2020. október 13., kedd

EL27: UTE-Gyergyó 4:3 bü.

Otthonról néztem ezt a meccset is. Ez egyelőre így lesz. A vendégszektor aggodalmasan sűrűn tele volt, a kamerával szembeni oldalon szabadon járt a levegő. Az első sorban csak a szélen ültek ketten.
Két meccs - pont nélkül. Ideje lenne végre nyerni! Duschek és Benk ma sem játszott, csakúgy mint Sikorcin.

(2020.10.13) EL 27:
UTE - Gyergyói Hoki Klub 4:3 bü. (2:0, 0:2, 1:1, 0:0, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 404 néző, vezette: Kókai M., Nagy A., Szabó D., Herczeg L.

UTE: Márkus - Stadel 1, Szécsi, Vincze P., Just (2), Bodó 2(1) - Kiss Ph., Selan, Nemes B., Lyuduchin 1, Vorobyev (1) - Varga A. (1), Kovács A., Fliszár, Godó, Rafaj - Horváth A., Kovács S. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Gyergyói Hoki Klub: Cooke - Matheson (1), Bobcek 1, Szigeti, Tendler (2), Koskiranta - Jones 1, Kozma, Silló, Szabó P. 1, Bíró G. - Rasulov, Nagy Cs., Barabás, Péter Zs. (1), Csergő - Benedek, Lázár, Ivácson. Edző: Cameron Malcolm, Szilassy Zoltán

Gólok:
08:41 - 1:0 Lyuduchin (Vorobyev)
16:49 - 2:0 Bodó (Just, Varga A.)
32:08 - 2:1 Jones (Tendler, Matheson)
34:17 - 2:2 Bobcek (Tendler, Péter Zs.)
44:44 - 2:3 Szabó P.
59:57 - 3:3 Stadel (Just, Bodó) - ee
65:00 - 4:3 Bodó - büntető

Kiállítás: 6 perc + 10 perc fegyelmi (Rafaj) ill. 6 perc + 10 perc fegyelmi (Szabó P.)
Lövések: 49:39 (14:11, 17:13, 16:9, 1:6, 1:0)

I. harmad
Hazai támadásokkal indult a találkozó, voltak lehetőségek, lövések, csak gól nem. A Gyergyó úgy 5 perc után jött ki. Aztán emberelőnyben úgy felállt az UTE, ahogy kell, illetve majdnem úgy, csak a gól maradt el. A 11. percben Vorobjev ment el remekül – sok örömünk lesz benne idén – lövése kipattant, Ljuducsin ismétlése bement, 1:0. Kijött a Gyergyó – mit is tehetnének egy bekapott gól után – de Márkus megmutatta: egy ifjú kapusra is bátran lehet építeni. A 15. percben Vincze lövésével táncba küldte a korongot, ami (aki?) ott forgott a gólvonalon, de nem sasszézott a háló felé. Az UTE fölény aztán mégis gólt hozott: Just lendületes akcióban adta balról a korongot, Bodó érkezett és gól, 2:0. A Gyergyó azonnal egyenlíteni akart, de maradt a kétgólos – majdnem hogy megnyugtató előny. Az UTE sokkal jobban játszik, mint a két első meccsen – az idény eleje véget ért.

II. harmad
A 16 perc után jöttek a csapatok – de hol vannak a bírák? Játékosok visszamentek az öltözőbe, a közönség maradt. Technikai gond lehetett, az időmérést kellett újraéleszteni.  Majd félórás szünet után ment tovább a meccs. 
A második percben Nemes ugrott meg, gólhelyzetben faultolták. A büntető kimaradt – Just vezette kapura.  Egyelőre az UTE maradt támadásban, de lassan a Gyergyó is kijött. Helyzet itt, helyzet ott. Ilyen egy jó kis pörgős meccs! A 33. percben a Gyergyó egy gyors támadás végén betalált, középről eleresztett kapáslövéssel Jones révén, 2:1. Az egyenlítés is megérkezett, a sorozatban támadó vendégcsapat Bobcek révén egyenlített, a csatár a kapu mögül visszakanyarodva varázsolta a hálóba a korongot, 2:2. Sok meló után kettő perc alatt elmúlt az előny. De a mégsem volt váratlan, a meccs képében egyik csapat gólja sem volt meglepetés.  Vincze bombáját fogta Cooke kapus. Helyzet itt- helyzet ott. Izgalom és aggodalom. A harmad végén hazai támadások, hazai lehetőségek. 
Jó, de túl izgalmas a mérkőzés. Örüljünk, hogy nem kaptuk meg a harmadikat, de szomorkodjunk, hogy nem is lőttük meg.

III. harmad
Kiegyenlített a játék és az eredmény is. Pedig legalább egy gól lesz még! Kár volt ezt leírni a jegyzetbe. Eladott koronggal jobbról Szabó lódult meg egyedül. Lövés helyett elütött a korong fölött, amely így becsusszant Márkus lába közt. Nem kapushiba, zseniális csel. 2:3
Az Újpest erőlködik. Akaratban nincs hiba, a lövésekben igen. Feláll az UTE, mennek a lövések – de a kapusról nem jönnek ki. A Gyergyó csak védekezik – de hatásosan. Aztán kijönnek – gondolván, addig sem kapnak gólt. A harmad végén hatalmas Újpesti nyomás, mást nem is lehet tenni. A végén kapus nélkül 6 a 4 ellen támad az Újpest és ezúttal sikerült! Stadel 59:57-nél hátulról középről, 3:3! Phű! Óriási! 
Egy pontunk van, a másik elveszett. De most az egynek nagyon örülünk!

Hosszabbítás
Az általam szörnyűnek tartott 3-3 elleni játék.  Két játékos vágta egymást az U kapu előtt – csak Nemes ki. Ez lejtős döntés volt! Fél gól hátrány, csak még nem írják fel. Nem kaptuk meg a gól másik felét!  Nincs gól, marad a szerencsejáték.

Büntetők:
Vorobjov gól 1:0
Koskiranta gól 1:1
Bodó 1:1
Bíró 1:1
Just gól 2:1
Csergő gól 2:2
Stadel 2:2
Jones gól 2:3
Rafaj gól 3:3
Szigeti         3:3
A ráadás:
Koskiranta 3:3
Vorobjov 3:3
Csergő 3:3
Just 3:3
Tandler 3:3
Bodó gól 4:3

Győzelem! 
Játékba lendült az Újpest! Fortuna komoly támogatásával megvan az idei első két pont. Pénteken a Vasas ellen már hármat szeretnénk!
LS

Virág Csaba, UTE: “Nagyon hasonló mérkőzés volt ez, mint a szombati, azzal a különbséggel, hogy most az elején két találattal is vezettünk. 2-0 után nem korcsolyáztunk eleget, gyermeteg hibákból kaptunk gólokat, aztán a hátrányban alapjaiból építettük újjá a játékunkat. Van ebben a mai Újpestben valami pozitív, valami szavakkal nehezen kifejezhető erő, nem minden csapat képes arra, hogy a rendes játékidő vége előtt három másodperccel egyenlítsen.”

Malcom Cameron, Gyergyói HK: “Ez az egy pont is nagyon sokat ér a csapatomnak, rengeteget harcoltunk érte, sok helyzetet dolgoztunk ki, 58 percig jól mentek a lábak, de a végén nem volt szerencsénk. A hosszabbításban emberelőnybe kerültünk, de sajnos a fiúk nem tudták eldönteni a meccset, a büntetőkben pedig alulmaradtunk.”
(jkb.hu)

A teljes mérkőzés: 

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése