2020. november 22., vasárnap

EL42: MAC-UTE 6:4

Varga is csatlakozott a csapathoz, Kiss Ph. és Aviani még nem. Legutóbb jó játékkal 2:1-re győztünk a MAC ellen. Most? 
A meccset az M4Sport+ nyilvánossá tette - köszönjük. A közönségnek a hangját sem engedték be, furcsa, hangulattalan így a mérkőzés. (Azért a játékszünetekben az üvöltő zene nem maradt el.)
A beszámoló késett, sok volt a kézi munka. Programfejlesztés kell a változó dátummal kiírt meccsek miatt, korábban a kiírás fix volt. Remélem, a héten elkészülök a fejlesztésekkel. A koronavírusra a segítő programjaim nem számítottak...

(2020.11.22) EL 42: 
MAC HKB Újbuda - UTE 6:4 (2:1, 3:2, 1:1)    -  eseménynapló 

Tüskecsarnok, 0 néző, vezette: Haszonits M., Kincses G., Árkovics G., Kövesi B. 

MAC HKB Újbuda: Bálizs - Pozsgai T., Dóczi, Nagy K., Sofron I. 1(1), Molnár B. 1(1) - Macaulay, Jászai, Orban B. 2(2), Kreisz 1(1), Terbócs 1(3) - Garát, Bugár, Kedves R., Majoross B. Lőczi - Csollák, Ritter, Ádám, Szalmás Edző: Kangyal Balázs, Marton Tibor 

UTE: Duschek - Stadel, Varga A., Just 1(1), Lamoreux, Bodó - Horváth A., Selan 1(1), Benk, Sikorcin, Vorobyev - Kovács A., Szécsi, Nemes B. 1(1), Szabad 1, Vincze P. - Fliszár, Godó, Rafaj, Kovács S. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt 

Gólok: 
03:20 - 1:0 Molnár B. (Dóczi, Sofron) 
09:11 - 1:1 Just (Selan) 
18:00 - 2:1 Orban B. (Kreisz, Terbócs) 
23:15 - 2:2 Nemes B. - eh 
25:20 - 3:2 Sofron (Molnár B., Pozsgai Zs.) 
29:26 - 4:2 Orban B. (Macaulay, Terbócs) - ee 
30:10 - 5:2 Kreisz (Orban B., Terbócs) 
36:21 - 5:3 Szabad (Vincze P., Nemes B.) 
45:35 - 5:4 Selan (Just) 
59:26 - 6:4 Terbócs (Macaulay, Orban B.) - ee 

Kiállítás: 4 perc ill. 12 perc + 10 perc fegyelmi (Varga A.) 
Lövések: 43:40 (12:13, 18:13, 13:14)

I. harmad
Alig kezdődött a mérkőzés a 4. percben vezetett a MAC. Sofron visszajátszását balhátvéd kékvonalról kapásból meglőtte Dóczi, a kapu előtt Molnár B. egy kicsit belepattintott, 1:0. Előzmény nélküli a gól, ilyenkor inkább kóstolgatják egymást a csapatok. Hát a MAC nagyot harapott! Az tűnt fel, hogy az Újpest mintha lazábban védekezne. A MAC korongszerzés után vágtatott a lilák kapuja felé, lőttek is rendesen. Az újpesti emberelőny kimaradt, bár Just kétszer jól lőtt jobbról Lamoureux szép cselek után próbálkozott – Bálizs ott volt. A 10. percben jött össze az egyenlítés, Just ezúttal középről lőtt nagyot, a bombát Bálizs nem foghatta a jobb felsőből, 1:1A 18. percben pillanatok alatt hatalmas kavarodást csaptak a hazaiak az újpesti kapu előtt, a káoszban egyedül Orban tudta, hol a korong, be is pöckölte közelről. 2:1.
Lendületesebb, gyorsabb a MAC, már a középső harmadban jól védekeztek. A meccs fordulhat, de ehhez Újpestnek fel kéne javulnia. Hát rajta!

II. harmad
Változás nem látszott, továbbra is lendülettel jött a MAC. Ráadásul emberelőnybe is kerültek. De! Köszi Pozsgai! Indítani akart, várt, bénázott, Nemes a csodálkozó Bálizs mellett betette az ajándékot, 24. perc, 2:2. A nyomást megúsztuk. Aztán a szokásos MAC lendületes viszontakció során Sofron kilépett, rávezetéses gól, 3:2. MAC előny, de most 8 mp után Orban jobbról, hihetetlen éles szögből a rövid felsőbe talált. Pedig ott nem is férhetett be a korong! De egy 24mm*74mm rés valahogy maradt... Amíg írogattam, 44 mp után már 5:2, Kreisz talált be egy 110%-os kihagyott lehetőség után. Tehát 31 elteltével már mínusz 3. Pápá meccs… A folytatásban oda-vissza hoki, de a MAC sokkal gyorsabb, veszélyesebb. 
A 37. percben szépített az UTE, Szabad tökéletesen üresen maradt rögtön egy buli után a kapu előtt, be is lőtte, 5:3
Határozottan jobb a MAC, támadásaikban több a lendület. Ajándék elszórt koronggal még egyenlített az UTE, majd a háromgólos hátrányt sikerült visszacsökkenteni. De ami a legnagyobb baj: nem látni, hogy igazán meccsben lennének a lilák. Egy csoda azért még segíthet…

III. harmad
Bálizst szépen dolgoztatják a lilák. A 46. percben Selan egy Bálizs védés után a lecsorgót betette, 5:4. Nem hittem volna! De akkor hajrá! Az Újpest lett jobb, vagy a MAC esett vissza? Szétszórt a játék, nem látni a nagy lila nyomást. Igazán csak az eredmény változott, a játék képe nem nagyon. Gyorsabbak, erősebbek a MAC-osok. A vége előtt 4 perccel egy újpesti hátrány felezte az egyenlítésre felhasználható időt. Aztán 6 az 5-ben elemi hiba, fault, Bodó ült ki, A MAC emberelőnyben 6:4-re állította az eredményt, Terbócs révén. 

A MAC jól elverte az Újpestet. Mindezt sok fiatallal, két magyarított kanadai légióssal. Az újbudaiak ebben az idényben a jövőt építik – és úgy tűnik, jól csinálják, nekik van igazuk… Elverték az Újpestet, vezetik a tabellát.
LS

Marton Tibor: Sokkal jobban kontrolláltuk a meccset, mint Újpesten legutóbb. Sok helyzetünk volt, már a második harmadban lezárhattuk volna a történetet, ám ezek nem mentek be, mire kaptunk két könnyű gólt, ezért meleg lett a vége: igazságos eredmény született. Örülünk a győzelemnek, mert tizenhat saját saját nevelésű hokisunk játszott, belőlük hét utánpótláskorú, ez jót tesz a magyar jégkorongnak.

Virág Csaba: Rengeteg könnyű korongot adtunk az ellenfélnek, esélyt a kontrákra: drágán megfizettünk érte. A mérkőzés második felében sokkal jobban teljesítettünk, de a gödör túl nagy lett, hogy kimásszunk belőle. A finisbeli kiállítások a túlzott akarás eredményei, ám összességében nem érdemeltük volna meg az egyenlítést. Nem most kell csúcsormában lennünk, hanem februárra, és ez hosszabb folyamat is.

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése