2020. október 22., csütörtök

EL34: UTE-DAB 3:4 bü

Lekéstem a kezdést az ünnep előtti hatalmas forgalomban, pedig nem is Újpestre mentem. Az UTE csapatában három új hiányzó Vincze Péter és Horváth Ákos és Ljuducsin, visszatért Szécsi Patrik, (bár nem nagyon volt jégen) és van két új bemutatkozó is: a héten igazolt 23 éves Szabad Kevin, aki a Capitasban nevelkedett, némi hazai kitérő után a Klagenfurt II-ből érkezett jobbszélső és a kanadai születésű, de már horvát nemzetiséget is megkapott, Nice-ből érkező 27 éves csatár, Mike Aviani.

(2020.10.22) EL 34:
UTE - Dunaújvárosi Acélbikák 3:4 bü. (1:0, 0:3, 2:0, 0:0, 0:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 372 néző, vezette: Mach M., Gangel L., Sábián B., Kis-Király B.

UTE: Márkus - Stadel (1), Horváth A., Just, Bodó 1, Aviani - Kiss Ph., Selan, Nemes B. (1), Rafaj (1), Vorobyev 1 - Varga A. (1), Kovács A., Szabad 1, Fliszár, Godó - Szécsi, Kovács S. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson - Phillips, Kovács B. 1(1), Mazurek, Odnoga, Török 1 - Mestyán (1), Hruby, Pozsár, Pihlqvist 1, Azari - Lencsés, Dósa, Dansereau 1, StPierre (2), Szappanos (1) - Jakabfy, Pinczés, Németh P., Gebei. Edző: Leger David, Borbás Gergely

Gólok:
05:57 - 1:0 Bodó (Stadel) - ee
23:31 - 1:1 Pihlqvist (Mestyán) - ee
28:45 - 1:2 Kovács B. (St, Szappanos)
29:38 - 1:3 Dansereau (Kovács B., St) - ee
41:02 - 2:3 Vorobyev (Nemes B., Rafaj)
57:40 - 3:3 Szabad (Varga A.)
65:00 - 3:4 Török - büntető

Kiállítás: 10 perc ill. 16 perc
Lövések: 48:33 (18:9, 11:16, 14:5, 5:2, 0:1)

I. harmad 
A bevezető játék után a 6. percben újpesti előny. A kiállítás utáni bulin 2x intette a vendégjátékost a játékvezető, de némi fellebbezés után mégsem lett kettős a kiállítás. Az előny hamar bejött: 20 mp után Bodó balról a rövid (botos) felsőbe lőtt, 1:0. Pillanatok múlva egyenlítenek a bírák a kiállításoknál (jogosan), a DAB azonban nem lőtt gólt. A kiállítás letelte után Bodó lépett meg, de Hughson győzött. Dansereau egyenlíthetett volna, de nem tette - köszönjük, Márkus! Most változatos lett a meccs, bár a hazaiak előretolt védekezése sokszor működött. 5-5-ben is felállt az UTE. Majd jött egy szimpla majd kettős emberelőny, de a dupla előnyt a szünet törte ketté. 
Egyre jobban látszik az idei Újpest játéka, vagy annak szándéka. Nagyon fontos a szinte azonnali visszatámadás, korongszerzési kísérlet már a támadó harmadban, továbbá támadásban a gyors, jól cselező, technikás és mozgékony csatárok sok helyzetet alakítanak ki. 

II. harmad 
Az előnyből végül nem lett gól, de hamarosan botfogásért újvárosi emberelőny. Következett. A 24. percben Pihlquist lőtt gólt, balról a hosszú (kesztyűs) felső volt a cél, a és korong cél ért. 1:1. Változatos játék következett, az Újpest 5-5-ben is felállt. Erre jött egy meglepetésgól, Kovács B. balról, oldalról, az alapvonaltól úgy 3 méterre lőtt, a korong valahogy bement a kapuba, 1:2. Onnan amúgy nem is szoktak kapura lőni... A gól után majdnem újabb DAB-gól jött, majd az újabb emberelőnyt már kihasználta a DAB! Dansereau balra kapott átadást, míg Márkus középen várta lövést, durván előrecsúszott és így a gyakorlatilag üresen maradt kapuba lőhetett a csatár, 1:3. Ezután az UTE ment előre, mi mást is tehetett volna. De minden kimaradt, jó a DAB kapusa, Hughson. Előnyből sem sikerült a szépítés. Egyre idegesebben játszott az Újpest. Nyomták a támadásokat, de a lövések sikertelenek. A gólmentes akciók kapkodóvá tették a csatárokat. 
Komoly fordulat, 1:0 után 1:3. Fáj, de ez van. Feléledtek a vendégek. Az első gól belefért, a második gól váratlanul jött, onnan nem szabad gólt kapni, míg a harmadik… Szóval a DAB elrontotta az elképzelt forgatókönyvet. Van még 20 percünk. 

III. harmad 
Nyugalon kell. Hajtás kell. Gól kell, három is! Hatalmas feladat, mondhatnám álomcélnak is. Rögtön a harmad elején nagyszerű hazai lendületakció, 3 az 1 ellen, de a kapus nyert. De a 42 perc elején megcsillant a remény: lendületes újpesti támadás után kijött a korong, és a támadással érkező Vorobjov megadta az alaphangot: már csak két gól kell a győzelemhez, 2:3! Persze, a DAB nem így akarja, támadnak is. Az újpesti emberelőny lehetőségek sorát hozta, majd Vorobjov lövése (ütője) beletört a jégbe. A 47 percben Dansereau ment el, Márkus bravúrral tartotta az eredményt. A 49. perctől nagyon nyom az Újpest, a DAB csak védekezik. Ha jól csinálják, ez elég lehet a győzelemhez. A lilák elszórtak két percet – mi másért, egy rossz csere miatt. A végén már le akartuk hozni a kapust, amikor sikerült az egyenlítés: az 58. percben a letámadás meghozta a sikert: a támadó harmadban visszaszerzett korong után Szabad Kevin első újpesti góljával 3:3! Egy pici idő van nyerni, de az egyik pont is valahonnan nagyon messziről jött vissza. 
A három hazai pontból egy megvan, egy elveszett. 

Hosszabbítás 
csak azért kellett, hogy következzenek a Büntetők. De nem egészen! A lökött StPierre buli szabálytalanság miatt állítatta ki magát. De hiába, győztes gól nem jött össze. Akkor következnek a

Büntetők
Vorobjov  0:0
Pihlquist     gól    0:1
Just          gól    1:1
Szappanos          1:1
Bodó  gól    2:1
Azari                  2:1
Rafaj                  2:1
Dansereau  gól    2:2
Szabad         2:2
Török         gól    2:3

UTE 1 pont, DAB 2 pont.

Izgalmas, túl izgalmas meccs volt a mai. Azt hiszem, elég sokan magabiztos újpesti győzelemre számítottunk. Aztán a második harmad 10 perces rövidzárlata három újvárosi gólt hozott. A harmadik játékrészben nagy melóval sikerült egyenlíteni, de a büntetőlövések szerencséje ma nem a mieinket segítette. 
Semleges szemmel jó mérkőzést láthattak a nézők, a két, győzelemért harcoló csapat összecsapása érdekes, fordulatos meccset hozott. De mi nem voltunk semleges nézők. 
Az újpesti büntetőmérleg: egy győzelem (Gyergyó), egy vereség (DAB). Fortuna egyenlített. A jövőben nem kéne rábízni a döntést!
LS 

Virág Csaba: "Jó iramú mérkőzés volt, azért szép játék a hoki, mert annak ellenére, hogy kikaptunk, az első és harmadik játékrész abszolút a miénk volt. Kicsit bent maradtunk az öltözőben, a középső harmadban, talán ha beütjük a kettős emberelőnyt, akkor máshogy alakul a találkozó. Egy dolog biztos, ennyi ziccerrel három meccset meg kell nyerni, nem hogy egyet, ebben mindenképp fejlődnünk kell!" 

David Leger: "Először is gratulálok az Újpestnek, hogy vissza tudtak jönni a meccsbe. Az első, és az utolsó harmadban dominált az ellenfél, a középső játékrésznek köszönhetjük a mai győzelmünket, elvesztettünk egy pontot ugyan de ezért nem neheztelek a csapatomra!" 
(Utehoki UTE Jégkorong Szakosztály)

A mérkőzést az ERSTE LIGA TV közvetítette.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése