2022. október 2., vasárnap

EL23: Fehérvár A19-UTE 3:2

Az eredmény ismeretében tán jobb lenne az Olvasóknak is, és nekem is, ha nem írnék semmit... De azért lássuk!
A lilák az esélyesek a pont nélküli hazaiakkal szemben. De az utóbbi években ért néhány nem várt pofon Fehérváron az idény elején.
A kapusokról: A fehérváriak kapuvédője, Márkus meg akarta mutatni, kár volt róla a liláknak lemondani. Az Újpest kapuját ma őrző Sági Máté azt akarta megmutatni: érdemes volt őt Újpestre hozni. 
Az Újpestet 60-70 szurkoló is elkísérte a mai meccsre. És sokszor bíztatták a fehérmezes lilákat. Bizony, még a meccs legvégén is...

(2022.10.02) EL 23:
FEHA19 - UTE 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)   -  eseménynapló

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, B pálya, 386 néző, vezette: Rencz D., Tóth R., Kedves A., Kocsány B.

FEHA19: Márkus - Dolinar, Mingazov 1, Cizas (1), Mihály Á. 1, Mayer - Csollák (1), Reiter A. (1), Ambrus 1, Keceli-Mészáros, Fekete A. - Kóger, Farkas B., Nagy Á., Farkas L., Grin - Bajkó, Hrubo, Farkas I., Győrffy, Alapi. Edző: Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel

UTE: Sági M. - Jarvinen, Kiss D., Benk 1(1), Just 1, Peresunko (1) - Tornyai, Balázsi, Shirley, Henttonen, Kiss P. - Kiss Ph. (1), Pokornyi, Németh A., Kovács A., Szabó-Rácz - Nemes B., Madácsi, Balogh B. Edző: Virág Csaba, Baróti Zsolt

Gólok:
17:54 - 1:0 Ambrus (Csollák) - ee
23:17 - 2:0 Mihály Á.
35:09 - 2:1 Benk (Kiss Ph.)
47:51 - 3:1 Mingazov (Cizas, Reiter A.) - ee
59:25 - 3:2 Just (Benk, Peresunko)

Kiállítás: 8 perc ill. 8 perc
Lövések: 24:37 (8:8, 7:15, 9:14)

I. harmad
A mérkőzés eleje: száguldás a semmibe. A hazaiak hajtottak (a Titán stílus), de csak távoli lövésekig jutottak, a centerezés sosem jött össze. Az Újpest ritkábban ment fel, de egész más stílusban kevertek. Ki kell emelni Benk aktivitását és harcosságát. Egy ilyen ide-oda eredménytelen játéknak egy UTE kisbüntetés vetett véget: A 17. percben egy emberelőnyös felállás során Ambrus balról lőtt, ami beakadt, 1:0. A fehérváriak idén még nem vezettek. S ezt a sorozatot milyen rosszkor szakították meg...
A hazaiak a szokásos, lendületes, hajtós és elszánt játékukat mutatták be. A támadásokban nem erősek, ott a harcosságnál több kell. De egyszer betaláltak. Az Újpest csak ritkán pörgött a hazai kapu előtt. 

II. harmad
Nem látunk nagy változást az UTE játékában. Mintha az első játékrész után nem kellene változatni, gólig eljutni. A 24. percben egy védelmi bénázással segítettük a hazaiakat: indult a támadás, amikor Kiss Ph. elpasszolt egy korongot, Mihály Á. azonnal büntetett, 2:0. Erre aztán végképp nem számítottunk, sem a jégen, sem a lelátón. A csapat érezte, a dolgok nem mennek rendben, de az aktívabb támadások nem hoztak gólt, legalábbis, csak sokára. A 36. percben - sok támadás után - Kiss Ph. lövésébe Benk "benkelt" bele, 2:1. Még két gól, és meglesz a győzelem.
Egyre inkább aggódtunk a nézőtéren. Nem lehetetlen a győzelem, de nagyon nagyot kellene javulni hozzá. A hazaiak belelkesültek, idén még nem vezettek egy percet sem. Ők egyre jobban elhiszik, hogy ma összejön nekik a győzelem.

III. harmad
Sajnos, minden ugyanúgy folyik tovább. Nincs fordulat, ezt látva nem lesz jókedvű az ember. De a szurkolók csoportja most sem adja fel, a buzdítás megy tovább. Érzik, hogy kell ez a segítség is a csapatnak. Pedig a jégen most sincs jelentős változás. És a 48. percben hazai emberelőnyben megjött a győztesnek tűnő gól: Cizas lövését hárítja Sági, a kipattanót Mingazov bevágta, 3:1. És már alig van idő egy varázslatra. A másodpercek ketyegnek, a percek rohannak, a remény fogy. 59:25-nél Just gólja sem tett szebbé semmit, 3:2

Nagyon nagy csalódás volt a mai meccs. Az Újpest nyilván képes legyőzni idegenben is a ligautolsót. A kérdés: mi volt az oka, hogy a győzelem ma elmaradt.
LS

Az összefoglaló:

Virág Csaba: "Azt kaptuk, amit érdemeltünk. Igazából öt az öt ellen, valamint előnyben és hátrányban is jobb teljesítményt nyújtott a Fehérvár nálunk, megérdemelten győztek. Ha nem dolgozunk meg eléggé érte, akkor nem úgy fognak pattanni a kritikus korongok, ahogy nekünk jó lenne. Minden hiányzott ma a csapatból, nem korcsolyáztunk eleget, nem küzdöttünk eleget, nem a játéktervünk szerint játszottunk. Elkezdtünk önfejűen, saját gondolataink alapján menni, és nem értettük, hogy valami nem működik."

Anatolij Bogdanov: "Büszke vagyok a csapatra, tavaly tíz, idén öt meccs kellett ahhoz, hogy megszerezzük az első három pontos győzelmünket. Nagyon boldog és büszke vagyok a befektetett munkára, egynél több gólt lőttünk, a kapus is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A speciális helyzetekben is jók voltunk, mindent összevetve, megvoltak a lehetőségeink, jókor lőttük a gólokat, amikor a legnagyobb szükségünk volt rá a mérkőzésen akkor tudtunk betalálni. Nehéz néhány kulcspillanatot kiemelni, de az emberhátrányos védekezésünk nagyon fontos volt ma. (utehoki.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése