2020. október 27., kedd

EL40: DAB-UTE 5:4 hu.

Idei első fehérmezes mérkőzését játszotta az Újpest Dunaújvárosban. Legutóbb a DAB ellen a Megyeri úton volt 10 rossz percünk, beszedtünk három gólt, büntetőkkel elment a meccs. Most arra a 10 percre is figyelni kéne, és lehetne javítani.
A csapatban nincs új hiányzó, nincs visszatérő. A mezőnyjátékosokat tekintve 20-17 a hazaiak javára.

(2020.10.27) EL 40:
Dunaújvárosi Acélbikák - UTE 5:4 hu. (2:0, 2:3, 0:1, 1:0)   -  eseménynapló

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 270 néző, vezette: Varjú Á., Berger Á., Horváth M., Kis-Király B.

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson - Nilsson, Kovács B. (1), Németh P., Pihlqvist, Azari - Dósa, Phillips, Dansereau 1(2), St Pierre 2, Szappanos - Mestyán 1, Hruby, Mazurek (1), Pinczés O.(1), Török 1 - Jakabfy, Lencsés, Pozsár, Somogyi (1), Gebei G. Edző: Leger David, Borbás Gergely

UTE: Márkus - Stadel (2), Szécsi P., Just 2, Bodó (3), Aviani 1 - Kiss Ph., Selan (1), Nemes B. (1), Rafaj, Vorobyev 1 - Varga A., Kovács A., Szabad, Fliszár, Godó - Horváth A., Kovács S. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Gólok:
07:49 - 1:0 StPierre (Mazurek, Dansereau) - ee
15:26 - 2:0 Mestyán (Somogyi)
21:25 - 2:1 Aviani (Selan, Bodó) - ee
25:27 - 3:1 Dansereau - eh
34:25 - 3:2 Just (Stadel, Bodó) - ee
39:06 - 4:2 Török (Pinczés)
39:48 - 4:3 Vorobyev (Stadel, Nemes B.)
59:31 - 4:4 Just (Bodó)
60:43 - 5:4 StPierre (Dansereau, Kovács B.)

Kiállítás: 14 perc ill. 4 perc
Lövések: 31:57 (10:16, 10:21, 10:20, 1:0)

I. harmad 
Szécsi lövése adta az alaphangot, és vagy öt percre felálltak a lilák. Csak ezután jöttek ki a hazaiak, két helyzettel jelezve, hogy nem csak védekezni fognak ma este. A kiegyenlítettebb játékot egy (felesleges) kiállítás tette egyoldalúvá: szép előnygólt lőttek a pirosak: balról, a kapuhoz közel az alapvonalról ment visszajátszás jobbra, az érkező St Pierre kapásból beverte, 1:0. 26 másodperc emberelőny elég volt a gólhoz. Két hazai lövés következet. A 10. percben Nemes hazaadással mentett Gebei elől – nem éppen hokis megoldás, de most ez kellett. A 12. percben Just, majd Bodo helyzete maradt ki. Jó a meccs, helyzetek, lövések mindkét oldalon. A 16. percben Mestyán távolról lőtt góllal már 2:0. Most már kötelező gólt lőni, ha még karunk ma valamit! A következő UTE előny elég gyengén sikerült. Helyzetek: Bodó és Vorobjov az utolsó percben próbálkozott, majd Azari megugrása ígért gólt. 
Jobb az Újváros. Az Újpest támadott, de gólra nem voltak jók. A hazaiak belőtték az előnyt, a lilák nem. A hazaiak nyugodtabban várhatják a második harmadot. 

II. harmad 
A liláknak nem lesz könnyű: ha gólt lőnek, meccsben vannak, ha gólt kapnak – gyakorlatilag eldőlt a meccs. Gyorsan jött az UTE előny, a 22. percben a kijövő korongot Aviani ismétli góllá, 2:1. Ezúttal 28 mp emberelőny kellett a gólhoz . Számunkra kedvezőbbre fordult az eredmény, most kapkodás nélkül kell gólokat lőni! 25. perc, amikor az emberelőny hátrány: a támadó Újpest felállt, de hátra csúszott a korong, talán Stadel vétette el a támadó kékvonalnál, és Dansereau kapuig ment, rávezetéses góllal 3:1. Akkor megint -2. Hajtás, pörgés, helyzetek, de minden múló másodperc a hazaiak lelkét segíti. A 31. percben 5 az 5-ben felállva támad az UTE. Aztán elmúlt ez is. A következő kiállítás is a hazaiakat sújtotta, de most Just is: lövése kissé megpattant, és a hálóban landolt 3:2. Az lila csapat egyenlíteni akar. Most. És megint jött a hazai kiállítás. Az eddigi öt gólból egy esett volt egyenlő létszámnál. De most nem volt találat. Aztán a 40. percben hazai ellenakció során Pinczés O. lőtt, a kipattanót Török tette gólba 4:2. Akkor megint -2. De! 12 mp-cel a vége lőtt Vorobjov, 4:3! Stadel tette le neki a korongot. 
Dráma fokozódik, de még lehet jó a vége. Elég lesz a végén vezetni.
 
III. harmad
Aviani esett nagyot némi segédlettel – a kezére. A mentők is nézték, mi van vele. Ma már nem jön vissza. Nagy a hajtás – kell a gól, itt is, ott is. Varga illetve Azari helyzeteket fog az illetékes kapus a 46. percben. Megint hazai kiállítás – erősen véleményes. De semmi gól. Jó az Újváros is, veszélyesen támadnak. Jó mérkőzés, de azért a hazaiaknak jobban tetszik. Bodó remek átadással ment kapura, de Hughson bravúrozott. Az 50. percben Rafaj jobbról a hosszú vasat lőtte el. 53. perc: az UTE felállva támad,a DAB lendületből ellenakciózik. Fogy az idő, nem fogy a különbség. Amikor minden mindegy, bejön a hatodik újpesti, és Just megtette a csodát, 4:4! A hazaiak videót kértek. Az szerint is gól. 29,5 mp-cel a harmad vége előtt! Hughson két gólt még kivédett a hosszabbítás kezdete előtt.

Hosszabbítás
– mint legutóbb. És most a lila játék után az első piros támadás során StPierre betalát a felsőbe, 5:4 Videóznak a bírók, én nem láttam okot, amit nézni kéne – Gól, vége, 5:4.
Jó meccs, nagy meccs, elvesztett meccs. Az Újpest végig futott az eredmény után, aztán éppen utolérte az X-et, amiből megint csak egy pontunk maradt. Az Újpestnek javulni kell!
LS

Dave Leger: "Kissé érzelmes volt a mérkőzés, meglehetősen hullámzóan játszottunk. Megvolt a vezetés, de az UTE folyamatosan jött vissza. A vége hasonló volt a MAC elleni meccshez, megint a hajrában kaptunk gólt, ezen javítanunk kell a jövőben. Kicsit frusztráltak voltunk a sok emberhátrány miatt, s ha rendre hátrányban kell védekezni, nem tudunk támadni. Örülök, hogy az egyetlen emberelőnyünket beütöttük." 

Virág Csaba: "Nehéz ilyenkor bármit mondani, hatvanegy percig rendben volt, amit láttunk a jégen. Nyilván vannak hibák a játékban, s ezek benne is lesznek, de ezeket a Dunaújváros kegyetlenül ki is használta. Nagyon keményen dogoztunk, hogy vissza tudjunk jönni, van karaktere a csapatnak, az utolsó percben tudtunk egyenlíteni." 
(nso.hu)

A mérkőzést az ERSTE LIGA TV közvetítette.


Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése