 nézőt ír. Ennyi bátor ember!)
A liláknál egy sor külföldi és két hazai „újfiú” lépett jégre. A felállásnál jelzem, hová valók, honnan jöttek.

(2020.10.06) EL 23:
UTE - Corona Brasov Wolves 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 503 néző, vezette: Timár B., Németh M., Somos G., Árkovics G.

UTE: Duschek - Stadel (CAN), Szécsi (HKB), Benk 1, Just (CAN) (1), Bodó  (CAN-MAC) 1(1) - Kiss Ph. (MIS), Selan (SLO) (1), Nemes B., Lyuduchin (RUS), Vorobyev (RUS) - Varga A., Kovács A., Fliszár (VAS), Godó, Vincze P. - Horváth A., Kovács S., Horváth Á. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Corona Brasov Wolves: Tőke - Borisenko (1), Dame-Malka 1, Klempa (2), Valchar (1), Gliga 1 - Mcfadden, Carlson, Tranca, Finucci 1, Péter B. (1) - Bors, Wilson, Molnár Zs., Molnár Z., Gajdó - Haraga, Gajdó, Vasile N. (1), Szőcs (1), Vasile A. 1. Edző: MacQueen Dave, Zsók Levente

Gólok:
05:45 - 0:1 Dame-Malka (Valchar, Klempa)
10:51 - 0:2 Vasile A. (Szőcs, Vasile N.)
19:16 - 1:2 Benk (Selan, Bodó)
26:50 - 2:2 Bodó (Just)
35:15 - 2:3 Gliga (Klempa, Péter B.)
59:17 - 2:4 Finucci (Borisenko) - üres kapu

Kiállítás: 6 perc ill. 6 perc
Lövések: 29:45 (8:11, 15:18, 6:16)

I. harmad
A lila idény első lövése a 2. percben Bodóé. A hazaiak támadásban maradtak, egy szép Bodó-Vincze támadás során utóbbi lőtt, Tőke védett. Kiegyenlítettebb lett a játék, azaz feljött a Brassó. Klempa jól cselek után lőtt - Duschek fogta. 6. percben ugyanez már nem sikerült, Dame-Malka lőtt a hosszúba O:1. Gól, váratlanul (?). Eddig nem volt veszélyesebb a Brassó, de ne feledjük: ők játékban vannak!
Támadásban maradtak a sárgák, járatták a korongot. A 10. percre már jelentős vendég fölényről beszélhetünk. Lyduchin (angol írásmóddal) lövése azért munkát okozott Tőke kapusnak. De ez csak egy villanás volt. Jöttek a vendégek, egy jó helyzet után újra ziccer, egy jobbról passz középre a védők mögött, zavartalan gól, Andrei 0:2
A játékot és az eredményt látva – eldőlt a meccs. De a harmadik találat a bizonyosság. 
Kicsi remény: Benk vas - majd további két hazai lehetőség – remek villanás. A harmad végéig az Újpestnek további villanásai voltak, míg a Brassó magabiztosan, fölényben játszott, bár ritkábban kerültnek helyzetbe. A harmad utolsó percében egy Vorobjev-Liducsin akció – még nem gól. De pár másodpercre rá Selan lövése kipattant, Benk bevágta a korongot, 1:2.
A csendesen elfolyó meccs forgatókönyvét Benk átírta, jókor elért remek góljával meccsben maradt az UTE. Több, mint fél éve nem láttunk lila bajnokit nehéz most értékelni. A Brassón azt látom, hogy játékban vannak, magabiztosak, az UTE kóstolgatja a hokit, az ellenfelet és saját magát. 

II. harmad
Most is először az UTE támad, de hamarosan visszaáll a rend, a brassói fölény, hazai ellentámadások. A 23. percben Stadel egy jó akciót követő visszaadásból nem lőtt gólt. Aztán a szokásos kép, mezőnyjáték, brassói fölény. A Brassó támad – bár nem túl veszélyesek. De kérdem: ha ők támadnak, hogyan egyenlítünk?  Hát így! A 27. percben Selan lő, a lövés – kijön, ismétlés, 2:2, Bodó
Akkor mintha most kezdenénk! Szokjuk a Brassót, szokjuk a bajnokit! Gliga lövését fogta Duschek, aztán jött egy kiegyenlített szakasz, amolyan oda-vissza hokival. De aztán a Brassó megint fölénybe került. A 33. percben Nemes volt veszélyes – hosszú idő után végre egy újpesti támadás! De jött a 36. perc és jött Klempa, aki még nem talált be, de pár másodperccel később Gliga már igen, 2:3. A 38. percben végre valami, újpesti kavarás a vendég kapunál, három-négy majdnem lehetőség, aztán bunyóval csillapodnak a csapatok. Hosszú tanácskozás után 4-4 perc büntetés, de mindkét oldalon 5 mezőnyjátékos folytatta a játékot.
Váratlan, de remek egyenlítés, ezzel visszajött nézőtéri remény. Az aztán jött a megszokott Brassó  fölény, UTE ellenakciókkal. A jobban játszó (játékban lévő) csapat vezet. De a kétgólos hátrányból való egyenlítés kimondatja velem: van a lilákban ráció, akár még…

III. harmad
A Brassó feláll – már megszoktuk. A játék képe – mint eddig. A sárgák jönnek, a lilák csak néha mennek. Ráadásul a Brassó erősít, komolyabb a vendég fölény. 
48. perc: újpesti támadás, újpesti fault. Megússzuk. Viszont az előnyt sem tudjuk kihasználni. Kapus nélkül kapjuk a negyediket, Finucci2:4.

Hiába szerettük volna. az Újpest ma nem szerzett pontot. A Brassó jobban játékba van, ma többet támadott, a győzelmet a játék képe reálisan mutatta. Az Újpest – vigasztaljuk magunkat – még idény eleji formát mutatott. Feljebb lépni lehet, feljebb lépni kell. Már szombaton, 14:30-kor (nem éppen hoki időpont, de a nagy tévé parancsára) a Csíkszereda ellen a Megyeri úton.
Még valami:
A képeken láthattuk, a ritka nézők fegyelmezetten, maszkban figyelte a mérkőzést. Ez a szurkolói fegyelem figyelemre méltó. Mégsem kockázatos hokimeccsre menni?
LS

Virág Csaba: “Egy ilyen leállás után szükségünk van még némi időre, de bizakodásra ad okot, hogy már most sokkal jobban játszottunk, mint múlt pénteken, a Dunaújváros elleni felkészülési mérkőzésen. Kemény meccsen vagyunk túl, önmagában pozitív, hogy tudtuk tartani a lépést a Brassóval, de főleg a korongkihozatalunkon van mit javítani. A csapat erejét mutatja, hogy fel tudtunk állni 0-2 után, remélem, hogy gyorsan tovább tudunk fejlődni.”

Dave MacQueen: “Sok lehetőséget kidolgoztunk a jégen, de sokat ki is hagytunk. 2-0 után ziccereket dolgoztunk ki, amik kimaradtak, ott lezárhattuk volna a meccset, azonban a második harmadban kicsit kiengedtek a lábak, így az Újpest vissza tudott jönni a mérkőzésbe. Örülök a győzelemnek, de van még mit tanulnia a csapatomnak.”
(jkb.hu)

A mérkőzést az ERSTE LIGA TV közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése