2020. november 6., péntek

Hova? Tovább?

Tegnap hazánkban 103 áldozata volt a vírusnak. Amikor március 9-én leállította a szövetség a bajnokságot, és elajándékozta a bajnoki címet, összesen 13 fertőzöttről és 0 halálesetről tudtunk. De azóta nagyot fordult a világ: tudatban hozzászoktunk a vírushoz. Úgyis más lesz beteg!

A fertőzés a Ligában először az újpesti hokistákat érte utol, majd minden csapatban jónéhány játékos lett beteg, mérkőzések sorát kellett elhalasztani. De a focisták is nyakig benne vannak: az Újpest után már a Honvéd sem tud bajnoki meccsre kiállni.

Nem kéne felfüggeszteni az idei jégkorongidényt?
Nem, a hokiban mehet minden. A szövetség segít: már 13+1 játékossal is ki lehet állni mérkőzésre, és nem kell a COVID után 6 hetet várni, jó esetben a gyógyuláshoz elég a 3 hét is. És a meccseket évek óta otthonról ingyen bámulók fizessenek, vagy menjenek ki a mérkőzésre.  Vagy…

A korongnak mennie kell! Amerikában felmerült: ha nem lehetnek nézők, törölni kéne az NHL idényt. A ligakomisszár elfogadhatatlannak tartja az ötletet, drámai gazdasági következményektől tart.

És nálunk? Fontos az józan ész? Fontos a játékosok és szurkolók egészsége? Nem. Egy felfüggesztésnek lennének gazdasági következménye? Nem nagyon. Akkor miért nem lehet ilyen vírushelyzetben az idény felfüggesztéséről/törléséről határozni? Vagy valami külső ok akadályozza a logikus döntést? 

És a bajoki címet megint oda lehetne ajándékozni valakinek. Legalább vége lenne az eszetlen kockáztatásnak. De egy valami nagyon fontos: az Újpest még véletlenül se fogadhat el semmilyen nem megszolgált címet, érmet.
LS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése