2020. október 30., péntek

EL88: UTE-MAC 2:1

Újra játszhatott Vincze Péter, nem lépett jégre Aviani. 

(2020.10.30) EL 88:
UTE - MAC HKB Újbuda 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 387 néző, vezette: Nagy A., Gangel L., Pálkövi Bo., Kövesi B.

UTE: Márkus - Stadel, Szécsi P., Vincze P. 1, Just, Bodó (1) - Kiss Ph., Selan, Nemes B., Szabad (1), Vorobyev - Varga A., Kovács A., Fliszár (1), Godó, Rafaj 1 - Horváth A., Kovács S. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

MAC HKB Újbuda: Farkas R. - Csollák, Pozsgai T., Nagy K., Sofron I., Molnár B. - Garát (1), Jászai, Orban B. 1, Kreisz, Terbócs (1) - Bugár, Dóczi, Lőczi, Kedves R., Majoross B. - Strenk, Ritter, Ádám. Edző: Kangyal Balázs, Marton Tibor

Gólok:
03:04 - 1:0 Vincze P. (Szabad, Bodó) - ee
04:43 - 2:0 Rafaj (Fliszár)
59:58 - 2:1 Orban B. (Terbócs, Garát)

Kiállítás: 2 perc ill. 12 perc
Lövések: 38:26 (12:5, 10:15, 16:6)

A 4. percben az emberelőnyt 17 mp után gólra váltja az Újpest: baloldali lövés, majd kapu előtti kavarás után a kipattanót Vincze P. vágta be, 1:0. Az 5. percben majd Rafaj vitte fel a korongot, lövése utat talált a hosszú sarokba, 2:0. Az Újpest sokat támadott, de a védelem nem volt olyan magabiztos – szerencsére ennek nem lett következménye. 
A középső játékrészben kiegyenlítettebb, de gól nélküli játékkal ment le. A MAC talán kicsit többet támadott, de mindkét kapus jól végezte dolgát.
A kétgólos előny határeset, a háromgólos különbség már dönt. De ha így marad, azzal is elégedettek leszünk. A MAC megint erősebben próbálkozott, több esetben veszélyesen csorgott le a korong hazai kapunál, de gólba igazító ütő nem volt a közelbe. A hazaiak is nagyon jó lehetőségeket dolgoztak ki – de gólig a lilák sem jutottak. Aztán a kései poén: 2.2 mp-cel a vége előtt 6 az 5-ben Orban Brace betalált, 2:1
Az 5. percben majdnem meglett a végeredmény – a többi csak ráadás volt. Így izgalommentes, nyugodt meccset láthattunk. A MAC gól olyan későn jött, hogy nem volt jelentősége. Az Újpest megérdemelte a három pontot. 
LS

Virág Csaba: "Eddig a korong nélküli játékunkkal volt mindig probléma, most ez a szegmens kifogásolhatatlannak bizonyult. Próbáltuk kevés gólon tartani az ellenfelet, sikerült is, sajnálom a kapusunkat, Márkus Leventét, hogy nem jött össze neki a shoutout, megérdemelte volna. Lezárhattuk volna a partit a harmadik harmadban, ez nem történt meg, de így is nagyon elégedett vagyok.”

Kangyal Balázs: "Kettős érzéseim vannak, de nem vagyok különösebben csalódott. Tudtuk, hogy egyszer véget ér ez a minden meccsen pontot szerzős időszak. A találkozó megtanított bennünket rengeteg alapigazságra, köztük arra is, hogyan készüljünk fel egy hiányos csapat ellen. Továbbá ez az egész meccs nagyon jó tanulópénz volt a fiatal srácainknak is. Tudtuk, hogy milyen erős csapat az UTE. Az első harmadban a játékunk hagyott kívánni valót maga után, a második harmad tetszett, a záró húsz perccel sem volt gond. Eddig mindig lőttünk jó pár gólt, most a végén csak egy figura lett eredményes.”
(jkb.hu)

A mérkőzést az ERSTE LIGA TV közvetítette.


Az összefoglaló:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése