2020. november 17., kedd

EL55: UTE-DEAC 5:2

Duschek visszagyógyult a kapuba, viszont a védelem két oszlopa, Varga és Kiss Ph. kihagyta a mai meccset. A 17 éves rácsos Balázsi Márton mutatkozott be a védelemben.
Már természetes - bár megszokni nem lehet – hogy nincsenek nézők, csak műhang – de legalább a mi szurkolói hangunk! Mintha hallottam volna, hogy „Hajrá lilák!”.
A 8:1 hitével bízhattak magukban a debreceniek, az 1:8 meg csak-csak nyomott hagyott a lilák lelkében. Pedig ezerszer hallottuk: csak a következő meccs számít. a meccset az M4Sport tv közvetítette. Jó tette.

(2020.11.17) EL 55:
UTE - DEAC 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 0 néző, vezette: Wolf L., Babic V., Váczi D., Mizsák P.

UTE: Duschek - Stadel (1), Balázsi, Just (1), Lamoureux, Bodó (2) - Horváth A., SELAN 2(2), Benk 2, Sikorcin (1), Vorobyev - Kovács A., Szécsi P., Nemes B. (1), Szabad 1, Vincze P. - Kovács S., Fliszár, Godó, Rafaj. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

DEAC: HETÉNYI Z. - Kloz (1), Vokla, Izacky, Dalecky, Novotny - Sándor, Kiss R., Pestunov (1), Kuleshov (1), Hári N. 1 - Bogesic, Filbrandt, Mazzag, Kiss P. (1), Szűcs I. 1 - Mihalik, Sándor, Kozma, Molnár D., Berta. Edző: Musial David, Kecskeméti Áron

Gólok:
05:43 - 1:0 Benk (Bodó, Stadel) - ee
13:39 - 1:1 Hári N. (Kuleshov, Pestunov)
20:45 - 2:1 Selan (Just)
35:59 - 3:1 Szabad (Selan, Nemes B.)
43:16 - 4:1 Selan (Bodó)
45:58 - 4:2 Szűcs I. (Kiss P., Kloz)
50:45 - 5:2 Benk (Selan, Sikorcin)

Kiállítás: 4 perc ill. 6 perc
Lövések: 45:42 (12:19, 15:11, 18:12)

I, harmad 
Változatos játékkal indult a mérkőzés. A vendégek érezték és éreztették erejüket, bátran és jól támadtak. A lilák is mentek fel, hiszen remek csatáraink vannak. Az 5. percben azt írtam fel, hogy a DEAC többet támad. És nem csak úgy akciózgat, felállnak, nyomnak, veszélyeztetnek az egyetemiek. Mindenesetre Duscheket gyorsan visszaszoktatták az Esrte Ligához! Amikor az UTE került emberelőnybe, és nem sokat kellett várni az eredményre: a 6. percben Bodó baloldalon került lövőhelyzetbe, Hetényi lövésre számítva előre csúszott, a zseni Bodó lövés helyett keresztbe passzolt Benknek, aki az alapvonalról visszanyúlva a gyakorlatilag üres kapuba tette a korongot, 1:0! Később emberelőnyben Bodó nagy helyzetben kicsit mellé lőtt, majd kiült. Felállt, támadott, az előny után még további másfél percig 5-5-ben is a jó DEAC. Aztán egyenlítettek is: nem nagy helyzetből, de ügyesen megcsinálták: Hári valami fura, a palánktól jövő visszaadást a rövid oldalon bekeverte. Nem is látszott helyzetnek, de remek alakítás volt sajnos, 1:1.
Az ember azt érzi, hogy az UTE gól meló után jött, ahogy a DEAC találat meg könnyen. Kiegyenlített a játék, kiegyenlített az eredmény. Az iram nagy, a meccs jó.

II. harmad
Remek kezdés! UTE támadás során Just visszajátszott hátra, a centerbe a fellépő védő Selan vagy 8 méterről a kapuba bombázott, 2:1. a gólhoz elég volt 45 másodperc! 24. perc: Rafaj Bodó-hoz centerez, de Hetényi védett. Mint eddig is, és ezután is sokszor. Nem részletezném, de a harmad további részében nagy volt az iram, változatos és izgalmas volt a meccs. A jellemzők: iram, rengeteg gólveszélyes támadás, sok lövés. Olyan a meccs, amit nagyon élveznénk a helyszínen. De mostanság más idők járnak… Kimaradt a hazai emberelőny, nem véletlenül: Hetényi nagyon nagy formában véd. Aztán a 36. percben Selan lőtt, 3:1! Balhátvédből lőtt a 44-esünk a kékvonalról. Vagy nem is lőtt, mert megemelte a korongot, De Hetényi előtt két újpesti is takart, és amikor elengedték a korongot, Szabad bele is ért, egy kicsit, gólig. Hetényinek későn jött meg a kép, 3:1
Nagyon jó meccs, nagyon jó Újpest, de jó a Debrecen is. A kétgólos előny ez ellen a DEAC ellen azért nem életbiztosítás. Legalább izgalmas lesz a harmadik játékrész is!

III. harmad
Selan megint fellépett, felment, mint második hullámos center, és megint gólozott, 4:1! (44. perc, a 44-es Selan a 4. gólt lövi - köszi M4 Sport, jó duma volt!) Tehát: 3 gól előny, megvan a meccs! De Szűcs máshogy gondolja? A 47. percben egy jó átadást belőtt a bal felsőbe, 4:2. A rossz forgatókönyv: a DEAC hisz magában és a csodában, jönnek előre. A jó: az Újpest ezt kihasználva ellenakciózik. Nézzük, melyik forgatókönyv jön be? Jajj! 49. percben Szűcs kapuvasat lő. De nem 4:3, marad a 4:2. Nagy a meccs, két elszánt, győzelmet akaró csapat hajt. Hetényi és Duschek is mindent fog. Nagyon sokat dolgoznak! Aztán az 51. percben már megint Selan! Buli után lőtt, most jobbhátvédből, talán Benk beleért, „benkelt”, 5:2! Akkor megint megvan a meccs! A hajtás ment a 60. percig, de mindenki tudta: a mai győztes már megvan. 

A felvezetőben írtam: 9 meccs, 19 pont illetve 9 meccs 10 pont. Most 10 meccs 19 pont, illetve 10 meccs 12 pont. Feljebb léptünk. Megérdemeltük a mai győzelmet. Nagy meló volt, az UTE megoldotta a feladatot. Ez nagyon bíztató!
Az UTE legjobbja ma Selan volt, két gólnál tettes, másik kettőnél tettestárs volt, míg a vendégeknél Hetényi az öt gól ellenére válogatott szinten teljesített. Jó meccset láthattunk – ezért köszönet az M4Sport-nak. De jó lett volna ott lenni!
LS

Virág Csaba: "A Debrecen nagyon jó erőkből álló csapat, ezért próbáltunk a mérkőzés elején rendszerezetten és okosan játszani. Bár hátul még mindig sok a hiányzónk, a fiatalok kiválóan helytálltak a védelemben, és a kapusunk, Duschek Dávid is nagyszerű teljesítménnyel tért vissza. Jó dolgokat csináltunk a jégen, ennek köszönhetjük a győzelmet."

David Musial: "A második gólunk után még azt hittem, visszajöhetünk a meccsbe, de az ötödik újpesti találatot követően már nem maradt esélyünk. A mérkőzés elején, az első harmadban elég bután játszottunk, bár voltak helyzeteink, kihagytuk őket. Három éve nem tudunk nyerni a Megyeri úton, most is az UTE volt a jobb csapat."
(jkb.hu)

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése