2020. október 18., vasárnap

EL31: UTE-Titánok 6:3

Két olyan csapat játszik ma, akik legutóbb a Gyergyó ellen játszottak és 4:3-ra győzetek –  mindketten büntetővel. Tehát két egyforma erős csapat lép ma jégre? Azért reméljük, a lilák legalább egy kicsivel erősebbek!
Ezúttal is a számítógépet lesve követtem a meccset. Ma Szécsi sem játszhatott, visszatérő nem volt. 

(2020.10.18) EL 31:
UTE - Titánok 6:3 (1:1, 2:1, 3:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 356 néző, vezette: Mach M., Pálkövi Zs., Banga V., Bedő P.

UTE: Márkus - Stadel, Horváth A., Vincze P. 1(2), Just 1(2), Bodó (1) - Kiss Ph. 1(1), Selan 1, Nemes B., Lyuduchin 1, Vorobyev (1) - Varga A. (1), Kovács A. (1), Fliszár 1, Godó, Rafaj - Kovács S. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Titánok: Gyenes - Mcnulty (1), Dobmayer, Madácsi 1, Almási, Balogh B. 1 - Reiter A. (1), Erdély (1), Tiainen (2), Németh K., Yakimchuk 1(1) - Kóger, Hajnal, Csiszer, Sándor-Székely. Edző: Vuorinen Kasper

Gólok:
10:01 - 1:0 Just
18:19 - 1:1 Yakimchuk (Tiainen, Mcnulty) - ee
21:13 - 2:1 Lyuduchin (Vorobyev)
24:22 - 2:2 Madácsi (Yakimchuk, Tiainen) - ee
38:40 - 3:2 Vincze P. (Kiss Ph., Just)
40:26 - 4:2 Selan (Vincze P., Just)
56:19 - 5:2 Fliszár (Varga A., Kovács A.)
57:57 - 5:3 Balogh B. (Erdély, Reiter A.) - ee
59:28 - 6:3 Kiss Ph. (Vincze P., Bodó) - üres kapu

Kiállítás: 8 perc ill. 4 perc
Lövések: 49:29 (13:11, 22:7, 14:11)

I. harmad
A vendégek ébredtek jobban, a fölény 3 percig tartott. Az első újpesti lehetőséget Godó alakította ki, de visszajátszását Just nem tudta belőni. A továbbiakban a hazaiak játszottak fölényben - két perc emberelőny is volt – de Gyenes meccsben tartotta a Titánokat. A hazai fölény ellen a Fehérvárnak (Győrnek?) megugrásai vannak, a megugrások végén szinte mindig vannak lövések, Márkus sem unatkozott. A 10. percben Just szerzett korongot a saját harmadában, végigment a jobboldalon, remek lövése a hosszú sarokba ment, 1:0. A játék képe változatlan hazai támadások, Titán megugrások. A 17. percben a vendégek kerültnek előnybe, végig támadtak, s egy légiós akció végén felállva McNulty átadását  Tainen adta vissza az alapvonal mögül, Jakimcsuk a kapuba bombázott, 1:1. Kicsit hagytuk őket…
A tanulság: nem kell emberhátrányba kerülni – bár ez a mostani mintha túl szigorú ítélet lett volna. Hiába volt több dolga Gyenesnek, mint Márkusnak, 1 gól itt, 1 gól ott, Egyenlő létszámnál az Újpest tűnik jobbak. 

II. harmad
A 22, percben Vorobjov korongot szerzett a kapu mögött, beadását Ljuducsin középről belőtte, 2:1. Kezd helyreállni a rend?
De jajj, Kovács Attila kiállt. Ezúttal rendszeresek voltak az UTE szerelések, a az emberhátrány vége mégis rossz, 9 mp-cel a letelte előtt folyamatos jobboldali támadójáték után a Titánok átnyomták balra a korongot Madácsihoz, aki egyből lőtt, a szinte üres kapuba, 2:2. Ezután lila nyomás, támadások sora, lövések és Gyenes védések. És ez emberelőny is kimaradt. A harmad fele után a hazai csapat végletes fölénybe került: de egyelőre hiába. Ebben a sportban pontozással nem lehet vezetni. Az utolsó pár percben már akkora nyomás nehezedett Gyenes kapujára – nem is a Titánok csapatára, hogy ezt már nem lehetett kibírni: A sokadik akció végén Vincze P. közelről betalált, 3:2. Végre! 
Előbb az első harmad másolatát láttuk, csak gyorsabban jöttek a gólok, itt is, ott is. Aztán a harmad második felében nagyon szorítottak a lilák, megérdemelt/megdolgozott vezetéshez jutottak. Izgalmas harmadik harmad elé nézünk!

III. harmad
Újpesti góllal indult a harmad – az izgalmakat lecsökkentendő: Selan lőtt be a kékvonaltól középről egy Vincze által kapu mögül visszaívelt korongot, 4:2. Két gól – már valami, de borzasztó sok idő van vissza. A 44. percben jött az átkozott kiállítás. Vincze rögtön majdnem gólt lőtt. Aztán sikerült kivédekezni a 2 percet, múlik az átok, nem kaptunk gólt. Továbbra is jó szorít az Újpest. Ilyen határozott támadójátékot évek óta nem láttunk a csapattól. Jó évünk lesz? 
A továbbiakban is szinte egykapuzott az UTE, folyamatosan úgy támadtak a lilák, mintha előnyben játszanának. Vagy ekkora az erőkülönbség a két csapat között? Közben Rafaj vasat lőtt. Aztán az 57. percben egy lövés főbe lőtte Gyenest, leesett a fejvédője is, és a kipattanót belőtte Fliszár. A bírók először nem adták meg a gólt, aztán megadták, 5:2. Én nem adtam volna meg. A végeredményt amúgy sem zavarta volna. Aztán jött még egy hazai kiállítás, góllal, Balogh találta be az 57. perc végén, 5:3. A 60. percben Kiss Ph. balról, a kékvonalról üreskapus góllal beállította a 6:3-as végeredményt. 
A meccs feléig volt izgulnivalónk, aztán óriási fölénybe került az UTE. A csapat remekül védekezett, már a támadó harmadban rendszeresen letámadtunk, sokszor sikerrel. És erőben is nagyon jól állunk – legalábbis a Titánokhoz képest. Csak az emberhátrányokat kerüljük!
LS

Virág Csaba: "Az első harmadban nem az történt, amit látni szerettünk volna, ennek a szünetben hangot is adtunk az öltözőben. Ahogy elkezdtünk többet korcsolyázni, aktívabbak lettünk, egyből megnyíltak azok a lehetőségek, amelyekből mi jöttünk ki jobban. A második harmadban mutatott játéknak és nyomásgyakorlásnak köszönhetően a záró játékrészben könnyebb dolgunk volt, mert fáradtabb volt az ellenfél. Mindig jó érzés sok gólt lőni, megküzdöttünk érte."
Kasper Vuorinen: "Kettő kettőig fel tudtuk venni a harcot az ellenféllel, de ezt követően szinte az összes egyéni párharcot elvesztettük, rengeteg időt emésztett fel, míg ki tudtuk juttatni a korongot a saját harmadunkból, továbbá sokkal agilisabb volt az Újpest a sarkokban és a kapunk előtt. Tíz hiányzónk volt, összességében reális eredmény született."
(nso.hu)

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése